Gość: Anja IP: *.arcor-ip.net 21.06.03, 10:40 Witam, czy zna tu ktos ksiazke Michela Moore "Stupid White Men"? Czy zostala ona juz przetlumaczona na jezyk polski? Dzieki za informacje:-) Anja Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krabat Re: Michael Moore 22.06.03, 19:17 Przeczytalam, a bo co? Interesuje mnie to czy jest przetlumaczona juz na jezyk polski. Anja Odpowiedz Link Zgłoś
szpak_ Re: Michael Moore 24.06.03, 00:49 krabat napisała: > Przeczytalam, Warto było? Dorównuje filmom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krabat Re: Michael Moore IP: *.arcor-ip.net 25.06.03, 10:04 Na "Bowling for Columbine" wybieram sie dopiero. Ale ksiazka jest bardzo dobra, czyta ja sie niezmiernie szybko. Nie jest to ksiazka fachowa, w niektorych rozdzialach dominuja emocje, co nie kazdemu gustuje;-) A tak wogole to ma sie wrazenie jakby rozne rozdzialy pisali rozni autorzy. Stil jest zroznicowany. Ale to dobrze, on pisal do laikow, Moore posluguje sie metoda szokowania, np. statystykami, pewnymi faktami o ktorych sie czasami mysli, ale dobrze jest to zobaczyc czarne na bialym. Widziales ktorys z jego filmow? jak byly one przyjete w Polsce? Anja Odpowiedz Link Zgłoś
szpak_ Re: Michael Moore 25.06.03, 12:25 Gość portalu: krabat napisał(a): > Widziales ktorys z jego filmow? jak byly one przyjete w > Polsce? > > Anja forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15&w=4999482 To chyba najlepsza odpowiedź na Twoje pytanie. Filmy też statystyką stoją i w niczym to nie przeszkadza, a wrącz przeciwnie - uwiarygadnia tylko przekazywane treści i usprawiedliwia emocje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krabat Re: Michael Moore IP: *.arcor-ip.net 25.06.03, 14:19 Dzieki! NA pewno uda mi sie niedlugo pojsc na ten film, to dam znac:-) Anja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Michael Moore IP: *.pool.mediaWays.net 26.06.03, 13:26 ponoc ma sie ukazac, bo prawa autorskie na polske juz (dopiero!) sprzedane. ale kto gdzie i kiedy - nie wiem. a to "bowling for columbine" leci juz (dopiero) w polskich kinach? gdzie???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krabat Re: Michael Moore IP: *.arcor-ip.net 26.06.03, 14:01 suuuper! Fajnie, ciekawe, czy dostanie sie ta ksiazka na liste bestsellerow. na pewno:-) A skad masz ta wiadomosc? Ciekawe. Anja Odpowiedz Link Zgłoś