Gość: Maxiu Re: Wrzesień-co czytamy??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 15:28 Ja zaczytuje, a raczej dumam nad ksiazka Escrivy: skocz.pl/escriva papa Odpowiedz Link Zgłoś
drzewko_szczescia Re: Wrzesień-co czytamy??? 11.09.06, 15:48 Kończę, męczone od kilku miesięcy (!) "Wahadło Focault" Eco. Gorsze niż poród, ale się zawzięłam ;) Przez 200 stron miałam nadzieję, że akcja się rozkręci, przez następne 200 traciłam tę nadzieję, potem trochę się rozkręciło, a teraz jestem już tak blisko końca, że grzechem byłoby przestać. Ale to dobra książka. Rzadko się zdarza, żebym po kilku miesiącach od rozpoczęcia powieści (czytam przed snem, 10-15 minut) pamiętała, co się tam napoczątku działo, who is who itp. A tu- pamiętam wszystko! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
perli dyć 11.09.06, 16:11 to samo, co w połowie sierpnia. Utkłam w "Egipskich Opowieściach". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszczola25 Re: dyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 08:27 całkowity misz-masz...różne klimaty W.Jagiełło-Akcje ratunkowe w Tatrach Wysocki-Żeglarz jachtowy M.Piatkowska-Krakowska żałoba K.Blixen-Pożegnanie z Afryką Odpowiedz Link Zgłoś
candycandy Re: 16.09.06, 01:14 nabyta wczoraj Fototapete M.Witkowskiego i sie nam podoba!:) wprawdzie nie tak bardzo jak Lubiewo ale jednak. przy Lubiewie mialam faze - smialam sie nieustajaco i czytalam znajomym prawie z kazdej strony p kilka linijek. lekkie pioro ma Michasia;) a w kolejce czeka Klub Dantego no i ofkors zalegla prasa - ta ostatnia gromadzi sie ZAWSZE;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszor Re: Wrzesień-co czytamy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 14:19 Kończę własnie "Dziecko Estery" - Jean Sasson. Z "Wichrowych wzgórz" nic nie wyszło (brak nastroju). A potem bedzie... Zobaczymy co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Wrzesień-co czytamy??? IP: *.adsl.inetia.pl 16.09.06, 16:42 Kończe "Zapomnij o Ziemi" - MacApp C. C. Następne w kolejce: "Droga do wieczności" - McDevitt Jack "Oryks i Derkacz" - Atwood Margaret "W kraju rzeczy ostatnich" - Auster Odpowiedz Link Zgłoś
imienniczka Re: Wrzesień-co czytamy??? 17.09.06, 12:53 Z ciekawszych pozycji: "Żywe srebro" Neala Stephensona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska Re: Wrzesień-co czytamy??? IP: *.dnet.pl 17.09.06, 13:14 Imię Róży- Umberto Eco Pani Bovary- Gustaw Flaubert Odpowiedz Link Zgłoś
joanka_c Re: Wrzesień-co czytamy??? 17.09.06, 13:31 Kosiński- "Malowany ptak" Nabokov- "Lolita" Odpowiedz Link Zgłoś
perli njo 18.09.06, 12:41 przyśpieszyłam, z Egiptu się wygramoliłam i -"Miłość jest wszystkim, co istnieje" (antologia, poems, Anglia i Hameryka)- czytam. Wybór i tł. Stachu Barańczak. Odpowiedz Link Zgłoś
elwee Re: Wrzesień-co czytamy??? 20.09.06, 09:34 mam pytanie, chciałabym przeczytać "Zapiski oficera Armii Czerwonej" Piaseckiego, ale nie mogę jej dostać. Czy ta książka jest jeszcze do zdobycia? Odpowiedz Link Zgłoś
anula_a Re: Wrzesień-co czytamy??? 20.09.06, 12:23 elwee napisała: > mam pytanie, chciałabym przeczytać "Zapiski oficera Armii Czerwonej" > Piaseckiego, ale nie mogę jej dostać. Czy ta książka jest jeszcze do zdobycia? www.merlin.com.pl/frontend/towar/308522 Odpowiedz Link Zgłoś
marta-martusia Re: Wrzesień-co czytamy??? 20.09.06, 15:26 "Coraz mniej milczenia" Marty Fox - masakryczne... ksiązka rewelacyjnie napisana ale strasznie przygnebiajaca, znecanie sie nad dziecmi w rodzinach (!) niepatologicznych, na pozór normalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
elwee Re: Wrzesień-co czytamy??? 22.09.06, 11:07 dzieki, jakoś o tym nie pomyslałam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
mantha Re: Wrzesień-co czytamy??? 21.09.06, 13:01 Królowie przeklęci - Druon miodzio :-) Odpowiedz Link Zgłoś
judytta Re: Wrzesień-co czytamy??? 21.09.06, 21:02 "Mały przyjeciel " Tartt Donna Odpowiedz Link Zgłoś
wampuka Re: Wrzesień-co czytamy??? 21.09.06, 22:20 Na ten czas "Bastion" S. Kinga, po raz wtóry. I "Milczenie owieczek" K. Szczuki. No i odrabianie zaległości mnie czeka, ale to jeszcze trochę... Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: Wrzesień-co czytamy??? 21.09.06, 22:41 Teraz czytam Sandora Marai "Ksiega ziol". Bardzo madra ksiazeczka. Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: Wrzesień-co czytamy??? 22.09.06, 11:28 "Krakowską żałobę" Piąktowskiej, "Czerwone Oczy" Nowosada, "Morderca bez twarzy" Mankella... a teraz zastanawiam się, co zacząć w ten weekend... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Judytta Re: Wrzesień-co czytamy??? IP: *.zabrze.net.pl 22.09.06, 17:19 A masz jakieś obstawione i tzw. do wyboru? "Żona Anglika" fajny kryminał. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Wrzesień-co czytamy??? 22.09.06, 17:40 podłączam się do pytania :-) Ja z weekendowych mamnajnowszego Cobena i kilka PRLowych kryminałków... Odpowiedz Link Zgłoś
poziomka001 Re: Wrzesień-co czytamy??? 22.09.06, 11:33 Właśnie dokańczam "Chmarę wróbli" Matsuoki i "Psi żywot" Mayle'a, a w kolejce czeka cały stos i nie wiem na co się zdecydować. Odpowiedz Link Zgłoś
zielona_lemona Re: Wrzesień-co czytamy??? 25.09.06, 15:02 Kawabata Yasunari "Głos góry" (właśnie kończę) świetna książka, z całą pewnością sięgnę bo kolejne książki tego autora. Odpowiedz Link Zgłoś
marta-martusia Re: Wrzesień-co czytamy??? 26.09.06, 23:32 "Ono" Doroty Terakowskiej uczucia mieszane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elle Re: Wrzesień-co czytamy??? IP: *.vx.pl 28.09.06, 21:30 "Ostatnie historie", "Gra na wielu bębenkach" Tokarczuk i jeszcze "Silikon" Gretkowskiej. Na szczęście już kończę, mam nadzieję że wkrótce trafię na coś bardziej porywającego. Odpowiedz Link Zgłoś
wampuka Re: Wrzesień-co czytamy??? 29.09.06, 13:54 Zaczynam "Madame" Libery. Tak, tak, zaległości. Odpowiedz Link Zgłoś
judytta Re: Wrzesień-co czytamy??? 29.09.06, 23:11 "Zmrożone pomarańcze" Espido Freire Odpowiedz Link Zgłoś