Dodaj do ulubionych

jaka książka rozśmieszyła cię do łez

• Gość: wjio Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: 193.243.147.* 05.04.07, 13:40
      "Marley i ja" - płakałam ze śmiechu i ze smutku. Wspaniała książka.
    • Gość: zyszku Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 14:01
      "Lesio" A któż by inny jak nie on;)
    • Gość: Chorwat Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: *.amrest.eu 05.04.07, 14:05
      Dla mnie Paragraf 22 jest ksiązką, przy której nie mogę się powstrzymać od
      śmiechu.
    • akami Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez 05.04.07, 14:15
      Cykl Pilipiuka o Jakubie Wędrowyczu. Robi furorę u mnie w robocie. Pratchet,
      ale jedni cenią inni krytykują. Trzeba mieć specyficzne poczucie humoru.
    • Gość: Anjew Praktycznie wszystko Borisa Viana IP: *.Red-80-59-230.staticIP.rima-tde.net 05.04.07, 14:22
      Zawsze umieralem ze smiechu...
    • Gość: Kosipak Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: *.nat.aol.com 05.04.07, 14:23
      Opowiadania Woody Allena
    • Gość: lukasz Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: 219.64.148.* 05.04.07, 14:30
      forrest gump

o wiele lepsza niz film :)
    • marylar Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez 05.04.07, 14:31
      Polecam Jorge Amado "Starzy marynarze".
    • Gość: anka Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.07, 14:43
      "Wszystko czerwone" Chmielewskiej. Czytałam mnóstwo razy i za każdym razem
      zaśmiewam się do łez :D
      • Gość: Janeczka Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: *.poranny.pl 05.04.07, 15:14
        Burzliwe życie Lejzorka Rojtszwańca - Erenburga, 12 krzeseł i Złote cielę -
        Ilfa i Pietrowa, Szczeniece lata - Wańkowicza, a poza tym już tu wielokrotnie
        wymieniane: Paragraf 22, Zapiski oficera Armii Czerwonej, Trzech panów w łódce,
        autobiograficzne książki Durella, Zoszczenko, Znaczy kapitan. Aha, jeszcze L
        jak Lucy - Meissnera. I do dziś mnie śmieszy Curriculum vitae czyli Groch z
        kapustą Tuwima i Słonimskiego. I jeszcze mnóstwo innych...
        • edavenpo Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez 05.04.07, 15:49

1. Przygody dobrego wojaka Szwejka lub jakiekolwiek opowiadania Haska - przy
          kolejnej opowisci Szwejka tylko pozornie zwiazanej z akcja klade sie ze smiechu ;-)

2. Bulhakow Mistrz i Malgorzata - choc ksiazka nie jest z zalozenia komedia
          niektore sceny szczegolnie te pokazujace korupcje sa niesamowite

3. Opowiadania Woody Alena.
          • edavenpo Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez 05.04.07, 15:58

I jeszcze ktorakolwiek ksiazka z serii Adriana Mola - Capuccino Years jest moja
            ulubiona.
            • mandryk Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez 05.04.07, 16:29
              w młodości seria Richarda Gordona „Pan doktor na morzu”, ”Przygody pana
              doktora” i zwłaszcza „Stół kapitański”.
              Teraz - już tylko wydruki stanu konta z bankomatu:)))
    • Gość: gośka Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.07, 16:53
      LESIO Chmielewskiej (niezmiennie od wielu lat);
    • avonkania Nowoczesne przywodztwo w Avon - boki zrywać 05.04.07, 17:25
      niestety tylko dla pracowników firmy...
    • ulinka123 Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez 05.04.07, 19:48
      "Piotrek zgubił dziadka oko, a Jasiek chce dożyć spokojnej starości" - Lucyny
      Legut.

Chmielewskiej: "Wszystko czerwone", "Romans wrzechczasow".
    • ellutka Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez 05.04.07, 21:24
      Nie wiem czy było? Cykl Krystyny Nepomuckiej rozpoczynajacy się od
      powieści "Małżeństwo niedoskonałe"
      • ellutka Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez 05.04.07, 21:30
        Rozpoczynający się od słów (o ile dobrze pamiętam) "cnotę straciłam o szóstej
        rano" :)))
      • Gość: blanka_e Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.07, 07:49
        Małżeństwo niedoskonałe..hm,ta książka raczej wprawiła mnie w kilkudniową
        depresję aniżeli w dobry humor
    • kelly1981 Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez 05.04.07, 22:24
      "Lesio" Chmielewskiej.
      Ale dla mnie absolutnym hitem jest twórczośc Wiecha (Stanisława Wiecheckiego).
      Jego felietony są po prostu boskie, a poczucie humoru powalające. Uwielbiam
      zwłaszcza zbiory :"Koszerny kozak","Bitwa w tramwaju" i "Śmiech śmiechem".
    • boldhead Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez 05.04.07, 22:31
      Osudy dobreho vojaka Svejka - w oryginale, polskie tlumaczenie tez jest dobre.
    • anuletka Chmielewska: Lesio itd. 05.04.07, 23:30
      Joanna Chmielewska, ale przede wszystkim najstarsze książki: Lesio, Wszystko
      Czerwone, Dzikie Białko, Całe Zdanie Nieboszczyka...
    • Gość: blanka_e Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.07, 07:47
      Lesio Chmielewskiej! na początku książki trochę mnie irytowała ta skończona
      pierdoła, ale czytając cały plan napadu na pociag wraz z punktem kulminacyjnym
      dosłownie rżałam w głos. Nie rozumiem czemu ktoś na forum postawił zarzut, że
      WYPADA na tym forum napisać o "Trzecha panach w łódce nie licząc psa". Że co,
      niby takie snobistyczne? ni panimaju....Ależ oczywiście, że ja też napiszę o
      tej książce bo uważam, że jest przezabawna (najbardziej lubię opowieść o wuju
      Podgerze oraz wszelkie fragmenty z Montmorencym w roli głównej)
    • Gość: blanka_e Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.07, 07:53
      no i oczywiśćie "Dziennik Bridget Jones" oraz "W pogoni za rozumem" jak dla
      mnie-ubaw po pachy!
      • yggdrasill Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez 06.04.07, 09:05
        Paragraf 22. Wyłam ze śmiechu :)
    • najladniejsza_ze_wsi Maslowska & Kaminer 06.04.07, 09:23
      Dorota Maslowska. Przeczytalam wszystkie 3 ksiazki, ale pierwsza pt. "wojna
      polsko ruska pod flaga bialo czerwona" jest genialna.
      Wladimir Kaminer.Czytalam pare ksiazek w wersji niemieckiej. Podejzewam ze
      wersje polskie musza byc tak samo bosko zabawne.
    • griszqa Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez 06.04.07, 12:16
      ULICA MARZYCIELI; Robert McLiam Wilson. Ja nie jestem "łatwa" chichotka, ale
      przy tym zaśmiewałam się w głos :))
    • rudy102a Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez 06.04.07, 12:16
      O dwoch takich co ukradli ksiezyc
      • jazzfoxy Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez 06.04.07, 13:47
        I nadal śmieszy - "Sceny z życia smoków" Krupskiej.
    • Gość: Ja Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 17:04
      SZósta Klepka:P
      • dz1dka Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez 06.04.07, 18:13
        cholonek czyli dobry pan bóg z gliny - Janosch czytałam sto razy i zawsze mnie
        śmieszy
      • Gość: k. Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 18:43
        "Dzienniki gwiazdowe" Lema
        Paragraf 22
        Lesio
        Znaczy kapitan
        i niewymieniona jeszcze, a naprawdę śmieszna "Autobiografia grubej panny młodej"
        Laurie Notaro.
        Co do Douglasa Adamsa, "Autostopem przez galaktykę" - polecam, reszta cyklu
        nieobowiązkowa.
    • Gość: hiup Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez IP: *.179.unknown.vectranet.pl 06.04.07, 20:27
      Niziurski
    • wylogowany1 Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez 06.04.07, 22:52
      Paragraf 22 Heller
      Przygody Hucka Finna - Twain
      Humoreski Twaina - np. Nieszczęsny narzeczony Aurelii, Ludożerstwo w wagonqach
      Brzytwa Ockhama - Matuszak
      Sposób na Alcybiadesa - Niziurski
      Mistrz i Małgorzata - Bułhakow
      Moskwa Pietuszki - Jerofiejew
      Perwersje - Andruchowycz
    • aissa1 Re: jaka książka rozśmieszyła cię do łez 07.04.07, 13:50
      "Limeryki plugawe" Słomczyńskiego
      "Myśli nieuczesane" Leca
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka