Gość: Agnieszka IP: *.acn.waw.pl 20.02.03, 21:05 O Boże, kochany Panie Janie! Co Pan najlepszego zrobił... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anna Re: Jan Józef Szczepański nie żyje IP: *.radom.pl 20.02.03, 21:16 "śmierć każdego człowieka umniejsza mnie albowiem jestem zespolony z ludzkością, przeto nie pytaj komu bije dzwon, bije on także tobie...." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Jan Józef Szczepański nie żyje IP: *.radom.pl 20.02.03, 21:20 "śmierć każdego człowieka umniejsza mnie albowiem jestem zespolony z ludzkością, przeto nie pytaj komu bije dzwon, bije on także tobie...." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stahr Re: Jan Józef Szczepański nie żyje IP: *.blich.krakow.pl / 192.168.0.* 21.02.03, 00:43 szok,żal,ból,smutek..........pamięć i milczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: Jan Józef Szczepański nie żyje IP: *.futuro.pl 21.02.03, 02:55 ['] ['] ['] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Jan Józef Szczepański nie żyje IP: *.vic.bigpond.net.au 21.02.03, 09:01 I co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pak Re: Jan Józef Szczepański nie żyje IP: *.fe.internet.bosch.de / 10.4.14.* 21.02.03, 09:02 Gość portalu: Kagan napisał(a): > I co z tego? Tobie nic z tego, innym tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dp Pani Agnieszki Re: Jan Józef Szczepański nie żyje IP: 126.17.60.* 21.02.03, 09:02 Proszę sie nie martwic Pani Agnieszko. Pan Jan jest u Pana i bedzie sie wstawial za nami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Jan Józef Szczepański nie żyje IP: *.vic.bigpond.net.au 21.02.03, 09:03 Nie jest ładnie mówić źle o zmarłych, ale wydaje mi się, że JJ Sszczepański miał wręcz fatalny wpływ na Stanisława Lema, który, jak wiadomo, przerastał o kilka głów JJ Sczepańskiego intelektem, talentem literackim czy też wyobraźnią, że nie wspomnę już o sukcesie wśród czytelnikow w kraju i za granicą. I tak np. JJ Szczepański namówił Lema, aby ten podpisał list w obronie Kowalczyków, terrorystów, którzy wysadzili kikadziesiąt lat temu aulę w Opolu (teraz tam jest, zdaje sie, uniwersytet, a przedtem było coś w rodzaju wyższej szkoły inżynierskiej czy pedagogicznej). Strasznie sie wówczas Lem skompromitował, stając w obronie terrorystow, jako iż jest tylko jeden rodzaj terroru, czyli zły, niezależnie od tego, czy terror uprawiają tacy "bohaterowie" jak Piłsudski czy Mandela, czy tez desperaci palestyńscy. Można sympatyzować z pobudkami Palestyńczyków czy nawet Mandeli, ale terror jest terrorem, i już. Nie ma "dobrych" terrorystów, i o tym Lem powinien wiedzieć, i mieć odwagę powiedzieć NIE JJ Szczepańskiemu, przypominając mu, że Polacy też byli całkiem niedawno ofiarami terroru ukraińskiego. Tu NIE chodzi o to, jakie pobudki kierowały terrorystami (wielu kierowało się i kieruje pobudkami szlachetnymi, i wielu ma albo miało powody aby być zbuntowanymi, np. Palestyńczycy przeciwko okupacji żydowskiej, czy też dawniej Ukraińcy przeciwko okupacji polskiej), ale o to, ze ofiarami terroru padają najczęściej całkowicie niewinni ludzie. Bomba Kowalczyków mogła wybuchnąć podczas wykładu dla studentów, bo była domowej roboty, a wiec z marnej jakości urządzeniem zegarowym. Kowalczykowie planując i wykonując ten akt terroru wyłączyli sie sami ze społeczeństwa, więc powinni oni do końca życia siedzieć w więzieniu, a ci, co ich popierali, z JJ Szczepaskim włącznie, powinni być pociągnuieci do opowiedzialności za propagandę proterorystyczną, propagandę przemocy, która jest wyraźnie niezgodna z konwencjami miedzynarodowymi ratyfikowanymi przez Polskę – np. International Covenant on Civil and Politica Rights, Article 20. Kagan, link poniżej: mywebpage.netscape.com/ljkel2/terror.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesław Re: Jan Józef Szczepański nie żyje IP: *.wm.pz.zgora.pl 21.02.03, 09:13 Słuchajcie Kagan łyknijcie jakąś tabletkę jaką nie wiem bo na Waszą przypadłość chyba niema lekarstwa ale łyknijcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neon Re: Jan Józef Szczepański nie żyje IP: 126.17.60.* 21.02.03, 09:17 Panie Wiesławie, proszę dać troszeczkę luzu Panu Kaganowi.Nie wiem co Pan Kagan chciał nam przekazać, ale tutaj można pisać różne głupstwa a i tak uchodzi na sucho. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Moralne zero Jan Józef Szczepański nie żyje! IP: *.vic.bigpond.net.au 22.02.03, 02:39 A jego poparcie dla terroryzmu jest dowodem, ze byl moralnym zerem... mywebpage.netscape.com/ljkel2/terror.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcel Re: Jan Józef Szczepański nie żyje IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.03, 20:04 Gość portalu: wiesław napisał(a): > Słuchajcie Kagan łyknijcie jakąś tabletkę jaką nie wiem bo na > Waszą przypadłość chyba niema lekarstwa ale łyknijcie. Co innych argumentów nie masz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Jan Józef Szczepański nie żyje IP: *.vic.bigpond.net.au 21.02.03, 09:09 BBC podalo, ze dzis w USA zaaresztowana profesora informatyki z Florydy, ktory jest palestynskiego pochodzenia, wiec zostal oskarzony o pomoc Palestynskiemu Ruchowi Oporu przeciwko izraelskiej (syjonistycznej) okupacji. A JJ Szczepanskiemu uszla na sucho pomoc dla terrorystow - braci Kowalczykow, tych co wysadzili aule uniwersytecka w Opolu... I gdzie tu sprawiedliwosc? Kagan mywebpage.netscape.com/ljkel2/terror.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Jan Józef Szczepański nie żyje IP: 217.8.167.* 21.02.03, 09:48 Odszedł jeszcze jeden ze świadków historii Polski XX w.....nie znałem go osobiście, ale fakt ,że walczył w obronie ojczyzny w latach 1939-45 i pisał wartościowe ksiązki po wojnie sprawia, że zasłużył na nasz szacunek.Cześć jego pamięci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lutek Re: Jan Józef Szczepański nie żyje IP: *.lubin.dialog.net.pl 21.02.03, 11:45 gdyby nie moj profesor z polskiego to by mnie to gowno interesowalo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: Jan Józef Szczepański nie żyje IP: *.vic.bigpond.net.au 22.02.03, 02:40 Gość portalu: lutek napisał(a): gdyby nie moj profesor z polskiego to by mnie to gowno interesowalo K: JJ Szczepanski byl rzeczywiscie moralnym gownem... :( mywebpage.netscape.com/ljkel2/terror.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcel Re: Jan Józef Szczepański nie żyje IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.03, 17:16 Gość portalu: Agnieszka napisał(a): > O Boże, kochany Panie Janie! Co Pan najlepszego zrobił... Wiesz, to chyba nie jego wina, że umarł. Odpowiedz Link Zgłoś