Dodaj do ulubionych

Książki niedostępne a nadal pilnie poszukiwane

13.10.06, 13:25
Macie takie? Ja od lat poszukuję "Drogi donikąd" Szcześniaka i Szoty :(
Obserwuj wątek
    • ben-oni Re: Książki niedostępne a nadal pilnie poszukiwan 13.10.06, 13:33
      "Rzemiosło życia" (taki chyba był polski tytuł) Cesare Pavese.
      • agatta7 Re: Książki niedostępne a nadal pilnie poszukiwan 13.10.06, 13:37
        Czytałam kiedyś jego "Plażę" (zdaje się?) tylko dlatego, że był włóczęgą i
        popełnił samobójstwo. Ach, ta młodość durna i chmurna :)
      • Gość: ania Re: Książki niedostępne a nadal pilnie poszukiwan IP: *.aster.pl 13.10.06, 15:31
        allegro.pl/item133720996_cesare_pavese_rzemioslo_zycia_.html
        allegro.pl/item133883841_pavese_cesare_rzemioslo_zycia.html
        • ben-oni Re: Książki niedostępne a nadal pilnie poszukiwan 21.10.06, 10:05
          Nie kupuję niczego przez komputer.:) Stary jestem i wolę widzieć
          sprzedajacego.:)
    • martolka Re: Książki niedostępne a nadal pilnie poszukiwan 13.10.06, 14:37
      "Pan raczy żartować, panie Feynman!" tegoż Richarda Feynmana. Stale brak.
      • ewma Re: Książki niedostępne a nadal pilnie poszukiwan 13.10.06, 14:44
        "Obietnica dla Nadii"
      • kung_fu_plaster Re: Książki niedostępne a nadal pilnie poszukiwan 21.10.06, 00:35
        > "Pan raczy żartować, panie Feynman!" tegoż Richarda Feynmana. Stale brak.
        Rzeczywiście to niezła rzecz (ale druga część - "A co ciebie obchodzi, co myślą
        inni?" - jest już trochę słabsza). Czytałem w liceum. Poprawia nastrój.
        • zofia_7 Re: Książki niedostępne a nadal pilnie poszukiwan 21.10.06, 06:50
          ja nie mogę nigdzie dostać książek Jana Długosza - "Flirt z Czarną Panią" i
          "Wywiad z Yeti" :(
      • buntownik.z.wyboru Re:Książki niedostępne a nadal pilnie poszukiwane 13.11.06, 23:51
        martolka:
        > "Pan raczy żartować, panie Feynman!" tegoż Richarda Feynmana. Stale brak.

www.esensja.pl/ksiazka/ksiazki/obiekt.html?rodzaj_obiektu=2&idobiektu=1438
        -----
        wystarczy ruszyć się
    • przewodnikpokrakowie Re: Książki niedostępne a nadal pilnie poszukiwan 21.10.06, 11:55
      Carlo Levi - "Chrystus zatrzymał się w Eboli".
      Jakoś tak ze 20 lat szukam :)
      • Gość: rastadam Re: Książki niedostępne a nadal pilnie poszukiwan IP: *.crowley.pl 21.10.06, 12:21
        > Carlo Levi - "Chrystus zatrzymał się w Eboli".
        > Jakoś tak ze 20 lat szukam :)

Też tego szukałem (co prawda nie 20, a 2 lata), ale znalazłem.
        Jeśli jesteś z Warszawy to wal do biblioteki na Białobrzeskiej - tam to mają.
        Zapisz się nawet tylko po tę książkę (karta chyba 2 zł kosztuje).
        • Gość: rastadam Re: Książki niedostępne a nadal pilnie poszukiwan IP: *.crowley.pl 21.10.06, 12:23
          Teraz dopiero zobaczyłem Twój nick, który wskazuje na to, że raczej z Warszawy
          nie jesteś.
          A może jednak?
          • przewodnikpokrakowie Re: Książki niedostępne a nadal pilnie poszukiwan 21.10.06, 13:52
            No jednak nie z Warszawy :) w dodatku pożyczenie książki sprawy nie rozwiązuje,
            nie chcę jej jeno przeczytać, chcę ją MIEĆ również w tłumaczeniu...
    • Gość: jo-asiunka Re: Książki niedostępne a nadal pilnie poszukiwan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 17:01
      huelle Inne historie - bezskutecznie poszukiwane w wydawnictwie, księgarniach,
      bibliotkeach, allegro i forum...
      • studentka211 Huelle Inne historie 22.10.06, 01:28
        allegro.pl/item136151333_huelle_inne_historie.html
        • Gość: jo-asiunka Re: Huelle Inne historie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.06, 12:11
          dzięki, nie zauważyłam, a bardzo czsto zaglądam:)
          • studentka211 Re: Huelle Inne historie 22.10.06, 14:47
            Nie ma sprawy :)
            • Gość: EWa Re: Huelle Inne historie IP: *.CNet.Gawex.PL 22.10.06, 14:59
              F. Barclay - "Jane". Zaginęła pożyczona, a MUSZĘ oddać...
    • buntownik.z.wyboru Re: Książki niedostępne a nadal pilnie poszukiwane 05.01.07, 15:57
      Mirkowicz Tomasz "Lekcja geografii"
      -----
      wystarczy ruszyć się
    • malgga Re: Książki niedostępne a nadal pilnie poszukiwan 05.01.07, 17:27
      Ja szukam książki "Dzieje moje własne" autorstwa Wirydianny Fiszerowej i to
      wydania z 1998 roku, które ukazało się w wydawnictwie "Świat Książki".
      W ogóle zauważyłam, że znalezienie książek wydanych po 1990 roku, których
      nakłady już się wyczerpały, graniczy z cudem. Na tradycyjne antykwariaty nie
      można liczyć w tej sprawie.
    • mimbla.londyn Re: Książki niedostępne a nadal pilnie poszukiwan 05.01.07, 19:27

"Architekt arki" Jerzy Pelc

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
      "Zgadzam sie.Oba cytaty sa kompletnie wyrwane z kontekstu,przy czym ten drugi
      nawet bardziej."
      Autor: the_dzidka
      • Gość: mol.ksiazkowy Re: Książki niedostępne a nadal pilnie poszukiwan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 01:16
        Architekta Arki to napisał, szanowna Pani, Jan Walc :-)
        • Gość: mimbla.londyn Re: Książki niedostępne a nadal pilnie poszukiwan IP: *.range81-129.btcentralplus.com 06.01.07, 09:00
          Hmm... To sie nie dziwie dlaczego nie moglam znalezc ;))))
    • Gość: oleszko Re: Książki niedostępne a nadal pilnie poszukiwan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 00:32
      koniak i daktyle
    • hermina5 Re: Książki niedostępne a nadal pilnie poszukiwan 06.01.07, 00:39
      chcialabym zlokalizować "Smierć i niesmiertelnośc" Baumana
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka