Gość: vin monotematycznie IP: 213.56.66.* 22.08.03, 11:16 Lepiej lep sie w wyobrazni Niz do zony w miejskiej lazni pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vin sasiada zone IP: 213.56.66.* 22.08.03, 11:44 lepiej lepic babe w piasku niz sasiada zone w lasku(Boulogne'skim) pzdr vin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vin Burak IP: 213.56.66.* 22.08.03, 11:22 Lepszy burak na hamaku Niz cham z ksywa – Ty buraku ! pzdr vin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vin deszcz,pogoda IP: 213.56.66.* 22.08.03, 11:31 Lepszy deszcz jest dla bogacza Niz pogoda dla tulacza pzdr vin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vin dzban bez ucha IP: 213.56.66.* 22.08.03, 11:40 Lepiej nosic dzban bez ucha Niz wciaz z Toba zawierucha pzdr vin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vin bez rymu IP: 213.56.66.* 22.08.03, 11:59 lepiej wdowcem byc slomianym niz miec slome w butach pzdr vin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vin do jutra IP: 213.56.66.* 22.08.03, 12:06 lepiej lepic juz nie moglem wiec na dzisiaj zaniemoglem pzdr vin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vin Lepiej w muszli IP: *.w80-14.abo.wanadoo.fr 22.08.03, 23:13 lepiej w muszli dac koncerta niz w nocniku Prezydenta pzdr vin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vin lepsza zsiadła szklanka mleka IP: *.w80-14.abo.wanadoo.fr 22.08.03, 23:22 lepsza zsiadła szklanka mleka niż królewna zsiadła z człeka pzdr vin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vin GORZEJE - Gorzej chyba byc nie moze IP: 213.56.66.* 23.08.03, 14:14 Gorzej chyba byc nie moze Szpilka sama poszla w zboze pzdr vin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpilka do Vina: wcale nie jest gorzej IP: *.kv.net.pl 28.08.03, 15:35 Ze wzruszeniem dziękuję,Vin Byłabym Ci bardzo rada (moje słowo raz zapada) Gdybyś tylko po cichutku Mógł uścisnąć mnie w ogródku Lecz nie rękę ani nogę W tym to ja Ci nie pomogę! Wez i przytul mnie calutką Z lekką dekadencji nutką! Ja stęskniona ciągle stoję Jak Helena bronię Troję Tak na Ciebie czekam grzecznie By od dziś Twą być wiecznie Ja też kocham tez rymuje Choc w mniejszosci sie znajduje Bom-choc wierna, jest kłująca Mogę czulić się bez końca!!! Nie chcę Ci juz w głowie mącić Mną,dam głowe,umiesz rządzic! Ja nie zegnam przyjacielsko ...wez i przytul moje cielsko! Na popołudnie chowam sie do szafy, by znów z niej wyjsc gdy tylko Cię usłysze Odwzajemniam pozdrowienia (ale te uwodzicielskie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vin Do Szpilki IP: 213.56.66.* 29.08.03, 08:24 Witaj, warto bylo czekac, warto bylo sie domagac, jak ochlone po tym "cielsku":), to odpisze. pzdr vin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpilka póki co IP: *.kv.net.pl 29.08.03, 09:29 to i ja czekam z niecierpliwością ;) Lepiej,gorzej-obojętnie! Byle nie było tu smętnie!! :) PS.Załączam mocne usciski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vin Re: póki co IP: *.w81-51.abo.wanadoo.fr 29.08.03, 15:22 Lepiej,gorzej-obojętnie! Z zastrzezeniem ! Byle bylo nam namietnie :) ogoistycznie vin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpilka dziś troszkę "smętnie"... IP: *.kv.net.pl 30.08.03, 17:20 Lepiej nawet pisać tkliwie Niz patrzec w oczy kłamliwie!! Lepiej byś przepadł bez wieści Niż tak mną targał na wszystkie strony W czułości swojej i nienawiści W sidłach miłośći Nieustannie czekam Raz napisany "lepiej" odzywa się ciągle!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vin Re: dziś troszkę 'smętnie'... IP: *.w81-48.abo.wanadoo.fr 30.08.03, 18:17 lepszy cytat na tesknoty niz mej duszy dzis miernoty : Ona Kiełkował w duszy dziwny niepokój. (Przeczucia.) Ktoś grał (z moderatorem) fantazje Szopena. - Drgnęła nagle, jak gdyby od szpilki ukłucia. Przyszła zła zmora dziewczyn: trapiąca migrena. I przełożyła ręce do tłukącej skroni, I przymrużyła oczy. I cała pobladła. A w uszach monotonnie, natrętnie coś dzwoni. I podeszła powoli (śmierć... śmierć...) do zwierciadła. Obejrzała się. Potem na chwilę stanęła. Spojrzenie. Uśmiech nikły. (A głowę coś tłoczy.) Pięknym kobiecym ruchem stanik swój opieła (Uwypuklone pierśi drażniły mi oczy.) Potem - podeszła do mnie. Blisko. Strasznie blisko. (Struchlałem...) Szła woń słodka od włosów kasztanu; Za rękę mnie ujęła... (zawrót!... pada wszystko!...) I rzekła wolno: "Chciałam - - coś - - powiedzieć - - panu - -". Julian Tuwim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpilka zaniemówiłam.. IP: *.kv.net.pl 30.08.03, 20:57 ...o ile to w ogóle możliwe! Jednak można umrzeć z tęsknoty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vin Re: zaniemówiłam.. IP: 213.56.66.* 31.08.03, 20:33 Lepiej zaniemowic niz odmowic;) pzdr vin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vin Licze do dziesieciu.... IP: 213.56.66.* 03.09.03, 01:39 Szpilka, co to za chwilka Nieobecnosci - pytam bez skromnosci ? Licze do dziesieciu, jak sie nie pojawisz to bol nie tylko sobie sprawisz raz, dwa, trzy, cztery, piec, szesc, siedem, osiem, dziewiec, dziewiec i pol... pzdr vin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpilka szczęsliwi czasu nie liczą ;) IP: *.kv.net.pl 03.09.03, 06:43 Jestem,pytam co sie dzieje? -Stara miłośc nie rdzewieje! Dopiero ochłonęłam po Tuwimie... Dziękuję raz jeszcze i pozdrawiam z serca Co ja poradzę ze pisać nie umiem O miłości prawdziwej w rytmie cza-cza-cza Gdy ta mnie dopadnie-"nie chcem ale muszem" siedziec i czekac na Twoj znak skinienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vin Ja Ci dam nie umiem ! :))) IP: *.w81-49.abo.wanadoo.fr 03.09.03, 16:29 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vin Re: szczęsliwi czasu nie liczą ;) IP: *.w81-49.abo.wanadoo.fr 03.09.03, 16:42 Stara miłośc nie rdzewieje! nawet jak sie ja podleje :) pozdrawiam milusinsko vin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpilka o podlewaniu słów kilka IP: *.kv.net.pl 03.09.03, 20:21 Podlać podlej byle nie za podle :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vin konewka IP: 213.56.66.* 03.09.03, 20:32 Jak sie przed pomodle to nie leje podle:) konewka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vin zastanawiam sie IP: 213.56.66.* 03.09.03, 20:36 czy to ciagle lanie czy to ksiazek jest kochanie ? vin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpilka Re: konewka IP: *.kv.net.pl 05.09.03, 06:26 > Jak sie przed pomodle > to nie leje podle:) Modl sie i pracuj-mówi saint Benedict Jeszcze pisz do mnie-taki mój edykt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vin dreszcze IP: *.w80-15.abo.wanadoo.fr 05.09.03, 19:18 Tez, pisz wciaz do mnie, i jeszcze ze swiadomoscia, ze mam dreszcze;) vin pozdrawiam dreszczowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vin Twoj edykt IP: *.w80-15.abo.wanadoo.fr 05.09.03, 19:30 Lepszy Pani jest Twoj edykt niz paciorki z Saint Benedict pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vin Lepszy z Tobą... IP: *.w81-48.abo.wanadoo.fr 05.09.03, 19:45 Lepszy z Tobą jeden rym, niż z Figurą Kasią w dym(pójść w dym) vin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpilka co to, to nie IP: *.kv.net.pl 05.09.03, 20:18 Jak juz sobie pochlebiamy I tak siebie uwielbiamy (a nie?) Ja tez przyznam kochaniutki Że rozjasniasz moje smutki..! z całkowitą szczerością odwzajemniam pozdrowienia ( te dreszczowo- uwodzicielskie...jak zwał,tak zwał ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpilka autentycznie IP: *.kv.net.pl 05.09.03, 20:25 Co za dziwy na tym swiecie, TAKI Facet..i to w necie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vin Re: autentycznie IP: 213.56.66.* 05.09.03, 22:36 autentycznie, tym razem ja zaniemowilem ;) pozdrowienia na marzenia i calusy na pokusy vin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vin Forum zwane tutaj ksiazki IP: 213.56.66.* 05.09.03, 23:17 Forum zwane tutaj ksiazki, zmienislimy w sex - zakaski. Nie wiem Szpilko czy wypada tak publicznie o tym gadac i na oczach wszystkich ludzi prawic : ze uczucie w nas sie budzi. Kazdy lepiej, zeby lepiej lepic sobie - big zaplecze i na starosc bez zachety(mowic) zem przy Tobie wniebowziety ! :) pzdr vin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vin Ty w tym czasie IP: 213.56.66.* 05.09.03, 23:59 Los moj pelen niepewnosci kiedy lepie sam – milosci ( do Ciebie) Ty w tym czasie: z boku-na bok – Dama ! rymem moim rozczochrana przez sen blogi : hi, hi, hi znow lepienie mi sie sni ! Ja w Tym czasie : Lepie, lepie……lepie moze kiedys ja ulepie...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vin Re: Ty w tym czasie(poprawione) IP: 213.56.66.* 06.09.03, 00:01 Los moj pelen niepewnosci kiedy lepie sam – milosci ( do Ciebie) Ty w tym czasie: z boku-na bok – Dama ! rymem moim rozczochrana przez sen blogi : hi, hi, hi znowu lepiej - mi sie sni ! Ja w Tym czasie : Lepie, lepie……lepie moze kiedys ja ulepie...:) vin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpilka w takim razie wstyd i zakonczenie IP: *.kv.net.pl 06.09.03, 13:32 Całusy na pokusy To tej strony plusy (jedyne?) Twe pozdrowienia- w sercu mrowienia.. Usciski-zawał bliski! Szept Twoj szczytem rozkoszy Fakt,to nie wypada(tak publicznie?) Czas zaprzestac naszych rymów(dla dobra innych?) Szpilka szpade swą zdejmuje I juz nigdy nie zrymuje(tutaj) Z calym smutkiem zalem bolem Na rozstanie cmoka czule(m) Pozdrawiam Lepiejowe(I nie tylko) Grono...z nadzieją,ze tak naprawdę nikt inny nie śledził naszych(?) uwodzicielskich poczynań ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vin .......................! IP: 213.56.66.* 06.09.03, 22:35 ..........! ..........! ..........? vin ps ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vin Na rozstanie cmoka czule IP: 213.56.66.* 06.09.03, 23:04 « Na rozstanie cmoka czule » Szpilka Vin piec minut po reanimacji : Cmoka czule, na rozstanie ! Czy spytalas mnie o zdanie ? Nie o cmoka, cmokaj jeszcze Niech nie koncze sie te dreszcze vin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vin Bylem w zyciu juz cmokany : IP: 213.56.66.* 06.09.03, 23:39 Vin dziesiec minut po reanimacji i piec minut przed szklanka whisky : Bylem w zyciu juz cmokany : Na dobranoc, Raz w podziece Kilka razy przez pomylke Ale na rozstanie ? Jedna chwilke ! Teraz to napewno przez pomylke ! Przez pomylke nie cmokany Lecz rozstaniem traktowany Przemysl Pani swe zamiary bowiem milosc szuka wiary w stogu siana, na dnie szafy rymem tropi cie - bez gafy a jak nawet, raz, niezrecznie zabrzmi nuta malo wdziecznie wybacz Pani duszy bledy i nie wpedzaj jej w obledy ! Lecz jak wrocisz, to pamietaj ! szabla w reke - nie wymiekaj ! Walka nowa na Cie czeka nie na oczach forum-czleka ! Szable w dlon ! vin Odpowiedz Link Zgłoś
fibin Re: Lepieje - czysto amatorskie 29.08.03, 12:46 >Lepiej służyć w wojskach NATO >niż z teściową spędzać lato. > >Lepiej rybę zjeść bez soli >niż z własną żoną swawolić. > >Lepiej ujrzeć dno Bałtyku >niż zjeść loda na patyku. > >Lepiej odwiedzać lekarzy >niż z teściową tkwić na plaży. > >Lepiej służyć na okręcie >niźli teściowej być zięciem. > >Lepiej nabrać do ust wody >niż z teściową iść na lody. > >Lepiej wypić ciepłe piwo >niż z teściową spedzać żywot. > >Lepiej kąpać się w łazience >niż nad morzem marznąć w męce. > >Lepiej spędzić noc na plaży >niż na grillu znów coś smażyć. > >Lepiej mieć cerę niezdrową >niż nad morzem być z teściową. > >Lepiej spêdzić lato w chacie >niż z prezydentem w Juracie. > >Lepiej karnąć się rowerem >niż F-16 z premierem. > >Lepiej już pobłądzić w lasach >niż z teściową być na wczasach. > >Lepiej wypić ciepłą czystą >niz się spotkać z naturystą. > >Lepiej przeżyć w pracy czystki >niż nie widzieć naturystki. > >Lepiej w piekle cierpieć meki >niż teściowej ujrzeć wdzięki. > >Lepiej już się smażyć w smole >niż we wrześniu znów być w szkole. > >Lepiej zgubić się gdzieś w Polsce >niż nie kochać W. Szymborskiej. > >Z lepiejowymi pozdrowieniami z deszczowego Kołobrzegu fibin & lucke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzech Re: Lepieje - czysto amatorskie IP: *.zab.citynet.pl / 10.8.1.* 07.09.03, 13:40 Lepiej pisać wiersz o Hucie niźli znaleźć się w Workucie Lepiej już pozostać glistą niż iść służyć komunistom Lepiej wchodzić bez poślizgu niż iść pod prąd po ciernisku Lepiej semper być fidelis niż zatrudnić się w burdelis copyright by Grzegorz Hajduk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vin SZPILKA IP: 213.56.66.* 18.11.03, 04:26 Wiecie, ze bywala tutaj Szpilka ? z nia nie jedna - mila - chwilka... To ta Whisky u doktora (Kriska) poruszyla me humora. pzdr vin Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka Re: SZPILKA 18.11.03, 20:41 Lepiej styczność mieć z bombowcem niż po Szpilce zostać wdowcem. Vin - łączę się w bólu. ja też bardzo lubiłam śledzić wasz epos lepiejowy (chyba udało wam się stworzyć nowy gatunek literacki). Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vin mrzonka IP: 213.56.66.* 18.11.03, 21:35 Lepsza whisky w mojej glowie, niz kariera wdowca w slowie. Wiec niech cwierka mi Gawronka i z nia Szpilka – moja mrzonka ! pzdr vin Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka Re: mrzonka 18.11.03, 21:58 Krew mi z serca płynie strugą: chcę być pierwszą a nie drugą! Z łapą w górze słowo dam to: Ja nie zniknę tak jak fantom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vin A gdy Fantom mi przygada ? IP: 213.56.66.* 18.11.03, 22:17 Krwotok serca zatamuje : Lapka w gore powedruje ! By polechtac w okolicy Twego Serca - mej Dziewicy ! ps A gdy Fantom mi przygada : - Drogi vinie, nie wypada ! ? vin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpilka zdrada IP: *.kv.net.pl 19.11.03, 15:52 Teskno mi teraz niewybaczalnie I prośbę swoją wznoszę błagalnie Gdyż jestem teraz jako ta druga Mniej juz widoczna co okiem mruga Marząc w tęsknocie o wiernym księciu Co ją poderwał TU na przyjęciu (forum) Jako ta druga więc teraz gadam Gdyż sercem jego już nie ja władam Cicha Gawronka mnie tu podsiadła I me najskrytsze pragnienia zgadła Teraz juz ona- nie ja w tej roli A serce jeszcze bardziej boli Co czynić muszę- powiedzieć zdołam Do Ciebie, Vinie, z dna serca wołam! Pomnij o szpilce którą kiedyś troszę Pokochać chciałes..nie zapomnij..proszę!!! I do Gawronki kieruję słowa By mniej namiętną była Jej mowa ;-) Pozdrawiam Miło być wśród swoich...Vin to jak bedzie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka Lepiej tak nie mów 19.11.03, 16:10 Lepiej Bushom wąchać tyłki Niż łzy dojrzeć w oczach Szpilki. Lepiej kumplem być Rywina, Niż łzy dojrzeć w oczach Vina. Lepiej zdrajcą być w AK Niż hopelessly folle de toi (to do Vina) Zamiast płakać wśród pamiątek migiem stwórzcie nowy wątek! (bo ten jest tak długi, że otwiera mi się godzinę) Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka Jeszcze do v. 19.11.03, 16:14 Lepiej trupem paść niż znać ten kawał: Szpilka to sama p. Wisława! Myślałeś, że ukryjesz to wszystko? Fe, vin... na sianie z noblistką?!!... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpilka szpilka w kropce..szpilka z kropką... IP: *.kv.net.pl 19.11.03, 17:43 Oj widze ze moja kadencja się skończyła ;) Nic nie rozumiem...no cóż..wszyscy wielcy kiedys przeszli do historii ;) pozdrawiam znad zakichanego nosa.. Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka Re: szpilka w kropce..szpilka z kropką... 19.11.03, 18:56 Lepiej z Castro wyjść "na chwilkę" Niż pozwolić odejść szpilce. szpilka - zostań tu honoris causa pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka poprawka 19.11.03, 19:03 Aaa, co za grafomania Mialo być: Lepiej z castro wyjść na chwilkę niż pożegnać wielką szpilkę Jeszcze sequel: Lepiej sypnąć lody solą Niż zostawić vina solo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vin Szpilka, Gawronka IP: *.w80-14.abo.wanadoo.fr 19.11.03, 19:17 Wciąga mnie Trójkąt - niby Bermudzki staje się taki...no wiecie...ludzki ! Na czym wciąganie, więc to polega ? Powiem uczciwie : Kobity mi trzeba ! O Rany Julek ! To Jedna Ci mało! Chcesz żeby serce Cię rozbolało ? Szpilka , Gawronka, i ja od święta... Na codzień niczym, małe prosięta będziem do woli, i podług miary tarzać się w sianku, bez Bożej wiary. pzdr vin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpilka re IP: *.kv.net.pl 19.11.03, 19:47 Vin, Weź Ty się lepiej puknij w głowinę I popatrz na moją zkwaszoną minę!! Ja nie do siana roszcze swe prawa Kochać-lecz jedną- stąd ma obawa!! Ja się odsuwam od Waszej parki Bo widac,że juz przebrały się miarki Z jedną-rozumiem- to po Bożemu To odpowiada sumieniu memu Szpilko!Bo Ty w igielnik się tylko nadajesz I juz za starą się dla niego stajesz... A myślałby kto,że chłopina nie umie damy od szpilki odróżnić...dzięki swej dumie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vin pukam sie , pukam IP: *.w81-53.abo.wanadoo.fr 19.11.03, 20:36 Pukam sie , pukam, upa do serca Twego, wciaz drogi szukam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vin Re: pukam sie , pukam IP: *.w81-53.abo.wanadoo.fr 19.11.03, 20:36 Pukam sie , pukam, uparcie sie pukam, do serca Twego, wciaz drogi szukam. pzdr vin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpilka ciągłe powroty IP: *.kv.net.pl 19.11.03, 22:00 Jednak to przyznam- powiedzieć Ci muszę Ty jeden potrafisz rozpłomienić duszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vin Plomien wiekowy IP: *.w81-51.abo.wanadoo.fr 19.11.03, 23:58 Plomien wiekowy, siwe iskierki mojej przeszlosci - fajerwerki rozpala ogien, co pozar wznieci naszej milosci w snieznej zamieci:) pzdr vin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpilka tylko bez wykrętów.. IP: *.kv.net.pl 20.11.03, 16:57 Kto odważny jest i prawy Niech się przyzna bez obawy Bez obawy i bez trwogi Że szpilce przyprawia rogi Ja odrazu już uprzedzę Chodzi mi tylko o wiedze Nic nie zrobię- obiecuję szpilka juz Was nie ukłuje ---------------------------- Mam wrażenie nie od dzisiaj Patrzy na mnie panna Krysia I pan Jurek patrzy także Na karteczce cos tam bazgrze Przedni dowcip z tego czyni Szpilka w swej sukience mini Chcąc być piękna stara na się Naśladowac panią Basie Forum śledzi jej lepiady Bo wie, że na nią nie ma rady Mimo wszystko pisać będzie Jak kurzysko śpi na grzędzie!! Czy to Drussa są uśmiechy Co narzeka na swe "pechy" W pracy journal pragnie stworzyć Nie chcąc się przed szefem korzyć Lub Moniki są to gwizdy Nikt nie wchodzi do Jej izby Ona sama z śmiechu pęka Lecz to tylko MA udręka Wszyscy śmieją się z lepiady Forum ciągle czyni zwiady Zamiast pisać- podczytuje I czeka aż szpilka ukłuje...! Szpilka zatem donos kładzie By konieczny kres dać zwadzie "Opiniujcie"- to ma rada Moje słowo raz zapada!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka R.I.P. 20.11.03, 18:05 Chlip, chlip, to znów ja, Gawronka Nie wyglądam na skowronka... Bo choć jestem młoda, zgrabna, wiotka, słodka i powabna, Vin ma w nosie moje wdzięki Wciąż do Szpilki wzdycha ręki. Kiedy widzę (sic!) ich rozmowy Wpadam w spleen fin de siecle'owy Marzę skrycie (lecz jak dama) by i mi się trafił amant, który kochałby tak wiernie jak vin. Serce moje cierniem dziś przebite. To rozłąka! Żegnam i w chusteczkę siąkam. (Przechodniu, spójrz i westchnij za duszę Gawronki która nie zniosła bólu powyższej rozłąki.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpilka wniosek IP: *.kv.net.pl 20.11.03, 19:09 Z tego wniosek że mam farta Uczucie Vina więcej warta.. Chłop dla Gawrony poszukiwany Byleby zapał jego nie był słomiany Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka replika 20.11.03, 19:57 Aaa. Szukam miłego pana który przede mną - klap! na kolana. Żeby był miły, dzielny i młody, żeby nie kłamał i nie lał wody I żeby raczej ugryzł się w język niż tworzył rymy częstochoviensis. A jeśli nie wiesz , co mam na myśli, spójrz, jak ta Szpilka wierszyki kryśli. (Hej) (Oj co się zdaje, że gdym nie w sosie, ostram jak... szpilka. Daj mi po nosie.) -- Dzięki seppuku Japończycy mogli pokazać swoje prawdziwe wnętrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika_kot Brawo szpilka!:) IP: 195.216.116.* 04.12.03, 13:25 Witam po długiej przerwie choć z ukrycia przyglądam się tym rymom i bujnemu rozwojowi tego wątku. A dla Ciebie szpilko specjalnie te oto słowa podziękowania i zachęty na dalsze próby lepiejowe:))) Lepiej Szpilki czytać rymy niż na siebie zwalać winy [viny?] Że poezja słabo idzie że rym z rymem tańczą w zwidzie czytam z łezką Twe lepieje od nich świat się ciągle śmieje Jestem do głębi wzruszona Żem została w Twych strofach umieszczona:)))) Pozdrawiam gorąco!!!:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Druss Do Szpilki IP: 81.210.22.* 04.12.03, 13:50 Hej Szpilko :)))) Napisałaś: Czy to Drussa są uśmiechy > Co narzeka na swe "pechy" > W pracy journal pragnie stworzyć > Nie chcąc się przed szefem korzyć Lepiej uśmiech strzałą z łuku Niż swe liche rymy upu- Bliczniać na oczach tysięcy. Więc Druss milczy od miesięcy. Jednak śledzę Twe lepiady I podziwiam - bez żenady... Czysty podziw własnie czuję I niech Szpilka mnie nie kłuje :)))) Ukłony, Druss Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieestetyczny Re: Lepieje - czysto amatorskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.03, 22:40 Lepiej stare jeść kotlety niż drukować takie bzdety lepiej nawet mieć wymioty niż drukować takie gnioty lepiej nekro mieć ciągoty niż drukować takie knoty Potem trypra lepiej chwycić niż knotami się zachwycić Lepiej jest z galęzi zwisać niż wierszyki takie pisać lepiej kiedy płuca charczą niźli mieć demencję starczą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.sejm.gov.pl Re: Lepieje - czysto amatorskie IP: 80.51.247.* 18.11.03, 23:53 Lepiej widzieć kształtny penis niż uganiać się za tenis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewanna Re: Lepieje - czysto amatorskie IP: *.ostroleka.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.03, 19:40 Lepiej nogi w wodzie moczyć, Niż rozmowę z Tobą toczyć. Lepiej wróbla w garści trzymać, Niż przy Tobie sobie drzymać. Lepiej liczyć w lesie drzewa, Niźli z Tobą cosik śpiewać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieestetyczny Re: Lepieje - czysto amatorskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.03, 19:52 Lepiej mieć chorobę morską niż zachwycać się Szymborską Lepiej w tyłek mieć zastrzyki niż podziwiać te wierszyki Lepszy z piachu bat kręcony niż te wszystkie farmazony Lepiej być nieestetyczny niźli stracić zmysł krytyczny Lepsza jest ewanny mowa niż nieestetyczne słowa Lepiej lepić jest lepieje niźli ze mną mieć nadzieję Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka ex estetka 21.11.03, 20:08 Lepiej puścić vina kantem I zacząć życie z nowym amantem I zamiast pisać mdło i klasycznie lepiej spróbować - n i e e s t e t y c z n i e... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieestetyczny Re: ex estetka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.03, 21:06 Lepiej zrobić jest seppuku niż lepieje dać do druku Lepiej lepiej jest porzucić miast się mdłej oddawać chuci lepsza dziegciu odrobina niż zbyt słodkie tanie vina Lepiej lecieć jest z gawronką niż zadawać się z Safonką Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka Re: ex estetka 21.11.03, 21:20 Lepiej znaleźć gwóźdź w skarpecie Niż nie wierzyć nie-estecie Zatem z wdziękiem Liona Kinga Wsiadaj do mego Boeinga. Polecimy, zobaczymy Czy dotrwamy choć do zimy. Będzie miło i lirycznie Tak jak pragniesz: platonicznie. Czy się zgadzasz? No to bywaj! Lecę po czerwony dywan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieestetyczny Re: ex estetka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.03, 21:51 Lecę już lecę z gwożdziem w skarpecie na dół do góry (vin już dorobił by się ruptury) a ja trwam bo nie sam ale kram się zrobił nam więc rymuję i rapuję platonicznie wystukuję w klawiaturę (tamten już dawno miałby rupturę) gdzie wyląduję? dziś jeszcze nie wiem lecz nie wykluczam że w siódmym niebie Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka W przestworzach 21.11.03, 22:02 Lepiej zginąć nocą głuchą niż na rap twój przymknąć ucho... Co za poziom artystyczny, powiew postmodernistyczny! Aż się we mnie serce skaka nie wytrzymam... chcę buziaka! Działasz jak rakiety Roland na me serce... Trzymaj wolant. Muszę sprawdzić (cierpnie skóra lecz nie wiem): que es "ruptura"????? Na razie dobranoc (^_^) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieestetyczny Re: Ruptura vel przepuklina w przestworzach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.03, 00:11 Z krętych trzewi pada deszcz i snieg i deszcz i śnieg czy chcesz czy nie Dobrej nocy w miły dzień Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka Brrrr 22.11.03, 16:37 Lepiej się potknąć w biegu niż utknąć w zaspie ze śniegu. (Bo zmarzlak jestem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieestetyczny Re: Brrrr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.03, 01:22 lepiej zrobić sobie przerwę niż do rymów stracić werwę Albo coś o gastronomii a' la Szymborska Lepsza śniegu cała zaspa niż tu wypiekane ciasta Lepsza śniegu cała masa niż podana tu kiełbasa Lepsze śniegu pełne sztany niźli sznycel tu podany (sztany to spodnie) Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka Re: Brrrr 01.12.03, 19:57 Lepszy zeschły kwiat w doniczce niźli plama na spódniczce. Lepszy szpinak i Fa w kulce niźli plama na koszulce. Lepszy gulasz z kalafiorem niż egzamin z profesorem. (To a propos przedłużonej sesji... Pozdrawiam wszystkich warunkowych i nieestetycznych) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieestetyczny Re: Brrrr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 16:59 Może znów o gastronomii jak u Szymborskiej Lepiej splamić sobie bluzkę niż spróbować tutaj kluskę Lepsza plama na spódnicy niż potrawy z ośmiornicy (tak naprawdę to chyba nie) Lepiej czasem mieć warunek niż w tym barze wypić trunek Lepiej polać egzaminy Niż próbować tu koniny A co to za egzaminy w listopadzie i w grudniu? czyżby z sezonu 2002/2003? Pozdrawiam powodzenia życząc Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka Re: Brrrr 02.12.03, 18:21 Lepiej połknąć ośmiornicę niż za krótką mieć spódnicę. Lepiej nie jeść nic w ogóle niż utonkać buty w mule. Lepiej pożreć konia z rzędem niż przypłacić egz. obłędem. Lepiej zjeść jest pół gazety niż nie czytać nieestety. Szczęściem nie ja mam warunek, tylko moją przyjaciółka. Ale przekażę pozdrowienia :) Ty gastronomię studiujesz/ałeś, że tak szastasz tymi daniami na prawo i lewo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieestetyczny Re: Brrrr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 20:29 Daniami szastam bo nawiązuję do Szymborskiej, choć przyznaję kelnerem byłem. A poza tym nie zgadzam się zupełnie.(No może niezupełnie zupełnie) Lepsza za krótka spódnica niż połknięta ośmiornica Lepiej łykać mule w winie niźli paść przy egzaminie Lepiej zmagać się z obłędem niźli spaść się koniem z rzędem (albo pożreć konia z..) Lepiej najeść się gazety niźli czytać moje bzdety Nigdy nie piszę poważnie. A jak już piszę poważnie to zawsze kłamię. Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka ;) 02.12.03, 21:20 > Lepsza za krótka spódnica > niż połknięta ośmiornica A skąd wiesz? Chodziłeś kiedyś w spódnicy? Lepsze randewu z kelnerem niż pijany chief za sterem. Lepiej skończyć jako pismak niż połknąć "lub czasopisma". (Nie podoba mi się ten rym...) Lepiej czytać cudze bzdety niż spalone jeść kotlety. Kłamać jest nieładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieestetyczny Re: ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 22:20 O spódnicy pisałem z pozycji obserwatora, aczkolwiek miałem kiedyś na sobie kilt. A o bzdetach i kotletach to już chyba było.?? Lepiej niech gin sponiewiera niż głupiego znać kelnera Gorsze niż głupie żurnale są nadęte próżne lale Lepiej krakać jest z gawronką niż masować się z Japonką Oczywiście że kłamać nieładnie. Chyba, że się ładnie kłamie Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka Re: ;) 03.12.03, 17:38 Lepiej już zakrywać udka niż wciąż myśleć, że za krótka Jest spódniczka; lepiej już nosić spodnie i być tchórz. But on the other hand... Lepiej jeść spleśniały keks niż się odziać w unisex. Zmieniam klimat: Pewien nieesteta z Japonii miał sny dziwne, że Azjatka go goni lecz nim się doń dobierze, bach mu w głowę talerzem. Od Japonek lepszy jest wdzięk gawroni... Kłamstwo ma krótkie nogi. Dlatego nosi spodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieestetyczny Re: ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 22:04 Kłamstwo ma owłosione nogi i dlatego nosi spodnie. Nigdy nie mówię poważnie. Czy nie chodzi o nierozwiązywalny paradoks - zawsze kłamię? A ten długi wiersz to się chyba nazywa limeryk (wcale tego nie wiem, próbuję zgadnąć). No więc jeśli to limeryk, to ja przy limeryku się poddaję. Bo na codzień to jednak specjalizuję się w prozie. Kiedy zachwalam dania z menu to używam prozy. Podobnie gdy krzyczę. Lepiej prozą dawać ryki niż wymyślać limeryki (oczywiście to mój punkt widzenia) Ale chętnie się dowiem o co w takich limerykach (jeśli to limeryk) chodzi. Chyba musi być jakiś wzór. Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka Re: ;) 04.12.03, 09:49 Tak, chodziło mi o paradoks Kreteńczyków (to byli Kreteńczycy?) Cytuję z BBB M. Musierowicz: [Limeryk-] jest 5 wersów, metrum mieszane (jamb z anapestem), 1szy 2gi i 5ty wers ma po 3 stopy i rymują się, 3ci i 4ty po 2 stopy i też się rymują, 1szy wers kończy się zazwyczaj nazwą miejscowości. Anapest - trójsylabowa stopa wersyfikacyjna o dwóch sylabach nieakcentowanych i trzeciej akcentowanej. Jamb - dwusylabowa stopa wersyfikacyjna o 1szej sylabie nieakcentowanej i 2giej akcentowanej. (Ale bez przesady z tymi regułami - najważniejszy jest luzik.) Owłosiony kłamczuszek z forum bardzo lubił każdego wieczoru ryknąć głośno do ludzi wszystkich wrzaskiem tym zbudzić i pozbawić dobrego humoru. (Nie bierz tego personalnie, to było a propos tego bajzlu na FA) Lepiej gdy słonka grzeje niż gdy ziębią lepieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieestetyczny Re: ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.03, 17:58 Raz gawronka nie wiadomo skąd nad owłosionym odbywała sąd nie chciała żeby ryczał bo taki jest obyczaj i to był właśnie jej błąd Niewiele, z definicji zrozumiałem, poza tym co się z czym ma rymować. Nie wiem co to jest FA. Hoc est falsum - zdanie, które właśnie wygłaszam nie jest prawdziwe (Savonarola) Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka Re: ;) 04.12.03, 21:49 FA=Forum aktualności Lepiej dławić się eklerem niż w śmigłowcu być z premierem. Właśnie się dowiedziałam. Czyżby zamach?... Lepiej ludzi kołem łamać niż podwójnie wronie kłamać Późno już, a ja zaczynam płodzić częstochowskie rymy. Chyba skończę... Dobranoc! Miłego ryczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieestetyczny Re: ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.03, 18:26 Lepiej spaść helikopterem niż zadawać się z Millerem Lepiej złamać sobie kręgi niż w rządowe wkroczyć kręgi (wcale nie jestem przekonany, że to dowcipne, ale kręgi to najlepszy rym do połamanych kręgów Millera) A poza tym w domu wszyscy zdrowi. Lepiej rany mieć jatrzące niż nakłamać coś gawronce A teraz idę sobie do teatru na sztukę pod wielce wymownym tytułem Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka Re: ;) 05.12.03, 19:11 Lepiej skoczyć w morze z molo niż w teatrze siedzieć solo. (pod jakim tytułem?) Lepiej grubym być jak słoń niż Leszkowi ściskać dłoń. Lepiej spać niż po próżnicy gadać. (to jest stylizacja na poezję średniowieczną, a nie żaden gniot.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieestetyczny Re: ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.03, 19:06 Widownia była pełna, więc nikt nie siedział solo "pamięć wody" - całkiem średnie - o zasmuconych kobietach gorzej gadać jest o Sartrze niż wynudzić się w teatrze Lepki Leszek z Żyrardowa od latania zachorował naród jest niepocieszony ale nadal śle pokłony bo wyleczy go konował Odpowiedz Link Zgłoś
gawronka Re: ;) 07.12.03, 14:03 Lepiej znaleźć w łóżku mysza niż się spóźnić na Małysza. (odwołali...) Lepiej rozbić się pod Kutnem niż na sztuki chodzić smutne. Lepiej rozbić się pod Wiedniem niż na sztuki chodzić średnie. Lepiej błądzić w Baden-Baden niż by stygnąć miał obiadek. (więc lecę...) p.s. Lepiej się umazać kałem niż mieć problem jak Jack Bauer (ale i tak będę oglądać... dziś niedziela... 24 na Polsacie... oglądasz? Jeśli już to widziałeś, to NIE WAŻ SIĘ pisnąć, jakie będzie zakończenie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.sejm.gov.pl Lepieje - czysto amatorskie IP: 80.51.247.* 23.11.03, 12:16 Lepiej widzieć kształtny penis niż uganiać się za tenis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meyka Re: Lepieje - czysto amatorskie IP: *.padernet.silesianet.pl 16.04.04, 20:49 A teraz coś mojego: Lepiej kęsek byle jaki niż kupować tu buraki Lepiej godzinami sprzątać Zamiast w oczy twe spoglądać Pozdrawiam wszystkich :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meyka Re: Lepieje - czysto amatorskie IP: *.padernet.silesianet.pl 16.04.04, 21:03 Jeszcze dwa nowe: Lepiej nie spać nocami Niż cię słuchać godzinami Lepiej całe noce nie sypiać Niż limeryki moje czytać Odpowiedz Link Zgłoś