oranvag To ja będę oryginalny 05.04.07, 08:40 Wszystko, co wymienione powyżej - faktycznie cudownie śmieszne. Ale czemu nikt nie wymienił Broszkiewicza, zwłaszcza "Tańca kogutów" (rzecz o wielkiej przyjaźni polsko-szkockiej), książki niemal zabójczej i "Niemcewicza od przodu i tyłu" Zbyszewskiego (historia Konstytucji 3. Maja, jakiej nie znacie), książki prawie morderczej. A przy okazji pytanie. Mamy ze znajomymi teorię, że ludzie o prawicowych/konserwatywnych poglądach nie są zdolni do stworzenia lekkiego i wyrafinowanego humoru. Czy macie jakiś kontrprzykład? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka Re: To ja będę oryginalny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.07, 09:10 "Wszystko czerwone" Joanny Chmielewskiej i wszystkie książki Pilipiuka o Jakubie Wędrowyczu :o)))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renata Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.04.07, 09:14 "Lesio" Chmielewskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 09:27 Jan Wołek - Na wskutek niestrawności-beka jak nie wim co!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tulipan Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.07, 09:42 Wojak Szwejk. Lesio (scena gdy garbaty Lesio ucieka przed pociągiem, Jezuuuu!)i niektóre inne Chmielewskie też (tereska i okrętka np.). Trzech panów w łódce. A Buszujący w zbożu kiedyś mnie rozłozył w tramwaju.. Sam początek, o zapleśniałych i porośniętych algami zębach kolegi z pokoju - myśłałam, że uduszę się tłumiąc chichot w komunikacji miejskiej, a współpasażerowie lypali podejrzliwie Odpowiedz Link Zgłoś
miszkar Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez 05.04.07, 09:50 Polecam TRZECH PANÓW W ŁÓDCE NIE LICZĄC PSA Jerome'a. Absolutna klasyka humoru angielskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toska Marley i ja oraz... IP: 213.76.129.* 05.04.07, 09:50 Marley i ja czyli najgorszy pies świata - o psie golden rerieverze i jego panu, do śmiechu a na końcu trochę do płaczu, bo to całe życie Marleya.Świetne, nie tylko dla miłośników psów. I jeszcze coś, z zupełnie innej półki. Jest wielką sztuką pisanie lekkim i żartobliwym piórem o rzeczach z gruntu poważnych, tak by pobudzić jednocześnie do śmiechu i do głębokiej refleksji. Taką książką jest "Kościół dla średnio zaawansowanycch" Szymona Hołowni. Znakomite, gorąco polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bareja "Krzyk ciszy" Oborniaka :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.07, 09:57 Z Alternatywy 4. Fragmenty były w dechę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: 80.50.249.* 05.04.07, 10:10 Na 100 % "LESIO" Joanny Chmielewskiej ! Polecam !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agatt Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: 195.20.110.* 05.04.07, 10:20 "Lesio" Chmielewskiej, od pierwszego wiersza oraz "Niewiarygodne przygody Marka Piegusa" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysia Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.07, 10:20 ..oczywiscie, że seria o bimbrowniku Kubie Wędrowyczu autorstwa Andrzeja Pilipiuka! Lepszego nic nie czytalam! Odpowiedz Link Zgłoś
oranvag Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez 05.04.07, 10:31 To mało czytałaś. Wędrowycz - owszem, momentami można się uśmiechnąć pod nosem. Ale nic ponadto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysia Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.07, 12:48 Sa gusta i guściki! A liczby przeczytanych przeze mnie ksiażek sie nie wypowiadaj, skoro jej nie znasz....:-P Odpowiedz Link Zgłoś
akami Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez 05.04.07, 14:35 Jeśli nie bawi cię Wędrowycz, to musisz być wyjątkowy smutas (czyli smutny k.tas) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kowalska Piękni dwudziestoletni Hłaski IP: *.mel.ar.wroc.pl 05.04.07, 10:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 11:02 "Terapia" Davida Lodge'a. Rozśmieszyła mnie do łez, a poźniej wzruszyła do łez Odpowiedz Link Zgłoś
n536168 "Gringo wśród dzikich plemion" Cejrowskiego 05.04.07, 11:07 > Poszukuję książki od której nie mogłabym się oderwać a zarazem by mnie > rozśmieszyła No to ja Ci polecam ksiazke Wojtka Cejrowskiego "Gringo wśród dzikich plemion". To jest wlasnie ksiazka od ktorej cięzko się oderwać. Do tego rozsmiesza do łez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kilm Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: *.arch.pw.edu.pl 05.04.07, 11:08 Lesio Joanny Chmielewskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty123 Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: *.crowley.pl 05.04.07, 11:11 "Lekcje tańca dla starszych i zaawansowanych" Bohumil Hrabal Odpowiedz Link Zgłoś
and192 Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez 05.04.07, 11:44 Najlepiej się rozśmieszać z zaskoczenia. Jak się ktoś nastawi, że Lesio ma go bezwarunkowo rozśmieszyć, to klapa murowana. Mnie kiedyś rozśmieszyły fragmenty kryminału Chandlera (chyba "Wysokie okno") ale najbardziej tekst krytyczny Marka Twaina o powieściach Fenimore Coopera. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mela Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: 217.153.60.* 05.04.07, 11:57 bez piór woody allena, i "z głowy" głowackiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 12:20 książki Moniki Szwaii, rewelacja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alamaut Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.07, 12:29 "LESIO" Joanny Chmielewskiej..:) Absurdalne sytuacje..humor..ciekawe postacie i zdarzenia..zdecydowanie its THE BEST! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirekmil Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.07, 12:45 LESIO Chmielewskiej - śmiałem się w głos !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: 150.254.210.* 05.04.07, 12:47 "jak zostać generałem" Obidniaka Odpowiedz Link Zgłoś
maverick777md Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez 06.04.07, 06:56 "Lesio" "Dzikie białko" "Lądowanie w Garwolinie"!!! Cały wieloksiąg "Świata Dysku" wszystkie te ksiązki sprawiały, że prawie kwiczałem ze smiechu Odpowiedz Link Zgłoś
dalenne Re: Ja też jestem fanką Lądowania w Garwolinie!! 06.04.07, 11:55 Spotkanie sekretarki z Marsjaninem boskie! Nie wspominając o kontakcie tubylców z przybyszami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr LESIO IP: *.aster.pl 05.04.07, 12:47 LESIO, poza tym WIĘKSZY KAWAŁEK ŚWIATA - chyba dwie najśmieszniejsze (obie Chmielewskiej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: LESIO (poprawka) IP: *.aster.pl 05.04.07, 12:54 Oczywiście nie WIEKSZY KAWAŁEK ŚWIATA któy jest dobry, lecz nie rewelacyjny, ale pierwsze z serii ZWYCZAJNE ŻYCIE (lata pamięć mącą!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: LESIO IP: *.marketing-house.pl 05.04.07, 13:00 "Znaczy kapitan" - bawiła mnie, gdy byłem małym chłopcem i bawi mnie teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulcia Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: 88.156.71.* 05.04.07, 12:54 "Konopielka" oczywiście! Odpowiedz Link Zgłoś
agusmok12 Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez 05.04.07, 12:59 Pierwsze tomy "Autobiografii" J. Chmielewskiej, "Trzech panów w łódce nie licząc psa" J. K. Jerome, "Lesio" J. Chmielewskiej, w ogóle Chmielewska mnie rozśmiesza (nie lubie tylko jej powieści, w których jest dużo o wyścigach konnych, "Nigdy w życiu" też:) Odpowiedz Link Zgłoś
tallinn "Wiosna" - Oskar Luts 05.04.07, 13:09 Zwłaszcza fragmenty, w których występuje Joosep Toots. Niedawno chciałem poczytać ją na głos, a nie mogłem znaleźć oryginału, więc czytałem 'a vista' z polskiego przekładu po angielsku, a łzy same ciekły nam po policzkach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666 Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: 81.168.254.* 05.04.07, 13:18 Lesio Joanny Chmielewskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mia Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 13:22 The Committments - Roddy Doyle (ksiazka, film, wszystko jedno....) Odpowiedz Link Zgłoś
popka5 Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez 05.04.07, 13:22 Izabela Sowa "smak swiezych malin" :))) K. Grochola "Nigdy w zyciu" - nastepne czesci nie byly tak zabawne Odpowiedz Link Zgłoś