Dodaj do ulubionych

Pytanie o Silmarillion- wydanie

IP: *.wola-justowska.sdi.tpnet.pl 24.09.03, 20:50
czy istnieje ladne wydanie tej ksiazki, jesli tak, to gdzie mozna takie znalezc w
krakowie lub w jakiej ksiegarni wysylkowej mozna je zamowic
ladne, czyli nie na szarym papierze, najlepiej w twardych okladkach
z gory dziekuje za informacje
Obserwuj wątek
    • xkropka Re: Pytanie o Silmarillion- wydanie 25.09.03, 11:59
      W twardych okladkach (nie kazdy lubi okleine skoropodobna i zlote tloczenia, a
      to wydanie tak ma), na papierze kremowozoltym i - na szczescie - w tlumaczeniu
      Skibniewskiej wydal "Silmarillion" Amber. Poniewaz ksiazke zakupilam jakies
      trzy lata temu, byc moze naklad jest juz wyczerpany. W kazdym razie - masz juz
      jakis trop do poszukiwan...
      • ydorius Re: Pytanie o Silmarillion- wydanie 25.09.03, 12:26

ostatnio rzeczone wydanie Silmarillionu widziałem w kiosku w metrze (niestety
        nie Kraków tylko Warszawa), czyli znaczy, ze nie jest to biały kruk.
        Jednak widziałem wczoraj także coś znacznie lepszego: pamiętacie to wydanie
        Silmarillionu z taką dziwną quasirzeźbą na okładce? (to moje ulubione wydanie,
        być może dlatego, ze zaczytane na śmierć). Otóż ostatnio widziałem to samo,
        tylko w okładce twardej... Niestety - wersja antykwariatowa, więc zapewne
        prezentowo nieprzydatna, tak tylko piszę, bo mi łaza się w oku zakręciła...

m,
        .y.

----------------------------------
        What is home without Plumtree's Potted Meat?
        Incomplete.
        • Gość: yaga Re: Pytanie o Silmarillion- wydanie IP: *.chello.pl 29.09.03, 11:13
          To było wydanie Czytelnika z 1985 r, chyba I w Polsce, z okładką i wyklejką
          samego Stasysa Eidrigeviciusa, podobnie jak "Władca Pierścieni". I miało twardą
          okładkę, ale co z tego...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka