agatta7 03.01.08, 22:55 ktoś wie jak prawidłowo czyta się nazwę tego super urządzenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
autumna Re: Kindle... 05.01.08, 14:21 Na stronie Amazona jest prezentacja video tego ustrojstwa, wystarczy posłuchać: www.amazon.com/Kindle-Amazons-Wireless-Reading-Device/dp/B000FI73MA/ref=pd_bbs_1?ie=UTF8&s=fiona-hardware&qid=1199538986&sr=8-1 Ale takie super to ono nie jest - wireless zdaje się działa tylko na terenie USA, a i zwykłych pdf-ów tym nie poczytasz; nastawione jest toto wyłącznie na autorski format Amazona zrobiony specjalnie pod Kindle. Odpowiedz Link Zgłoś
tristan987 Re: Kindle... 05.01.08, 17:15 autumna napisała: > a i zwykłych pdf-ów tym nie poczytasz; nastawione jest toto wyłącznie >na autorski format Amazona zrobiony specjalnie pod Kindle. To nie do konca tak. Z tego co pisza w recenzjach odpowiednim programem mozna z kazdego popularnego formatu - doc, html, pdf - zrobic plik prc ktory Kindle odczyta. Odpowiedz Link Zgłoś
autumna Re: Kindle... 06.01.08, 13:52 > To nie do konca tak. Z tego co pisza w recenzjach odpowiednim programem mozna z > kazdego popularnego formatu - doc, html, pdf - zrobic plik prc ktory Kindle odc > zyta. A można, można. Tylko musisz to przewalić przez serwery Amazona: www.amazon.com/gp/help/customer/display.html?nodeId=200140600convert A jeśli chcesz dostać przekonwertowaną wersję bezprzewodowo prosto na Kindle (bez zabawy z komputerem stacjonarnym i usb), to jeszcze za to musisz zapłacić. Zabawka ciekawa, ale całkowicie na smyczy Amazona. Odpowiedz Link Zgłoś
tristan987 Re: Kindle... 06.01.08, 15:24 autumna napisała: > > To nie do konca tak. Z tego co pisza w recenzjach odpowiednim programem m > ozna z > > kazdego popularnego formatu - doc, html, pdf - zrobic plik prc ktory Kind > le odc > > zyta. > > A można, można. Tylko musisz to przewalić przez serwery Amazona: Takze niekoniecznie. O ile oczywiscie prawda jest to co pisza w recenzjach (tej na przyklad www.amazon.com/review/R3R24QH3CDS83N/ref=cm_cr_rdp_perm lub tiny.pl/pjw8) i o czym wspominano tez na prk, to mozna konwertowac MobiPocketCreatorem i Kindle to odczytuje. Nie ma koniecznosc angazowania Amazona. > Zabawka ciekawa, ale całkowicie na smyczy Amazona. Pewnie niedlugo beda jakies cracki, tak jak dla iPhone. Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: Kindle... 05.01.08, 14:39 Kindle: Koszmarnie Idiotyczny Nieudany DupereL Elektroniczny P:) Odpowiedz Link Zgłoś
formaprzetrwalnikowa Re: Kindle... 06.01.08, 15:59 a jednak przeciwko? ;) nie ma jak stara, dobra książka. Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: Kindle... 06.01.08, 16:30 przeciwko temu urzadzeniu? Jak najbardziej. Kompletny idiotyzm, w którym za obsługę każdego poza-amazonowego formatu trzeba dopłacać (doc, txt, pdf etc - wszystkie najpopularniejsze) Taka sama pułapka jak iTunes i tym podobne monopolistyczne badziewia. Juz kiedyś linkowałem tutaj Hajocie bodajże z 5 lepszych e-czytników, które raz są tańsze,dwa, obsługują wszystko, co potrzeba, bez konieczności liczenia na łachę jakiegoś misia, który postanowił dorobić parę groszy na zablokowaniu wszystkich istotnych funkcji readera... Odpowiedz Link Zgłoś
tristan987 Re: Kindle... 06.01.08, 16:42 braineater napisał: > przeciwko temu urzadzeniu? Jak najbardziej. Kompletny idiotyzm, w którym za obs > ługę każdego poza-amazonowego formatu trzeba dopłacać (doc, txt, pdf etc - wszy > stkie najpopularniejsze) Wszystkie te formaty Kindle odczytuje po przekonwertowaniu. Darmowym. Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: Kindle... 06.01.08, 17:59 w pierwszych zapowiedziach było, że 'za drobną opłatą' Tak czy tak, naprawdę jest sporo czytników, które nie muszą niczego konwertować, po prostu czytają wszystkie podstawowe formaty w standardzie. P:) Odpowiedz Link Zgłoś
autumna Brain, a msz już...? 07.01.08, 09:55 Krótyś z takowych wynalazków z wyświetlaczem działającym na zasadzie "e-paper"? Jeśli tak - jekie wrażenia? Mnie ciągnie, ale te, które technicznie mają wszystko, co mnie interesuje, jeszcze są trochę za drogie jak na sprzęt służący właściwie tylko do czytania. Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: Brain, a msz już...? 07.01.08, 11:57 Tym miałem okazję się pobawić jakiś tydzień: www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/B000WP2RC2/fizjonet-20?dev-t=1ZQT1KGQZ3BAHG3Z22R2 i od tego czasu jestem zdecydowany w sumie przeznaczyć te 700pln plus koszt wycieczki do najbliższego kraju gdzie można kupić:) Wadę ma taką, że nie czyta polskiej czcionki (albo po prostu nie odkryłem jak sformatowac plik, żeby czytał) Ekran rozmiar ma jak dla mnie wystarczający, kontrasty też w miarę ok, da się z niego dośc długo czytać i nie męczą się oczy (z tym, że mam zaprawę w wielogodzinnym czytaniu z ekranu). Z tym, że tu chyba warto poczekać tak, jak z mp3playerami - technologia już jest, więc za niedługo wszyscy zaczną robić swoje wersje - myślę, ze rok, dwa i na rynku pojawią się zgrabne sprzęty za nie więcej niż 200/300 pln i to jest w sumie rozsądna cena. Jeśli amazon wchodzi na ten rynek z takim szumem, to prostu oznacza, że wreszcie ktoś zauwżył istnienie tej niszy, a jak jest nisza, to się wkrótce wypełni mniej lub bardziej udanymi e-readerami. P:) Odpowiedz Link Zgłoś
agatta7 jak czyta się nazwę tego super urządzenia? 06.01.08, 14:38 Nieśmiało przypominam, że tak brzmi moje pytanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: jak czyta się nazwę tego super urządzenia? 06.01.08, 14:49 nieśmiało odpowiadam, że Autumna dała Ci odpowiedź na to pytanie, podając dobry link do prezentacji tegoż. Odpowiedz Link Zgłoś