Gość: Jaskier IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.03, 20:46 ciekawy jestem co pceniacie u ulubionych autorow? co jest wyznacznikiem - ten to jest BOG i tylko on jest sluszny? jakie kryteria w ocenianiu ksiazek? pozdrawiam Jaskier Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vilya1 Re: Witam mam pytanko 12.08.03, 21:00 Trudno mi to opisać. Musi dotykać bezbłędnie tego, co dla mnie najistotniejsze albo sprawić, żeby to, co dotąd wcale się ważnym nie wydawało, takim się stało. Musi być aktualny - dla mnie, niekoniecznie także dla innych, bez względu na to, kiedy żył. Musi mnie jakoś intrygować. I sprawiać, żebym stale miała ochotę zaczynać czytać go na nowo, wracać bezustannie, na nowo interpretować, dopowiadać... :) Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: Witam mam pytanko 12.08.03, 21:01 'książki, której nie mamy zamiaru czytać po raz drugi, nie warto czytać po raz pierwszy' rzekł gdzieś ktoś w jakiejś książce, której tytułu nie pamiętam, co zresztą osobnikowi nie przeszkadzało czytać wszystkiego, co mu w rękę wpadło se sa :) Odpowiedz Link Zgłoś
panchovilla Re: Witam mam pytanko 13.08.03, 12:36 Ksiązek w ogóle się nie opłaca czytać, więc po co jakieś kryteria do ich oceniania? Jeśli już oceniać, to po twardości, kolorze i złotych literkach na okładce. Jeśli by to była zła książka, nikt nie zadawałby sobie tyle trudu, przy jej montowaniu. p.v. Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: Witam mam pytanko 13.08.03, 12:38 panchovilla napisała: > Jeśli już oceniać, to po twardości, kolorze i złotych literkach na okładce. co ty wiesz, przecież ty nie rozróżniasz literek :) Odpowiedz Link Zgłoś
panchovilla No pewnie, że nie 13.08.03, 12:41 , ale daltonistą nie jestem i widzę, że się złocą. Tak się złocą, że aż czasami po oczach świecą szeroko zamkniętych. p.v. Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: No pewnie, że nie 13.08.03, 12:44 no ale skund wiesz, że to literki??? na pewno na cenę patrzyłes, te duże znaczki tak sie ładnie świeciły albo jesteś oszustem :( Odpowiedz Link Zgłoś
panchovilla Wiem 13.08.03, 12:48 Bo mi jakiś mądrala na forum kiedyś wytłumaczył. Też był taki mądry jak ty jottka, ale wydaje mi się że jednak nieco mniej. Pozdrawiam w tym miejscu forumowicza rashomonka!!! p.v. Odpowiedz Link Zgłoś
panchovilla no 13.08.03, 12:57 Też mi przykro, a już wyglądało na to, że się zaprzyjaźnimy... p.v. Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: no 13.08.03, 12:59 może przynajmniej nie rozróżniasz w obcych jenzykach? Odpowiedz Link Zgłoś
panchovilla Rozróżniam tylko dobry i złych ludzi 13.08.03, 13:03 Można ich poznać, po książce pod pachą, albo po czytaniu w tramwaju. Oczywiście nie powiem, którzy są źli, a którzy dobrzy. Trzeba się będzie domyślać samemu. p.v. Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: Rozróżniam tylko dobry i złych ludzi 13.08.03, 13:06 dobre dają komiksy, niedobre zabierają banana i klawiature, proste Odpowiedz Link Zgłoś
panchovilla Re: Rozróżniam tylko dobry i złych ludzi 13.08.03, 13:08 Geniusz!!! Mówiłem już, że jesteś mądry, ale teraz widzę, że żyłem w niewiedzy. Jesteś prawdziwym geniuszem!!! I to wszystko bierze się z czytania? p.v. Odpowiedz Link Zgłoś