Gość: ebro Re: Co teraz czytasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 23:01 Lila An Inquiry into Morals, Pirsiga. Interesujaca rzecz o amerykanskosci ubrana w prosta historyjke drogi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agunnnia Re: Co teraz czytasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 18:40 Wlasnie skonczylam "Sniadanie u Tiffany'ego" - myslalam, ze to bedzie nie takie powazne, a na koniec naprawde zrobilo mi sie smutno... Wczesniej przeczytalam "Anne Karenine" i autentycznie mi sie podobala. A jeszcze wczesniej byla Amelie Nothomb - "Krasomówca". Cudo. I zabieram sie do Kurta Vonneguta. Odpowiedz Link Zgłoś
zuta Re: Co teraz czytasz? 21.07.04, 07:03 M. Cunningham "Godziny". Czyta mi się średnio, może dlatego że czytam wieczorem z braku czasu ostatnio. Załozyłam, że przed obejrzeniem filmu przeczytam książkę. :) Wcześniej "Hańbę" laureata Nagrody Nobla. Czytało się dobrze, ale jakoś na Nobla mi to za mało. Zuta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Co teraz czytasz? IP: *.porta.com.pl / 213.77.19.* 21.07.04, 08:32 Anna Karenina to po prostu czad.Pełne spectrum zachowań kobiety napisane przez mężczyzne.Polecam Pania Bovary.A ja teraz czytam Leonarda Da Vinci Dimitra Mierieżkowskiego-niezle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crazy.berserker Re: Co teraz czytasz? IP: *.kpk.gov.pl 21.07.04, 08:35 Osatatnio wpadła mi w ręce niesamowita książka Petera Suskinda - "Pachnidło". Opowiada ona dzieje genialnego perfumiarza - mordercy w którym nie ma ani odrobiny ludzkich uczuć, za to cała gama instynktów zwierzęcych. "Knigę" wszystkim polecam bo takiego cuda jak "Pachnidło" dawno nie czytaliście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I like You Re: Co teraz czytasz? IP: *.kpk.gov.pl 22.07.04, 09:08 Crazy b. ja tez juz czytalem pachnidło - jest absolutnie boskie, jesli gdzies tu krązysz w sieci to się do mnie odezwij Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jsal Re: Co teraz czytasz? IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.04, 10:24 Skończyłam "Dziewczynę z pomarańczami" Josteina Gaardera. Jest piękna! Teraz- "Pielgrzym" Paulo Coelho. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyssska dziady czesc III,cierpienia mlodego wertera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.04, 10:26 lubie powracac do tych klasykow,kazdy powinien prezeczytac je kilka razy w zyciu,tak by itkwily wpamieci!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scar Mitologia Azteków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 10:32 Maria Frankowska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Co teraz czytasz? IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 21.07.04, 11:18 "W sercu kraju" Coetzee, poczatek b. ciezki, meczacy, ale po "wczytaniu" sie w styl ksiazki czyta sie bardzo przyjemnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwy Re: Co teraz czytasz? IP: *.range81-153.btcentralplus.com 21.07.04, 11:27 Wlasnie zaczalem "Republike" Platona i jestem pod wrazeniem technik argumentacji stosowanych przez Sokratesa w dyskusji o sprawiedliwosci, ktora wielki filozof prowadzil z innymi atenskimi myslicielami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Co teraz czytasz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.04, 11:38 Rady Narodowe władza ludu dla dobra ludu - Lublin 1958. Jest to program wyborczy FJN - dobra lektura, pokazuje nam program wyborczy, który SPEŁNIŁ się!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ziri Re: Co teraz czytasz? 21.07.04, 11:50 co prawda skończyłam byłam to jakiś czas temu, ale że pozostaję wciąz pod wpływem tej książki, a nie spotkałam się z zachętą do zapoznania się z owąż, to rekomenduję z sumieniem czystym "Kwietniową Czarownicę" Majgull Axelsson pozdrawiam zaczytanych Odpowiedz Link Zgłoś
odmiecia Re: Co teraz czytasz? 21.07.04, 14:20 *przeczytałam też Mendozę "historię hiszpańskiej pensjonarki"i Chmielewskiej "Lesia" dla rozrywki, dobre na lato i humor *przeczytałam "życie Pi" i polecam, niesamowita historia *teraz czytam"Kod Leonarda da Vinci" też polecam (chociaż czasem mnie denerwuje, jak autor aby podtrzymać napięcie powtarza kilkakrotnie tą samą historię, za każdym razem więcej szczegółów, ale jej nie kończy) - ale ogólnie historia jest ciekawa pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa_żona_marcina Re: Co teraz czytasz? IP: 150.254.210.* 21.07.04, 13:51 Skończyłam dwa tomy opowiadań o Wiedźminie, "Ostatnie życzenie" i "Miecz przeznaczenia". Teraz cała saga o Wiedźmienie przede mną:) Ale to po skończeniu "Ubika" P.K. Dicka. Pozdrawiam gorąco:) A "Pachnidło" znakomite:) Polecam "Czarownicę" Michelleta:) Odpowiedz Link Zgłoś
petal Re: Co teraz czytasz? 21.07.04, 14:09 Ja obecnie jestem w połowie "Nie mów nikomu" Harlan Coblen.Taki kryminalik,łatwo się czyta idealne na lato.Często przerywam lekturę (mam małe dziecko) ale mimo to nie gubię wątków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: Co teraz czytasz? IP: *.net.autocom.pl 21.07.04, 15:07 Właśnie skończyłem "Burzliwe życie Lejzorka Rojtszwańca" Erenburga i zacząłem "Skrzywdzonych i poniżonych" Dostojewskiego, a już czeka na mnie "49 idzie pod młotek" Pynchona. Odpowiedz Link Zgłoś
anka9009 Re: Co teraz czytasz? 21.07.04, 15:05 Anne karenine czytalam w zeszle wakacje ;)) moja przyjaciolka zamierza teraz. a ja czytam 3 facetow w lodce... juz czwarty dzien ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AgaL Re: Co teraz czytasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 15:16 Jestem w trakcie "Półbrata".Piękna rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
baszka31 Re: Co teraz czytasz? 21.07.04, 19:42 Jestem w połowie ostatniego, siódmego tomu :W poszukiwaniu straconego czasu" Prousta, można zaryzykować stwierdzenie, że juz kończę...:)Czy polecam? Hmm.. Dla kogoś kto lubi dużo myśleć o życiu, nie tylko o swoim. Ma wiele przemyśleń dotyczących naszej, na tym łez padole, egzystencji.Lubi, tak jak ja, odkrywać coraz to inne "pisanie", coraz to inny "język". I jest bardzo cierpliwy. Wtedy polecam, a nie pożałuje. Czytałam Kareninę jakis czas temu... Podobała mi się, ale jakoś nie nadzwyczajnie. Jestem zwolenniczką mojej teorii, że książka wtedy się bardzo podoba, kiedy trafi w "swój czas"(znowu ten"czas"). Wielbię Kapuścińskiego. "Czytajcie a znajdziecie":):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyg Re: Co teraz czytasz? IP: 172.16.3.* 21.07.04, 15:49 Aktualnie - "Dzienniki" Sylvii Plath, po jej powiesci "Pod szklanym kloszem". Powiesc jest niezla, ale musze do niej wrocic. Dzienniki - zastanawia i jednoczesnie fascynuje mnie ze ktos pisze dzienniki tak fantastycznym jezykiem. Moze ktos mi wyjsni czy Dzienniki sie poprawia literacko przed drukiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F Re: Co teraz czytasz? IP: 212.161.95.* 21.07.04, 15:54 a ja czytam "Dobrego" pana Łysiaka i jest faktycznie dobry :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosciu The Fifth Internationale ( Piąta Międzynarodówka ) IP: *.sympatico.ca 21.07.04, 16:27 Wprawdzie ksiazka jest w j. angielskim ale napisana przez Polaka i z akcja niemal w calosci toczaca sie w Polsce. Jest to doskonaly thriller, z gatunku Roberta Ludluma. Najbardziej wciagajace sa prawdziwe zdarzenia i osoby wplecione w fikcyjna akcje (przynajmniej tak zapewnia autor na swojej stronie www.spywriter.com ) Polecam jako swietna lekture wakacyjna, z bardzo szybka akcja gdzie strony same sie otwieraja. Robert M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joasia Re: Co teraz czytasz? IP: *.skynet.net.pl / 80.72.37.* 21.07.04, 16:46 Koncze Hrabala - "lekcje tanca dla starszych i zawansowanych", ale musze przyznac, nie podoba mi sie. To juz kolejna ksiazka Hrabala, ktora czytam (chce dostrzec czym zachwycja sie moi znajomi). Niestety moim zdaniem jest rownie niezjadliwa co poprzednie. Nie polecam :) pozdrawiam :) Joasia Odpowiedz Link Zgłoś
adam.wisnia King Rządzi! 21.07.04, 19:03 Stephen King "Rose Madder" i cała seria "Mroczna Wieża" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stasia stasiuk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.04, 20:08 a ja zaczytuję się w "tekturowym samolocie" Stasiuka. Niezwykle interesujące eseje.. polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Jazz Re: Co teraz czytasz? IP: 195.225.180.* 21.07.04, 20:52 Antoni Gołubiew "Bolesław Chrobry". Dla koneserów historii - polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Co teraz czytasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 21:53 a ja czytam Wojnę i Pokoj - Tołstoja skończyłam Człowieka w cieniu - Eustacha Rylskiego - polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyszof z Zabrza Re: Co teraz czytasz? IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 21.07.04, 22:51 "Zaułek łgarza" Roberta McLiama Wilsona. Z okładki "pełna niespodzianek i ironicznej mądrości przewrotna autobiografia, błyskotliwa, gorzka, zabawna opowieść o czterech dniach z życia dwudziestoletniego Irlandczyka, który wybrął wolność bezdomnego włóczęgi. Zdumiewająca powieść - potoczysta, głęboka, gniewna, świetne antiditum dla zmęczonych amerykańską minimalistyczną szkołą pisania" Dość długo sie do nie niej zabierałem (szczególnie po przeczytaniu pierwszych roździałów ale się zawziołem i nie żałuję. POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camel Re: Co teraz czytasz? IP: *.dip.t-dialin.net 21.07.04, 23:04 instrukcje obslugi Light Wave:)) a tak na serio.. to Heiße Hüpfer - Pratcheta. camel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keftiu Re: Co teraz czytasz? IP: *.lublin.mm.pl 21.07.04, 23:21 Polecam :Henrik Tikkanen "Wojna trzydziestoletnia. Po bohaterskiej śmierci" i przewrotny kryminał Andrieja Kurkowa "Kryptonim pingwin". Odpowiedz Link Zgłoś