Dodaj do ulubionych

jaka książka rozśmieszyła cię do łez

• oranvag To ja będę oryginalny 05.04.07, 08:40
      Wszystko, co wymienione powyżej - faktycznie cudownie śmieszne. Ale czemu nikt
      nie wymienił Broszkiewicza, zwłaszcza "Tańca kogutów" (rzecz o wielkiej
      przyjaźni polsko-szkockiej), książki niemal zabójczej i "Niemcewicza od przodu i
      tyłu" Zbyszewskiego (historia Konstytucji 3. Maja, jakiej nie znacie), książki
      prawie morderczej.

A przy okazji pytanie. Mamy ze znajomymi teorię, że ludzie o
      prawicowych/konserwatywnych poglądach nie są zdolni do stworzenia lekkiego i
      wyrafinowanego humoru. Czy macie jakiś kontrprzykład?
      • Gość: Jolka Re: To ja będę oryginalny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.07, 09:10
        "Wszystko czerwone" Joanny Chmielewskiej i wszystkie książki Pilipiuka o
        Jakubie Wędrowyczu :o))))))))))))))))))))))))))))))
    • Gość: renata Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.04.07, 09:14
      "Lesio" Chmielewskiej
    • Gość: giga Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 09:27
      Jan Wołek - Na wskutek niestrawności-beka jak nie wim co!!!
    • Gość: tulipan Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.07, 09:42
      Wojak Szwejk.
      Lesio (scena gdy garbaty Lesio ucieka przed pociągiem, Jezuuuu!)i niektóre inne
      Chmielewskie też (tereska i okrętka np.).
      Trzech panów w łódce.
      A Buszujący w zbożu kiedyś mnie rozłozył w tramwaju.. Sam początek, o
      zapleśniałych i porośniętych algami zębach kolegi z pokoju - myśłałam, że
      uduszę się tłumiąc chichot w komunikacji miejskiej, a współpasażerowie lypali
      podejrzliwie
    • miszkar Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez 05.04.07, 09:50
      Polecam TRZECH PANÓW W ŁÓDCE NIE LICZĄC PSA Jerome'a. Absolutna klasyka humoru
      angielskiego
    • Gość: toska Marley i ja oraz... IP: 213.76.129.* 05.04.07, 09:50
      Marley i ja czyli najgorszy pies świata - o psie golden rerieverze i jego panu,
      do śmiechu a na końcu trochę do płaczu, bo to całe życie Marleya.Świetne, nie
      tylko dla miłośników psów.

I jeszcze coś, z zupełnie innej półki. Jest wielką sztuką pisanie lekkim i
      żartobliwym piórem o rzeczach z gruntu poważnych, tak by pobudzić jednocześnie
      do śmiechu i do głębokiej refleksji. Taką książką jest "Kościół dla średnio
      zaawansowanycch" Szymona Hołowni. Znakomite, gorąco polecam.
    • Gość: Bareja "Krzyk ciszy" Oborniaka :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.07, 09:57
      Z Alternatywy 4. Fragmenty były w dechę :)
    • Gość: kuba Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: 80.50.249.* 05.04.07, 10:10
      Na 100 % "LESIO" Joanny Chmielewskiej ! Polecam !!!
    • Gość: Agatt Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: 195.20.110.* 05.04.07, 10:20
      "Lesio" Chmielewskiej, od pierwszego wiersza
      oraz
      "Niewiarygodne przygody Marka Piegusa"
    • Gość: pysia Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.07, 10:20
      ..oczywiscie, że seria o bimbrowniku Kubie Wędrowyczu autorstwa Andrzeja
      Pilipiuka! Lepszego nic nie czytalam!
      • oranvag Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez 05.04.07, 10:31
        To mało czytałaś. Wędrowycz - owszem, momentami można się uśmiechnąć pod nosem.
        Ale nic ponadto.
        • Gość: pysia Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.07, 12:48
          Sa gusta i guściki! A liczby przeczytanych przeze mnie ksiażek sie nie
          wypowiadaj, skoro jej nie znasz....:-P
        • akami Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez 05.04.07, 14:35
          Jeśli nie bawi cię Wędrowycz, to musisz być wyjątkowy smutas (czyli smutny
          k.tas)
    • Gość: Kowalska Piękni dwudziestoletni Hłaski IP: *.mel.ar.wroc.pl 05.04.07, 10:28
    • Gość: J Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 11:02
      "Terapia" Davida Lodge'a. Rozśmieszyła mnie do łez, a poźniej wzruszyła do łez
    • n536168 "Gringo wśród dzikich plemion" Cejrowskiego 05.04.07, 11:07

> Poszukuję książki od której nie mogłabym się oderwać a zarazem by mnie
      > rozśmieszyła

No to ja Ci polecam ksiazke Wojtka Cejrowskiego "Gringo wśród dzikich plemion".
      To jest wlasnie ksiazka od ktorej cięzko się oderwać. Do tego rozsmiesza do łez.
    • Gość: kilm Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: *.arch.pw.edu.pl 05.04.07, 11:08
      Lesio Joanny Chmielewskiej
    • Gość: qwerty123 Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: *.crowley.pl 05.04.07, 11:11
      "Lekcje tańca dla starszych i zaawansowanych" Bohumil Hrabal
    • and192 Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez 05.04.07, 11:44
      Najlepiej się rozśmieszać z zaskoczenia. Jak się ktoś nastawi, że Lesio ma go
      bezwarunkowo rozśmieszyć, to klapa murowana. Mnie kiedyś rozśmieszyły fragmenty
      kryminału Chandlera (chyba "Wysokie okno") ale najbardziej tekst krytyczny Marka
      Twaina o powieściach Fenimore Coopera. Pozdrawiam.
      • Gość: mela Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: 217.153.60.* 05.04.07, 11:57
        bez piór woody allena, i "z głowy" głowackiego
    • Gość: ana Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 12:20
      książki Moniki Szwaii, rewelacja!
    • Gość: alamaut Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.07, 12:29
      "LESIO" Joanny Chmielewskiej..:)
      Absurdalne sytuacje..humor..ciekawe postacie i zdarzenia..zdecydowanie its THE
      BEST!
      • gmonika "Lesio" i "Dzikie białko" Chmielewskiej :))))) 05.04.07, 12:35
    • Gość: mirekmil Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.07, 12:45
      LESIO Chmielewskiej - śmiałem się w głos !!!
      • Gość: ppp Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: 150.254.210.* 05.04.07, 12:47
        "jak zostać generałem" Obidniaka
        • maverick777md Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez 06.04.07, 06:56
          "Lesio"
          "Dzikie białko"
          "Lądowanie w Garwolinie"!!!
          Cały wieloksiąg "Świata Dysku"
          wszystkie te ksiązki sprawiały, że prawie kwiczałem ze smiechu
          • dalenne Re: Ja też jestem fanką Lądowania w Garwolinie!! 06.04.07, 11:55
            Spotkanie sekretarki z Marsjaninem boskie!
            Nie wspominając o kontakcie tubylców z przybyszami!
    • Gość: Piotr LESIO IP: *.aster.pl 05.04.07, 12:47
      LESIO, poza tym WIĘKSZY KAWAŁEK ŚWIATA - chyba dwie najśmieszniejsze (obie
      Chmielewskiej)
      • Gość: Piotr Re: LESIO (poprawka) IP: *.aster.pl 05.04.07, 12:54
        Oczywiście nie WIEKSZY KAWAŁEK ŚWIATA któy jest dobry, lecz nie rewelacyjny,
        ale pierwsze z serii ZWYCZAJNE ŻYCIE (lata pamięć mącą!)
      • Gość: Wojtek Re: LESIO IP: *.marketing-house.pl 05.04.07, 13:00
        "Znaczy kapitan" - bawiła mnie, gdy byłem małym chłopcem i bawi mnie teraz.
    • Gość: ulcia Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: 88.156.71.* 05.04.07, 12:54
      "Konopielka" oczywiście!
    • agusmok12 Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez 05.04.07, 12:59
      Pierwsze tomy "Autobiografii" J. Chmielewskiej, "Trzech panów w łódce nie
      licząc psa" J. K. Jerome, "Lesio" J. Chmielewskiej, w ogóle Chmielewska mnie
      rozśmiesza (nie lubie tylko jej powieści, w których jest dużo o wyścigach
      konnych, "Nigdy w życiu" też:)
    • tallinn "Wiosna" - Oskar Luts 05.04.07, 13:09
      Zwłaszcza fragmenty, w których występuje Joosep Toots.
      Niedawno chciałem poczytać ją na głos, a nie mogłem znaleźć oryginału, więc
      czytałem 'a vista' z polskiego przekładu po angielsku, a łzy same ciekły nam po
      policzkach...
    • Gość: 666 Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: 81.168.254.* 05.04.07, 13:18
      Lesio Joanny Chmielewskiej
      • Gość: mia Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 13:22
        The Committments - Roddy Doyle (ksiazka, film, wszystko jedno....)
    • popka5 Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez 05.04.07, 13:22
      Izabela Sowa "smak swiezych malin" :)))
      K. Grochola "Nigdy w zyciu" - nastepne czesci nie byly tak zabawne
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka