Gość: wiola Re: Jakie książki... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.06, 19:20 A ja dostałam "Tam, gdzie spadają anioły" Doroty Terakowskiej. Piękna książka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: migotka Re: Jakie książki... IP: 83.238.164.* 28.12.06, 09:21 czytałam, bardzo piękna, zresztą wszystko Terakowskiej jest świetne i bardzo mądre Odpowiedz Link Zgłoś
crazyzoska Re: Jakie książki... 27.12.06, 19:33 "O pięknie" Zadie Smith i "Efemeryda" Adama Sumińskiego. Obydwie zupełnie różne, ale bardzo fajne :) Odpowiedz Link Zgłoś
dropsik52 Re: Jakie książki... 27.12.06, 19:32 Ja dostałam Biblię fotografii-Daniela Lezano fantastyczny przewodnik fotografii XXI w Odpowiedz Link Zgłoś
kuusamo Re: Jakie książki... 27.12.06, 19:37 Cztery pierwsze części Harrego Pottera po angielsku, szkoda tylko, że sama sobie musiałam to kupić :/ Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.kas Re: Jakie książki... 27.12.06, 19:50 SAMOBOJSTWO Durkheima Socjologia Sztompki Swiat człowieka swiat kultury Nowickiej Lux Perpetua - Sapka Wołanie z gór Rio Anakonda Cejrowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PabloM Re: Jakie książki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 21:38 Niech zyja podreczniki do socjologii... Sztopmki nie polecam :/ jest zle napisana... ale Turnera i Giddensa owszem... to swietne podreczniki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malcik Re: Jakie książki... IP: *.85-237-172.tkchopin.pl 27.12.06, 19:42 joanna chmielewska "stare pruchno" :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Jakie książki... IP: *.interkom.net.pl 27.12.06, 19:56 "Kuchnia Włoska" "Moje pierwsze samobójstow" Pilch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witek Re: Jakie książki... IP: *.icpnet.pl 27.12.06, 20:15 "Noc nad oceanem" Kena Foleta. Wspanaiły klimat trillera rozgrywanego w mikro społeczności pasażerów lotu luksusowym samolotem nad Atlantykiem w pierwszych dniach września 1939 roku. Na uwagę zasługuje galeria barwnych postaci z różnych klas społecznych. Autor w ciekawy sposób naszkicował różniące się portrety psychologiczne bohaterów. Polskiego czytelnika może zaszokować zamiłowanie do faszyzmu niektórych przedstawicieli arystokracji brytyjskiej. Do głosu może również dojść refleksja, że w tym samym czasie kiedy pasażerowie zamawiają drinki w Polsce przeżywają prawdziwy dramat klęski. Odpowiedz Link Zgłoś
yanga Re: Jakie książki... 27.12.06, 21:37 Zaintrygowałeś mnie i chyba to kupię. A co do fascynacji wysokourodzonych Brytyjczyków faszyzmem, to wystarczy przeczytać (a zwłaszcza obejrzeć) "Okruchy dnia". No i przyjrzeć się życiorysowi Edwarda VIII. Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: Jakie książki... 28.12.06, 09:47 Nie do końca warto tego Folleta Yango, chyba, że masz ochote na takie sobie czytadełko typu mord w zamkniętym pokoju (samolocie) plus jakies elementy powieści szpiegowsko-sensacyjnej. Sprawnie to napisane, bo Follet dobrym bardzo rzemieslnikiem jest, ale jesli chodzi o tła społeczne i historyczne, to sa po prostu tylko tłami i cała historyjka mogłaby sie rozgrywać równie dobrze w innych czasach. Powazny plus Folleta - jako jedyny chyba z sensacyjnych wyrobników potrafi pisac sceny erotyczne:) P:) Odpowiedz Link Zgłoś
yanga Re: Jakie książki... 27.12.06, 21:58 Dostałam najpiękniejszy prezent na świecie - przyszedł dziś pocztą: "Imionnik z kwiatem" Osieckiej w cudnej oprawie z czerwonego aksamitu, z ilustracjami Starowieyskiego. To wyszło zaraz po śmierci AO, w KAW, nakład ograniczony, nie do zdobycia - po prostu cudeńko! I Ktoś z tego forum (kogo znam na razie tylko z korespondencji) specjalnie dla mnie upolował to na Allegro. Nie mógł ten Ktoś wiedzieć, jak bardzo bliskie są mi te wiersze, musiał jakiś anioł maczać w tym skrzydło. To już druga w tym roku (i w ogóle w całym życiu) niespodzianka tego rodzaju - pierwszą także zawdzięczam wirtualnej znajomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Pirattitude! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 20:17 "Pirattitude! So you wanna be a pirate? Here's how!" :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witek Re: Pirattitude! IP: *.icpnet.pl 27.12.06, 20:21 What kind of pirate? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Jakie książki... IP: *.pronet.lublin.pl 27.12.06, 20:21 Mężczyzna od podstaw. 7 nawyków skutecznego działania. Odpowiedz Link Zgłoś
gregpen721 Re: Jakie książki... 27.12.06, 20:30 "Fado"Stasiuka "Ten inny"Kapuścińskiego a najbardziej się ucieszyłem z "Boso,ale w ostrogach"Grzesiuka,jeszcze"Ballada o okaleczonym mieście" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Jakie książki... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.06, 20:35 Polska głupcze Tomasza Lisa i co otym myslicie dostałem od żony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fraulein historia ukrainskiego traktora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.06, 15:21 Odpowiedz Link Zgłoś
monikate Re: Jakie książki... 08.01.07, 19:24 A ja książek w tym roku nie dostałam, tylko perfumy Chanel nr 5 + różne różności nowogarderobianokosmetyczne. Natomiast podarowałam córce "Przygodę z owcą", "Tańcz, tańcz, tańcz" Murakamiego, "Wojnę polsko-ruską..." Masłowskiej i "Czarną polewkę" Musierowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
ziuz Re: Jakie książki... 27.12.06, 20:36 gottland sprawiedliwosc owiec kuchnia polska :) Odpowiedz Link Zgłoś
justinehh Re: Jakie książki... 27.12.06, 20:38 Rio Anacondę Cejrowskiego Blondynkę na Kubie Pawlikowskiej Europę Normana Daviesa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: Jakie książki... IP: *.smrw.lodz.pl 28.12.06, 14:55 Diabeł ubiera się u Prady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojoj Takie sobie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 20:44 Kiedy oni zdadzą sobie sprawę, że fantastyka wcale nie jest moim ulubionym gatunkiem... Ale przynajmniej mam teraz kompletną trylogię Sapkowskiego, dobre i to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: regiomal Re: Jakie książki... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.06, 20:55 Sprawiedliwość owiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teem Re: Jakie książki... IP: *.stg.pl 27.12.06, 20:57 "Życie i niezwykłe przygody żołnierza Iwana Czonkina" Odpowiedz Link Zgłoś
mikele111 Re: Jakie książki... 27.12.06, 21:04 Rafał A. Ziemikiewicz "Michnikowszczyzna. Zapis choroby" Orhan Pamuk "Śnieg" Pierwsza dużo lepsza:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Jakie książki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 14:22 Alex Kava "Fałszywy krok" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SyBiR Re: Jakie książki... IP: *.chello.pl 27.12.06, 21:12 Dicka - sam sobie wybrałem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kayah Re: Jakie książki... IP: *.flashnet.pl 27.12.06, 21:13 12-tomową Historie II Wojny Swiatowej. Zartuje.... Odpowiedz Link Zgłoś
donpingwin Biało-Zielona Solidarnosc 27.12.06, 21:16 z dolaczona plyta z nagraniem meczu Juventus-Lechia u nas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt Re: Biało-Zielona Solidarnosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 21:21 "Rio Anaconda" Cejrowskiego (zamówione), "Wywiad rzeka z Bartoszewskim", "Sztuka wywiadu" Grobela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kejt Diabeł ubiera się u Prady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 21:28 od chłopaka, długo się głowił po moim wielkim zachwycie "whom the bell tolls" ale wybral cos wspolczesno - modnego :) wyslal siostre na turnee po ksiegarniach i oto jest :) ucieszyłam się, może poprawi mi to nastój po zakończeniu tamtej ksiazki ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oooo Re: Diabeł ubiera się u Prady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 08:54 "Pachnidło" Suskind, "Sprawiedliwosc owiec" Swan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widelc Re: Jakie książki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 21:30 "Cień wiatru", "Anioły i Demony" Odpowiedz Link Zgłoś