vanilla5 17.02.08, 00:05 Przepraszam, ale jestem padnięta, dlatego nie przeglądam całego forum. Porszę doradźcie mi dobrą wzruszającą książkę. Będę wdzięczna. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eeela Re: dobra książka 17.02.08, 01:07 Pierwsza ksiazka, nad ktora plakalam w zyciu, byla 'Mala ksiezniczka' Burnett. Moze sprobujesz? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ksieni_smutnego_pierdofonu Re: dobra książka 18.02.08, 22:25 ale co lubisz? jaka tematyka cię interesuje? czytadło, bardziej ambitne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forum książki Re: dobra książka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.08, 08:56 Jodi Picoult "Bez mojej zgody" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: dobra książka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 18:37 Polecam "Humor w genach" Pani Hanny Zborowskiej z domu Kobuszewskich. Książka wzrusza, rozśmiesza i pokrzepia:) Odpowiedz Link Zgłoś
zoey7 Re: dobra książka 21.02.08, 22:07 Ja polecam książkę, którą czytałąm ostatnio - "W ogrodzie Mirandy" Katarzyny Krenz oraz powieści Majgull Axelsson. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: dobra książka 21.02.08, 22:53 A mnie wzrusza "Sto lat samotności" Marqueza. Dodam tylko, że mnie nie łatwo wzruszyć :) Odpowiedz Link Zgłoś
ritta76 Re: dobra książka 22.02.08, 08:14 "Potęga miłości" Francine Rivers. Niesamowita!!!Kupiłam ją bo wszystkie moje koleżanki mówiły, że to książka ich życia...tytuł wydał mi się lekko infantyly na początku....a nic z tego. to naprawdę książka zycia :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daria13 Re: dobra książka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.08, 22:12 Mnie wzrusza Kundera, ale to nie jest takie oczyszczające wzruszenie, raczej pełne goryczy. Ostatnio musiałam całą siłą woli powstrzymywać napływające łzy (czytałam w miejscu publicznym) podczas lektury Oddziału chorych na raka Sołżenicyna. Wreszcie zmobilizowałam się do przeczytania tej wspaniałej książki i, mimo że to też nie jest wzruszenie niosące otuchę, gorąco polecam; jest tam wiele fragmentów, przy których nie sposób nie poddać się wzruszeniu i innym silnym emocjom. Odpowiedz Link Zgłoś
ritta76 Re: dobra książka 23.02.08, 21:42 aha...no i " Cień wiatru" Zafona....Boska. Odpowiedz Link Zgłoś