Dodaj do ulubionych

Jan Józef Szczepański nie żyje

IP: *.acn.waw.pl 20.02.03, 21:05
O Boże, kochany Panie Janie! Co Pan najlepszego zrobił...
Obserwuj wątek
    • Gość: anna Re: Jan Józef Szczepański nie żyje IP: *.radom.pl 20.02.03, 21:16
      "śmierć każdego człowieka umniejsza mnie albowiem jestem
      zespolony z ludzkością, przeto nie pytaj komu bije dzwon, bije
      on także tobie...."
    • Gość: anna Re: Jan Józef Szczepański nie żyje IP: *.radom.pl 20.02.03, 21:20
      "śmierć każdego człowieka umniejsza mnie albowiem jestem
      zespolony z ludzkością, przeto nie pytaj komu bije dzwon, bije
      on także tobie...."
    • Gość: stahr Re: Jan Józef Szczepański nie żyje IP: *.blich.krakow.pl / 192.168.0.* 21.02.03, 00:43
      szok,żal,ból,smutek..........pamięć i milczenie.
    • Gość: mi Re: Jan Józef Szczepański nie żyje IP: *.futuro.pl 21.02.03, 02:55
      ['] ['] [']
    • Gość: Kagan Re: Jan Józef Szczepański nie żyje IP: *.vic.bigpond.net.au 21.02.03, 09:01
      I co z tego?
      • Gość: pak Re: Jan Józef Szczepański nie żyje IP: *.fe.internet.bosch.de / 10.4.14.* 21.02.03, 09:02
        Gość portalu: Kagan napisał(a):

> I co z tego?

Tobie nic z tego, innym tak
    • Gość: Dp Pani Agnieszki Re: Jan Józef Szczepański nie żyje IP: 126.17.60.* 21.02.03, 09:02
      Proszę sie nie martwic Pani Agnieszko.
      Pan Jan jest u Pana i bedzie sie wstawial za nami.

• Gość: Kagan Re: Jan Józef Szczepański nie żyje IP: *.vic.bigpond.net.au 21.02.03, 09:03
      Nie jest ładnie mówić źle o zmarłych, ale wydaje mi się, że JJ Sszczepański
      miał wręcz fatalny wpływ na Stanisława Lema, który, jak wiadomo, przerastał o
      kilka głów JJ Sczepańskiego intelektem, talentem literackim czy też wyobraźnią,
      że nie wspomnę już o sukcesie wśród czytelnikow w kraju i za granicą. I tak np.
      JJ Szczepański namówił Lema, aby ten podpisał list w obronie Kowalczyków,
      terrorystów, którzy wysadzili kikadziesiąt lat temu aulę w Opolu (teraz tam
      jest, zdaje sie, uniwersytet, a przedtem było coś w rodzaju wyższej szkoły
      inżynierskiej czy pedagogicznej). Strasznie sie wówczas Lem skompromitował,
      stając w obronie terrorystow, jako iż jest tylko jeden rodzaj terroru, czyli
      zły, niezależnie od tego, czy terror uprawiają tacy "bohaterowie" jak Piłsudski
      czy Mandela, czy tez desperaci palestyńscy. Można sympatyzować z pobudkami
      Palestyńczyków czy nawet Mandeli, ale terror jest terrorem, i już. Nie ma
      "dobrych" terrorystów, i o tym Lem powinien wiedzieć, i mieć odwagę powiedzieć
      NIE JJ Szczepańskiemu, przypominając mu, że Polacy też byli całkiem niedawno
      ofiarami terroru ukraińskiego. Tu NIE chodzi o to, jakie pobudki kierowały
      terrorystami (wielu kierowało się i kieruje pobudkami szlachetnymi, i wielu ma
      albo miało powody aby być zbuntowanymi, np. Palestyńczycy przeciwko okupacji
      żydowskiej, czy też dawniej Ukraińcy przeciwko okupacji polskiej), ale o to, ze
      ofiarami terroru padają najczęściej całkowicie niewinni ludzie. Bomba
      Kowalczyków mogła wybuchnąć podczas wykładu dla studentów, bo była domowej
      roboty, a wiec z marnej jakości urządzeniem zegarowym. Kowalczykowie planując i
      wykonując ten akt terroru wyłączyli sie sami ze społeczeństwa, więc powinni oni
      do końca życia siedzieć w więzieniu, a ci, co ich popierali, z JJ Szczepaskim
      włącznie, powinni być pociągnuieci do opowiedzialności za propagandę
      proterorystyczną, propagandę przemocy, która jest wyraźnie niezgodna z
      konwencjami miedzynarodowymi ratyfikowanymi przez Polskę – np. International
      Covenant on Civil and Politica Rights, Article 20.
      Kagan, link poniżej:
      mywebpage.netscape.com/ljkel2/terror.html
      • Gość: wiesław Re: Jan Józef Szczepański nie żyje IP: *.wm.pz.zgora.pl 21.02.03, 09:13
        Słuchajcie Kagan łyknijcie jakąś tabletkę jaką nie wiem bo na
        Waszą przypadłość chyba niema lekarstwa ale łyknijcie.
        • Gość: Neon Re: Jan Józef Szczepański nie żyje IP: 126.17.60.* 21.02.03, 09:17
          Panie Wiesławie,
          proszę dać troszeczkę luzu Panu Kaganowi.Nie wiem co Pan Kagan
          chciał nam przekazać, ale tutaj można pisać różne głupstwa a i
          tak uchodzi na sucho.
          Pozdrawiam serdecznie.
          • Gość: Kagan Moralne zero Jan Józef Szczepański nie żyje! IP: *.vic.bigpond.net.au 22.02.03, 02:39
            A jego poparcie dla terroryzmu jest dowodem, ze byl moralnym zerem...
        • Gość: Marcel Re: Jan Józef Szczepański nie żyje IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.03, 20:04
          Gość portalu: wiesław napisał(a):

> Słuchajcie Kagan łyknijcie jakąś tabletkę jaką nie wiem bo na
          > Waszą przypadłość chyba niema lekarstwa ale łyknijcie.
          Co innych argumentów nie masz?
    • Gość: Kagan Re: Jan Józef Szczepański nie żyje IP: *.vic.bigpond.net.au 21.02.03, 09:09
      BBC podalo, ze dzis w USA zaaresztowana profesora informatyki
      z Florydy, ktory jest palestynskiego pochodzenia, wiec
      zostal oskarzony o pomoc Palestynskiemu Ruchowi Oporu
      przeciwko izraelskiej (syjonistycznej) okupacji.
      A JJ Szczepanskiemu uszla na sucho pomoc dla terrorystow
      - braci Kowalczykow, tych co wysadzili aule uniwersytecka w Opolu...
      I gdzie tu sprawiedliwosc?
      Kagan
    • Gość: Jacek Re: Jan Józef Szczepański nie żyje IP: 217.8.167.* 21.02.03, 09:48
      Odszedł jeszcze jeden ze świadków historii Polski XX w.....nie
      znałem go osobiście, ale fakt ,że walczył w obronie ojczyzny w
      latach 1939-45 i pisał wartościowe ksiązki po wojnie sprawia, że
      zasłużył na nasz szacunek.Cześć jego pamięci!
    • Gość: lutek Re: Jan Józef Szczepański nie żyje IP: *.lubin.dialog.net.pl 21.02.03, 11:45
      gdyby nie moj profesor z polskiego to by mnie to gowno
      interesowalo
      • Gość: Kagan Re: Jan Józef Szczepański nie żyje IP: *.vic.bigpond.net.au 22.02.03, 02:40
        Gość portalu: lutek napisał(a):
        gdyby nie moj profesor z polskiego to by mnie to gowno interesowalo
        K: JJ Szczepanski byl rzeczywiscie moralnym gownem... :(
    • Gość: Marcel Re: Jan Józef Szczepański nie żyje IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.03, 17:16
      Gość portalu: Agnieszka napisał(a):

> O Boże, kochany Panie Janie! Co Pan najlepszego zrobił...
      Wiesz, to chyba nie jego wina, że umarł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka