Dodaj do ulubionych

lobby wydawcow

IP: *.man.polbox.pl 18.05.03, 01:02
Czy nie macie Panstwo odczucia, ze polowa, jesli nie wiecej w tych
nominacjach do NIKE to nie jest ocena ksiazki, lecz pozyscja i presja
wydawnictw (i to ciagle tych samych)?

Spada w ten sposob ranga nagrody.
Obserwuj wątek
    • Gość: Anwa Re: lobby wydawcow IP: tau:* / 192.168.0.* 18.05.03, 16:05
      Całkowicie się z tym zgadzam. Młodzi autorzy, których nie stać na dobrego
      wydawcę, nie ma szans, choć ich książki są wspaniałe, ale taka jest niestety
      szara rzeczywistość, jesteśmy bezradni...
    • Gość: monika_kot Re: lobby wydawcow IP: 195.216.116.* 19.05.03, 07:29
      Ja równiez zgadzam się z stwierdzeniem Autora tego wątku. Jeszcze parę lat
      wstecz pasjonowały mnie takie nominacje i nagrody literackie w ogóle. Wtedy
      wydawało mi się że jeśli ksiązka jest rewelacyjna to ma szansę na nagrodę a
      przez to dotarcie do szerszego kręgu odbiorców. Ale czas pokazał że nie liczy
      się tu najbardziej książka. To przykre, ale tez mam takie odczucia. Naprawdę
      szkoda...
    • Gość: che Re: lobby wydawcow IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.03, 08:35
      usiądźmy i płaczmy, w kole złączeni dłońmi ginącego gatunku maniakalnych
      czytaczy zawodźmy na cały świat, bo dzieje sie krzywda nam i naszej
      literaturze, czy tak?
      nagrody pomagają a nie przeszkadzają w czytaniu książek, kto czyta tylko rzeczy
      nagłaśniane ten nisko mierzy.mam swoich autorów którzy nigdy nie dostali żadnej
      nagrody, co nie znaczy że nie są o niebo lepsi od innych.a że ja tylko o tym
      wiem?słodkie tajemnice pociągają najbardziej.
      • Gość: niech Re: lobby wydawcow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.03, 13:15
        Proszynski, SIC, WAB, Czarne. Lampa za malo wydaje.
    • Gość: ryża małpa Re: lobby wydawcow IP: *.lublin.mm.pl 19.05.03, 13:39
      Nie mamy odczucia . I wydaje mi się że wasze żale dotycza niezrealizowanych
      pisarskich ambicji :-)
      • Gość: niech Re: lobby wydawcow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.03, 13:44
        Lubie merytoryczne wypowiedzi. Sa takie fajne. Okragle. Gladkie. Sliskie. Jakby
        mydlane.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka