Gość: wjio Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: 193.243.147.* 05.04.07, 13:40 "Marley i ja" - płakałam ze śmiechu i ze smutku. Wspaniała książka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyszku Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 14:01 "Lesio" A któż by inny jak nie on;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chorwat Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: *.amrest.eu 05.04.07, 14:05 Dla mnie Paragraf 22 jest ksiązką, przy której nie mogę się powstrzymać od śmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
akami Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez 05.04.07, 14:15 Cykl Pilipiuka o Jakubie Wędrowyczu. Robi furorę u mnie w robocie. Pratchet, ale jedni cenią inni krytykują. Trzeba mieć specyficzne poczucie humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anjew Praktycznie wszystko Borisa Viana IP: *.Red-80-59-230.staticIP.rima-tde.net 05.04.07, 14:22 Zawsze umieralem ze smiechu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosipak Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: *.nat.aol.com 05.04.07, 14:23 Opowiadania Woody Allena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: 219.64.148.* 05.04.07, 14:30 forrest gump o wiele lepsza niz film :) Odpowiedz Link Zgłoś
marylar Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez 05.04.07, 14:31 Polecam Jorge Amado "Starzy marynarze". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.07, 14:43 "Wszystko czerwone" Chmielewskiej. Czytałam mnóstwo razy i za każdym razem zaśmiewam się do łez :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janeczka Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: *.poranny.pl 05.04.07, 15:14 Burzliwe życie Lejzorka Rojtszwańca - Erenburga, 12 krzeseł i Złote cielę - Ilfa i Pietrowa, Szczeniece lata - Wańkowicza, a poza tym już tu wielokrotnie wymieniane: Paragraf 22, Zapiski oficera Armii Czerwonej, Trzech panów w łódce, autobiograficzne książki Durella, Zoszczenko, Znaczy kapitan. Aha, jeszcze L jak Lucy - Meissnera. I do dziś mnie śmieszy Curriculum vitae czyli Groch z kapustą Tuwima i Słonimskiego. I jeszcze mnóstwo innych... Odpowiedz Link Zgłoś
edavenpo Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez 05.04.07, 15:49 1. Przygody dobrego wojaka Szwejka lub jakiekolwiek opowiadania Haska - przy kolejnej opowisci Szwejka tylko pozornie zwiazanej z akcja klade sie ze smiechu ;-) 2. Bulhakow Mistrz i Malgorzata - choc ksiazka nie jest z zalozenia komedia niektore sceny szczegolnie te pokazujace korupcje sa niesamowite 3. Opowiadania Woody Alena. Odpowiedz Link Zgłoś
edavenpo Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez 05.04.07, 15:58 I jeszcze ktorakolwiek ksiazka z serii Adriana Mola - Capuccino Years jest moja ulubiona. Odpowiedz Link Zgłoś
mandryk Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez 05.04.07, 16:29 w młodości seria Richarda Gordona „Pan doktor na morzu”, ”Przygody pana doktora” i zwłaszcza „Stół kapitański”. Teraz - już tylko wydruki stanu konta z bankomatu:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośka Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.07, 16:53 LESIO Chmielewskiej (niezmiennie od wielu lat); Odpowiedz Link Zgłoś
avonkania Nowoczesne przywodztwo w Avon - boki zrywać 05.04.07, 17:25 niestety tylko dla pracowników firmy... Odpowiedz Link Zgłoś
ulinka123 Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez 05.04.07, 19:48 "Piotrek zgubił dziadka oko, a Jasiek chce dożyć spokojnej starości" - Lucyny Legut. Chmielewskiej: "Wszystko czerwone", "Romans wrzechczasow". Odpowiedz Link Zgłoś
ellutka Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez 05.04.07, 21:24 Nie wiem czy było? Cykl Krystyny Nepomuckiej rozpoczynajacy się od powieści "Małżeństwo niedoskonałe" Odpowiedz Link Zgłoś
ellutka Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez 05.04.07, 21:30 Rozpoczynający się od słów (o ile dobrze pamiętam) "cnotę straciłam o szóstej rano" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blanka_e Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.07, 07:49 Małżeństwo niedoskonałe..hm,ta książka raczej wprawiła mnie w kilkudniową depresję aniżeli w dobry humor Odpowiedz Link Zgłoś
kelly1981 Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez 05.04.07, 22:24 "Lesio" Chmielewskiej. Ale dla mnie absolutnym hitem jest twórczośc Wiecha (Stanisława Wiecheckiego). Jego felietony są po prostu boskie, a poczucie humoru powalające. Uwielbiam zwłaszcza zbiory :"Koszerny kozak","Bitwa w tramwaju" i "Śmiech śmiechem". Odpowiedz Link Zgłoś
boldhead Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez 05.04.07, 22:31 Osudy dobreho vojaka Svejka - w oryginale, polskie tlumaczenie tez jest dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
anuletka Chmielewska: Lesio itd. 05.04.07, 23:30 Joanna Chmielewska, ale przede wszystkim najstarsze książki: Lesio, Wszystko Czerwone, Dzikie Białko, Całe Zdanie Nieboszczyka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blanka_e Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.07, 07:47 Lesio Chmielewskiej! na początku książki trochę mnie irytowała ta skończona pierdoła, ale czytając cały plan napadu na pociag wraz z punktem kulminacyjnym dosłownie rżałam w głos. Nie rozumiem czemu ktoś na forum postawił zarzut, że WYPADA na tym forum napisać o "Trzecha panach w łódce nie licząc psa". Że co, niby takie snobistyczne? ni panimaju....Ależ oczywiście, że ja też napiszę o tej książce bo uważam, że jest przezabawna (najbardziej lubię opowieść o wuju Podgerze oraz wszelkie fragmenty z Montmorencym w roli głównej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blanka_e Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.07, 07:53 no i oczywiśćie "Dziennik Bridget Jones" oraz "W pogoni za rozumem" jak dla mnie-ubaw po pachy! Odpowiedz Link Zgłoś
yggdrasill Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez 06.04.07, 09:05 Paragraf 22. Wyłam ze śmiechu :) Odpowiedz Link Zgłoś
najladniejsza_ze_wsi Maslowska & Kaminer 06.04.07, 09:23 Dorota Maslowska. Przeczytalam wszystkie 3 ksiazki, ale pierwsza pt. "wojna polsko ruska pod flaga bialo czerwona" jest genialna. Wladimir Kaminer.Czytalam pare ksiazek w wersji niemieckiej. Podejzewam ze wersje polskie musza byc tak samo bosko zabawne. Odpowiedz Link Zgłoś
griszqa Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez 06.04.07, 12:16 ULICA MARZYCIELI; Robert McLiam Wilson. Ja nie jestem "łatwa" chichotka, ale przy tym zaśmiewałam się w głos :)) Odpowiedz Link Zgłoś
rudy102a Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez 06.04.07, 12:16 O dwoch takich co ukradli ksiezyc Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez 06.04.07, 13:47 I nadal śmieszy - "Sceny z życia smoków" Krupskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 17:04 SZósta Klepka:P Odpowiedz Link Zgłoś
dz1dka Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez 06.04.07, 18:13 cholonek czyli dobry pan bóg z gliny - Janosch czytałam sto razy i zawsze mnie śmieszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k. Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 18:43 "Dzienniki gwiazdowe" Lema Paragraf 22 Lesio Znaczy kapitan i niewymieniona jeszcze, a naprawdę śmieszna "Autobiografia grubej panny młodej" Laurie Notaro. Co do Douglasa Adamsa, "Autostopem przez galaktykę" - polecam, reszta cyklu nieobowiązkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiup Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: *.179.unknown.vectranet.pl 06.04.07, 20:27 Niziurski Odpowiedz Link Zgłoś
wylogowany1 Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez 06.04.07, 22:52 Paragraf 22 Heller Przygody Hucka Finna - Twain Humoreski Twaina - np. Nieszczęsny narzeczony Aurelii, Ludożerstwo w wagonqach Brzytwa Ockhama - Matuszak Sposób na Alcybiadesa - Niziurski Mistrz i Małgorzata - Bułhakow Moskwa Pietuszki - Jerofiejew Perwersje - Andruchowycz Odpowiedz Link Zgłoś
aissa1 Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez 07.04.07, 13:50 "Limeryki plugawe" Słomczyńskiego "Myśli nieuczesane" Leca Odpowiedz Link Zgłoś