Gość: gośćmość_:) IP: *.gprs.plus.pl 18.12.07, 11:18 Czy ma ktoś może audiobooka "Kłamstwa Locke’a Lamory” - Scotta Lyncha ?? Oczywiście po polsku? Poproszę o link. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wigry Re: Szukam audiobooka. IP: *.chello.pl 19.12.07, 21:38 Poszukaj w Googlach, ale raczej szybciej znajdziesz e-booka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti30 Re: Szukam audiobooka. IP: *.gprs.plus.pl 26.12.07, 22:54 Wiem ze ta książka jest na torrentach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awanturniczka Re: Szukam audiobooka. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.07, 15:48 audiobooka nie mam, ale kupiłam na merlinie - merlin.pl/frontend/browse/product/1,535032.html tylko 32 zł, więc nie chciało mi się grzebać w sieci. PZdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rewind Re: Szukam audiobooka. IP: *.smgr.pl 27.12.07, 23:51 Jak słuchasz to mało zapamiętujesz. U wielu ludzi jednak dominuje zapamiętywanie wzrokowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pettso Re: Szukam audiobooka. IP: *.chello.pl 30.12.07, 10:56 I tutaj się nie zgodzę. Często występuje zapamiętywanie i wzrokowe i słuchowe. CHyba najczęściej. Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia0 Re: Szukam audiobooka. 30.12.07, 14:28 To zależy od człowieka. Dość indywidualna sprawa. Ale możesz czytać, patrzeć, i tak zapamiętujesz i uczysz się do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pettso Re: Szukam audiobooka. IP: *.chello.pl 31.12.07, 07:19 Ale audiobooka możesz cały czas słuchac cokolwiek robisz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vertigo Re: Szukam audiobooka. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.08, 08:47 A ja tam lubię bardzo czytać i myślę, że żaden audiobook nie zastąpi książki. Odpowiedz Link Zgłoś
buraczek123 Re: Szukam audiobooka. 02.01.08, 21:19 co to za przyjemność audiobook, jak możecie to czytajcie. Polacy to już nic nie czytają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vertigo Re: Szukam audiobooka. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.08, 10:36 Są leniwi i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
buraczek123 Re: Szukam audiobooka. 03.01.08, 18:48 a pożniej problemy z czytaniem mają. ja jeszcze kupuję książki,cała przyjemność w książce, kiedy czytasz ją pod pierzyną w łóżku, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vertigo Re: Szukam audiobooka. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.08, 12:06 No jasne że fajniej. A poza tym gdzie tam nosić ze sobą tego 3 kg laptoka. Odpowiedz Link Zgłoś
balum_balum Re: Szukam audiobooka. 04.01.08, 15:54 I sie wlaczyc do dyskusji musialam. Nie lubie generalizowania. Oceniania po pozorach. W sumie - lepiej WYSLUCHAC ksiazki niz mialoby sie jej i tak nie przeczytac, czyz nie? Sluchanie audiobookow nie wyklucza czytania. I na odwrot. Ja akurat duzo slucham audiobookow - jako matka dzieciom (hihi) staje czesto za deska do prasowania. Aby ten czas umilic slucham sobie audiobooki. I zelazko smiga az milo. Albo przy pieleniu. I tak naprawde zapamietuje duzo. Moze i nawet wiecej niz przy czytaniu. Udowodnione psychologicznie zapamietywanie wiadomosci przy pewnych ruchach ciala.. - zreszta niewazne. ALE! Obecnosc audiobookow w zaden sposob nie wplynela na zmniejszenie ilosci czytanych ksiazek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorija Re: Szukam audiobooka. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.08, 15:10 Szukam książek Kapuścińskiego w wersji audio. Interesują mnie też reportaże z różnych stron świata. Odpowiedz Link Zgłoś
magio12 Re: Szukam audiobooka. 14.01.08, 15:29 Zdaje się, że książek Kapuścińskiego nikt jeszcze nie wydał w wersji do słuchania. Sprobuj poszukać na www.dosluchania.pl, www.audioooks.pl, www.ksiazkiaudio.pl - mają tam chyba wszystko, co do tej pory wydane. Odpowiedz Link Zgłoś
buraczek123 Re: Szukam audiobooka. 15.01.08, 22:19 ale czy to jest legalne??? czy to nie piractwo...? Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia0 Re: Szukam audiobooka. 16.01.08, 11:56 Przeciez na tych stonkach sa audio-książki do kupienia. Takie audio ksiągarnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
magio12 Re: Szukam audiobooka. 16.01.08, 13:20 Książki do słuchania są wydawane w większości przez duże wydawnictwa: WAB, Muza, Znak, Media Rodzina,... Są całkowicie legalne, w każdym razie na tych stronach, które podałam. Odpowiedz Link Zgłoś
buraczek123 Re: Szukam audiobooka. 16.01.08, 17:30 a ok ja troche nie w temacie, bo zawsze kupuję książki w tradycyjnym wydaniu, nie problemow ze wzrokiem i nie wyobrazam sobie innaczej. no ale kiedy jakaś ksiązka jest trudno dostępna taki audiobook jest jak zbawienie. Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia0 Re: Szukam audiobooka. 17.01.08, 09:50 Audiobooka mozna posluchac jak jedziesz samochodem. Książki tak nie poczytasz :) Odpowiedz Link Zgłoś
buraczek123 Re: Szukam audiobooka. 17.01.08, 18:44 zabcia0 napisała: > Audiobooka mozna posluchac jak jedziesz samochodem. Książki tak nie poczytasz : > ) eee tam ja uznaję czytanie ksiązki na łącę, na ławce w parku, w łóźku i fotelu tylko i wyłącznie, o i ewentualnie w pociagu czy pksie Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia0 Re: Szukam audiobooka. 18.01.08, 08:47 To prawda ze o wiele przyjemniej jest spędzić czas na łonie natury z książką w ręku, ale powiedz to dzisiejszej młodzieży albo zapracowanym od rana do nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
zorija Re: Szukam audiobooka. 19.01.08, 08:24 Właśnie! W domciu czytam normalne, ale jak będę jechać na urlop do Włoch, to chętnie sobię umilę czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karadka Re: Szukam audiobooka. IP: *.ghnet.pl 19.01.08, 12:55 ale chwalipięta!!! no ja niestety nie mogę jechać do Włoch, a chciałabym.... i poczytać sobie książkę w czasie sjesty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ocelot Re: Szukam audiobooka. IP: *.ghnet.pl 21.01.08, 20:21 no ja słucham tylko jak opalam sobie brzuch;PPPP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flapek Re: Szukam audiobooka. IP: *.ghnet.pl 22.01.08, 23:23 a gdzie Ty teraz opalasz brzuch, w solarium??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ocelot Re: Szukam audiobooka. IP: *.ghnet.pl 23.01.08, 20:32 w solarium nie czyta się ksiazek!!! na plaży w lecie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Szukam audiobooka. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.08, 21:29 Polecam www.nexto.pl/?p=112021 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ocelot Re: Szukam audiobooka. IP: *.ghnet.pl 21.01.08, 20:18 o ciekawe, dziękujemy za link może się przyda. duzo z Was rzeczywiście słucha książek??? coś mi sie zdaję, że to tylko mały odsetek dziwakow.. Odpowiedz Link Zgłoś
zorija Re: Szukam audiobooka. 22.01.08, 08:20 Gość portalu: ocelot napisał(a): > duzo z Was rzeczywiście słucha książek??? coś mi sie zdaję, że to > tylko mały odsetek dziwakow.. Ja lubię sobie posłuchać rano przez ok. 20 min. Poza tym gdy gdzieś jadę. Ale bez normalnej książki to życia sobie nie wyobrażam. Odpowiedz Link Zgłoś
buraczek123 Re: Szukam audiobooka. 22.01.08, 23:22 Gość portalu: ocelot napisał(a): > o ciekawe, dziękujemy za link może się przyda. > > duzo z Was rzeczywiście słucha książek??? coś mi sie zdaję, że to > tylko mały odsetek dziwakow.. sama jestes dziwak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ocelot Re: Szukam audiobooka. IP: *.ghnet.pl 23.01.08, 20:22 ejże!!! mdziwak, jesli lubię ksiażki w oryginale??? poza tym buntuje się też przeciwko kserowaniu książek, co to ma znaczyć w ogóle!!! Odpowiedz Link Zgłoś
buraczek123 Re: Szukam audiobooka. 24.01.08, 18:03 nie rozumiem, nikt nie mowił o kserowaniu, książek. ja nie miałam jeszcze okazji słuchać audiobooka, czy to jest tak, ze tylko jeden aktor czyta ksiażkę, czy powstaja już takie rozpisane na role i mamy kilka osob, wcielających się w rózne postacie??? Odpowiedz Link Zgłoś
magio12 Re: Szukam audiobooka. 01.04.08, 11:26 zazwyczaj czyta jeden lektor (często są to sławni aktorzy). Słuchowiska (z podziałem na role) są prawie wyłącznie dla dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yutek Re: Szukam audiobooka. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 20:38 > zazwyczaj czyta jeden lektor (często są to sławni aktorzy). Słuchowiska (z > podziałem na role) są prawie wyłącznie dla dzieci... Ksiazki czytane z podzialem na role to sluchowiska radiowe przewaznie. Czyba najwiecej takich wlasnie sluchowisk zrealizowano na podstawie opowiadan Agaty Christie. Zadazja sie i inne ale nieczesto. Ja czytam sporo ale ostatnio odkrylem wlasnie audiobooki ktore pozwalaja na sluchanie podczas jazdy autem. Zamiast radia ktore dziala mi na nerwy wlaczam sobie jakas powiesc i mozna jechac chocby dzien caly :):) Przerobilem w ten sposob np. calego Sienkiewicza i przypomnialo mi to jakim wielkim on pisarzem byl :) W wersji papierowej raczje bym tego z braku czasu nie przeczytal a tak mam odswiezona sytuacje na froncie prozy polskiej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yutek Re: Szukam audiobooka. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 20:31 heheheh :) to forum o ksiazkach ponoc. Jezeli z takim zrozumieniem czytaja niektorzy z Was ksiazki jak to forum to pomyslcie moze nad innym sposobem wydawania pieniedzy :):) A moze to taki nowy lans? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: accolada Re: Szukam audiobooka. IP: 217.17.42.* 05.01.09, 15:48 A ja słucham audiobooków od bardzo dawna i mimo tego czytam też ksiązki,zresztą polecam audioteka.pl... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleg Re: Szukam audiobooka. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.09, 08:55 Ja to pobieram stąd audiobooki Sknery Zresztą w tym serwisie jest tego dużo! Odpowiedz Link Zgłoś