Dodaj do ulubionych

Witam mam pytanko

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.03, 20:46
ciekawy jestem co pceniacie u ulubionych autorow? co jest wyznacznikiem - ten to jest BOG i tylko on jest sluszny? jakie kryteria w
ocenianiu ksiazek?
pozdrawiam
Jaskier
Obserwuj wątek
    • vilya1 Re: Witam mam pytanko 12.08.03, 21:00
      Trudno mi to opisać. Musi dotykać bezbłędnie tego, co dla mnie najistotniejsze
      albo sprawić, żeby to, co dotąd wcale się ważnym nie wydawało, takim się stało.
      Musi być aktualny - dla mnie, niekoniecznie także dla innych, bez względu na
      to, kiedy żył.
      Musi mnie jakoś intrygować.
      I sprawiać, żebym stale miała ochotę zaczynać czytać go na nowo, wracać
      bezustannie, na nowo interpretować, dopowiadać... :)
    • jottka Re: Witam mam pytanko 12.08.03, 21:01
      'książki, której nie mamy zamiaru czytać po raz drugi, nie warto czytać po raz
      pierwszy' rzekł gdzieś ktoś w jakiejś książce, której tytułu nie pamiętam, co
      zresztą osobnikowi nie przeszkadzało czytać wszystkiego, co mu w rękę wpadło

se sa :)
      • panchovilla Re: Witam mam pytanko 13.08.03, 12:36
        Ksiązek w ogóle się nie opłaca czytać, więc po co jakieś kryteria do ich
        oceniania?
        Jeśli już oceniać, to po twardości, kolorze i złotych literkach na okładce.
        Jeśli by to była zła książka, nikt nie zadawałby sobie tyle trudu, przy jej
        montowaniu.
        p.v.
        • jottka Re: Witam mam pytanko 13.08.03, 12:38
          panchovilla napisała:

> Jeśli już oceniać, to po twardości, kolorze i złotych literkach na okładce.

co ty wiesz, przecież ty nie rozróżniasz literek :)
          • panchovilla No pewnie, że nie 13.08.03, 12:41
            , ale daltonistą nie jestem i widzę, że się złocą. Tak się złocą, że aż czasami
            po oczach świecą szeroko zamkniętych.
            p.v.
            • jottka Re: No pewnie, że nie 13.08.03, 12:44
              no ale skund wiesz, że to literki??? na pewno na cenę patrzyłes, te duże
              znaczki tak sie ładnie świeciły

albo jesteś oszustem :(
              • panchovilla Wiem 13.08.03, 12:48
                Bo mi jakiś mądrala na forum kiedyś wytłumaczył. Też był taki mądry jak ty
                jottka, ale wydaje mi się że jednak nieco mniej.
                Pozdrawiam w tym miejscu forumowicza rashomonka!!!
                p.v.
                • jottka Re: Wiem 13.08.03, 12:53
                  znaczy jednak jesteś alfabetą

szkoda :(
                  • panchovilla no 13.08.03, 12:57
                    Też mi przykro, a już wyglądało na to, że się zaprzyjaźnimy...
                    p.v.
                    • jottka Re: no 13.08.03, 12:59
                      może przynajmniej nie rozróżniasz w obcych jenzykach?
                      • panchovilla Rozróżniam tylko dobry i złych ludzi 13.08.03, 13:03
                        Można ich poznać, po książce pod pachą, albo po czytaniu w tramwaju. Oczywiście
                        nie powiem, którzy są źli, a którzy dobrzy. Trzeba się będzie domyślać samemu.
                        p.v.
                        • jottka Re: Rozróżniam tylko dobry i złych ludzi 13.08.03, 13:06
                          dobre dają komiksy, niedobre zabierają banana i klawiature, proste
                          • panchovilla Re: Rozróżniam tylko dobry i złych ludzi 13.08.03, 13:08
                            Geniusz!!! Mówiłem już, że jesteś mądry, ale teraz widzę, że żyłem w niewiedzy.
                            Jesteś prawdziwym geniuszem!!! I to wszystko bierze się z czytania?
                            p.v.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka