piterek_82 29.03.07, 11:56 Czy czytaliście już nową książkę z serii "Mity", wydawanej przez Znak "Angus. Celtycki bóg snów" Alexandra McCall Smitha. Jakie wrażenia? Jak "Angus" plasuje się na tle innych wydanych do tej pory książek serii? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jo-asiunka Re: Angus od snów. Celtycki bóg snów 29.03.07, 16:35 też jestem bardzo ciekawa. Jeszcze nie kupiłam, ale zamierzam. Jak dotąd najbardziej cenię Annę Inn, a rozczarowało mnie Brzemię, moze dlatego, że pomysł świetny, a tak zepsuty literacko... Odpowiedz Link Zgłoś
jo-asiunka Re: Angus od snów. Celtycki bóg snów 08.06.07, 12:59 po przeczytaniu książki stwierdzam, ze po Tokarczuk (do której mam słabość) jest to najlepsza książka z serii. Podoba mi się pomysł, fajnie się czyta, jest mało naciągane (takie miałam wrażenie przy Brzemieniu np.), określiłabym tę książkę mianem: subtelna i świeża. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Angus od snów. Celtycki bóg snów 08.06.07, 13:06 "Brzemie" nie bylo naciagane, tylko tak zwyczajnie nieudane Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: Angus od snów. Celtycki bóg snów 08.06.07, 15:05 Nie znam tej serii, ale znam McCall Smitha. Angus bardzo mi się podobał Odpowiedz Link Zgłoś