Gość: emmett wymienię: Gretkowska i Crais (w oryginale) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.11, 19:13 Zamienię kilka książek na inne. Najlepiej w takim miejscu www.finta.pl , bo mam już wypatrzone coś na wymianę. Wystawiłem dwie ale sukcesywnie będę dodawał kolejne: www.finta.pl/ksiazka.tarot-paryski i w języku angielskim: www.finta.pl/ksiazka.l-a-requiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ginger wymiana IP: 62.29.174.* 16.05.11, 12:24 Wymienię "Przenajświętszą Rzeczpospolitą" Jacka Piekary na inną www.finta.pl/ksiazka.przenajswietsza-rzeczpospolita Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda 3-miasto, techno, extasy - szukam autorki i tytułu IP: 83.1.89.* 19.05.11, 00:39 Bezskutecznie próbuję sobie przypomnieć tytuł polskiej powieści sprzed kilku lat, której główna bohaterka ulega fascynacji światem kultury techno i ecstasy i wraz z przyjaciółmi uczestniczy w cotygodniowych imprezach... Pamiętam tylko że jeden z bohaterów miał na imię Bolek:) Tip: Autorka powieści to nauczycielka angielskiego z Trójmiasta bodajże, która została zawieszona jako nauczyciel po opublikowaniu tej powieści. Z góry dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
gadmadzia Święto róż 31.05.11, 13:52 To druga część "Dwudziestej żony" Kupię, pożyczę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malina Kupię książki głównie thillery medyczne IP: 91.123.179.* 19.06.11, 19:25 Kupię książki: Tess Gerritsen:"Mumia","Ciało","Ogród kości" Robin Cook:"Niebezpieczna gra","Stan terminalny" Ken Mcclure:"Biała śmierć" Michael Palmer:"Siostrzyczki","Piąta Fiolka" Cukiernia pod Amorem tom 2 gg:11664107 Odpowiedz Link Zgłoś
matjed Re: Szukam, kupię, oddam 23.06.11, 18:30 Chętnie wymienię się książką. Oferuję książkę pt. "Urodzeni biegacze" Christopher McDougall w zamian za książkę "Mój powrót do życia, nie tylko o kolarstwie" L. Armstronga. Osoby zainteresowane, proszę o kontakt: matjed_malpa_gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elektra212 Szukam- A. Żarczyńska- Dobiesz "Adaptacja nowego.. IP: *.ip.netia.com.pl 24.06.11, 14:40 Agnieszka Żarczyńska- Dobiesz: "Adaptacja nowego pracownika do pracy w przedsiębiorstwie". Rok wydania 2008. Bardzo mi zależy :) Proszę o kontakt mailowy: elektra212@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
martynusiek ksiazki, gazety psychologiczne :) 26.06.11, 19:56 witam, jak w temacie. bardzo interesuje mnie tematyka psychologii: kryminologia, manipulacja, klamstwo, choroby psychiczne, osobowosc.. itp. jesli ktokolwiek ma nawet najskromniejszy artykul - prosze o kontakt. bede bardzoo wdzieczna :) Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia pozbędę się 20 ksiażek: 30.06.11, 11:39 Linkuję: ksiazki.tv/g/o/o_domek-na-plazy_jane-green.jpg i.pinger.pl/pgr14/37f61596000013494cb1a2b7/stephen-king-bezsennosc.jpg empikmedia.pl/c/kwietniowy-snieg-b2753416.jpg www.lideria.pl/img_big/54553.jpg merlin.pl/Pamietnik-pisany-miloscia_James-Patterson,images,29,83-7311-422-X.jpg images.sefer.pl/_n_/sklep/139/139077-180.jpg deneo.pl/3202-3202-large/SKLEP-Z-KAPELUSZAMI.jpg www.sklep-majsterek.pl/bimg/smierc-i-troche-milosci_65515.jpg merlin.pl/Pocieszenie_Anna-Gavalda,images_big,13,978-83-247-1260-1.jpg empikmedia.pl/c/trucicielka-bprod59640084.jpg 2.bp.blogspot.com/_T7XZsV3rhgA/TSIPaNEZGjI/AAAAAAAAAqM/inQrD-NO6BI/s400/tsugumi_yoshimoto_banana.jpg 2.bp.blogspot.com/_SJ1pCAfmXTE/Sy3qKbchrTI/AAAAAAAAHcM/Ot7YxIbqTbU/s400/grzechy.jpg merlin.pl/Zagadki-mozgu_Stephen-Juan,images,21,978-83-60072-84-4.jpg i736.photobucket.com/albums/xx2/gmerek57/352x500-1.jpg merlin.pl/Dziecko-w-czasie_Ian-McEwan,images_big,25,978-83-7359-810-2.jpg img.bazarek.pl/76738/6835/279204/250_210027033149a17be7938dd.jpg www.alejahandlowa.pl/obr/4047578/83-86868-38-4_d.jpg empikmedia.pl/c/sprawa-saint-fiacre-b2517473.jpg libro.iblogger.org/wp-content/uploads/2010/03/Spiac-w-plomieniu-bn1924.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGA29 Re: pozbędę się 20 ksiażek: IP: *.146.2.123.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.07.11, 20:16 Witam, byłabym zainteresowana kilkoma pozycjami, czy mogłabyś podać swój adres mailowy? ewentualnie zostawiam swój: morawskaaga@gmail.com pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ar "reportaż z XXI wieku" IP: *.static.espol.com.pl 22.07.11, 21:40 szukam "reportażu z XXI wieku" Michaiła Wasiliewa i Siergieja Guszczewa. za wszelką pomoc w poszukiwaniu książki z góry bardzo dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
barcomanka Re: Szukam, kupię, oddam 11.08.11, 18:02 Kupię czasopisma lub książki, w których byłaby mowa o oprysku z mleka na ogórki. Jeżeli, ktoś cos takiego posiada, prosiłabym o wiadomość na fc-schmetterling@wp.pl . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikenro Re: Szukam, kupię, oddam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.11, 16:12 Pilinie poszukuję książki "Uwarunkowania konkurencyjności przedsiębiorstwa hotelowego" autor Magdalena Kachniewska, jeśli ktoś ma na sprzedaż to porszę o szybki kontakt na mail: mikenro@o2.pl Mogą być też inne książki tego samego autora na przykład: "Hotelarstwo cz. 3 Hotelarstwo w gospodarce turystycznej" lub "Kultura jakości". Poszukuję jeszcze książki: "Hotelarstwo w Polsce. Stan i kierunki rozwoju w przededniu wejścia do UE" autor: Merski, Witkowski. kontakt: mikenro@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: Szukam, kupię, oddam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.11, 09:50 szukam tytułu ksiązki o przygodach kobiety i jej syna, który ma niezwykły dar zamieniania się w inne postacie np w gołębia czy psa, kobieta musi go chronić bo jest on w niebezpieczeństwie, wiem że sa dwie częsci tej ksiązki Odpowiedz Link Zgłoś
margo_18 Czy ktoś ma książkę "Woda dla słoni"? 20.09.11, 19:59 Mama na myśli wersję elektroniczną, po polsku. Mam tę książkę w wersji anglojęzycznej, ale słownictwo chwilami mnie przerasta :(. A że mieszkam teraz w Stanach, to dostęp do polskiej księgarni mam nieco utrudniony. Byłabym bardzo wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś
mutant12 "Infant Joy" Blake'a po polsku 12.10.11, 15:19 Poszukuję wiersza Williama Blake'a "Infant Joy" w polskim tłumaczeniu i/lub informacji, gdzie można go znaleźć (tytuł, wydawnictwo, ew. czasopismo/numer). Z góry dzięki za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
d.pawlicka Re: Szukam, kupię, oddam 02.11.11, 11:49 Szukam pilnie książki Ksawerego Pruszyńskiego "W czerwonej Hiszpanii" wydanej w Czytelniku w 1997 r. Kupię ją natychmiast. Kpawlicka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juhas Leszek Kumański "Żyj" IP: *.dynamic.chello.pl 15.11.11, 19:58 Witam, szukam książki jak w tytule. Zapłacę każdą cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
jjod Poszukuje następującej książki: 20.11.11, 12:08 ,,Niezatapialny. Pełna historia RMS Titanic''. Nie ma jej w empiku i Świecie Książki. Na allegro też nie. Tematyka mnie interesuje, więc jeżeli ktoś ma ,,Niezatapialnego'', to zapłacę każda cenę. Z góry dziękuję za ew. kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś
ligia.3 Witam szukam książki Pluk z wieżyczki A. Schmidt 30.11.11, 23:45 Witam chciałabym zakupić wyżej wymienioną książkę dla mojej córeczki (oszalała na jej punkcie :) niestety w żadnych księgarniach ani hurtowniach jest już nie dostępna .Liczę na państwa pomoc może ktoś chce odsprzedać , a możliwe że jakaś osoba pracująca w księgarni lub hurtowni ma ją na stanie .Byłabym naprawdę wdzięczna (za Św. Mikołaja :) bo na niego liczy moja Zuzia:) dziękuje i Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
biotka Re: Szukam "Twój kot. Odkryj w nim tygrysa" 30.11.11, 23:56 Chętnie odkupię "Twój kot. Odkryj w nim tygrysa" Discovery Books TAKĄ Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ata Sprzedam/wymienię 17.12.11, 17:31 Stephanie Meyer "Zaćmienie" i "Księżyc w nowiu". Zachodzę w głowę, po co ja to kupiłam... :) Proszę o informacje na gazetowy e-mail, jak coś. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.perla Kupię Filary ZIEMI!!!! 12.01.12, 00:48 Proszę o kontakt czarna.perla@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
galtomone Re: Szukam, kupię, oddam 29.01.12, 16:22 Szukam książki PILOT Robertas Davies'a. Po polsku bądź po angielsku (bez znaczenia) Odpowiedz Link Zgłoś
lolotta Była bym wdzięczna za pomoc, może ktoś czytał !!! 30.01.12, 15:51 Była bym wdzięczna za pomoc, może ktoś czytał, ma pamięta !!! Czytałam z 10 lat temu i mam ochotę przypomnieć sobie te powieść, ale nie pamiętam ani autora, ani tytułu. Akcja dzieje się po drugiej wojnie światowej i może trochę podczas niej. Powieść jest o angielskim arystokracie i amerykance. Los cały czas ich łączy i rozdziela. On poznał za młodu jej matkę zafascynowaną arystokracją. Jej matka wyjeżdża do ameryki i tam rodzi córkę, która jako nastolatka po śmierci matki przyjeżdża na stary kontynent. Tam pierwszy raz widzą się w Paryżu. Tyle pamiętam. Książka była gruba około 500-800 stron, w formacie A4, czerwona okładka. Będę wdzięczna za pomoc :)) Odpowiedz Link Zgłoś
catwoman69 Re: Szukam, kupię, oddam 31.01.12, 21:05 Szukam od jakiegoś czasu książki Pellegrino Ernetti Pouczenia złego ducha. podstawy chrześcijańskiej walki duchowej. Niestety bezskutecznie. Nigdzie nie mogę jej dostać. Czy ma Pani egzemplarz? Kupię choćby kserokopię. Proszę o info na maila: catwoman69@o2.pl Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorcia Szukam książki "Watykan. Mroczna historia IP: *.204.32.122.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.02.12, 15:37 światowej potęgi" Klausa-Ruedigera Maia, wydawnictwo Sonia Draga. Jeśli ktoś z Warszawy może pożyczyć tę książkę (szukałam po bibliotekach, na razie bez skutku), będę wdzięczna. Proszę pisać na: olgamartyniak@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorcia Mogę też odkupić za 20 zł. IP: *.205.11.141.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.02.12, 20:52 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majolika2 Re: Szukam książki "Watykan. Mroczna historia IP: *.avamex.com.pl 29.02.12, 17:30 Witam, Ta książka jest w Bibliotece Narodowej i W Bibliotece UW. Pozdrowienia. karo.umk.pl/Karo/Exec/z2w_f.pl?kl=9136-1330532647&al=x&priority=&uid=&dist=2&lok=&liczba=5&pubyearh=&pubyearl=&lang=pl&bib=BN&detail=5&pp=1&qt=F&si=0&pm=f&st1=ttwatykan.%20mroczna%20historia&di=twatykan.%20mroczna%20historia karo.umk.pl/Karo/Exec/z2w_f.pl?kl=9136-1330532647&al=x&priority=&uid=&dist=2&lok=&liczba=5&pubyearh=&pubyearl=&lang=pl&bib=BUW&detail=5&pp=1&qt=F&si=0&pm=f&st1=ttwatykan.%20mroczna%20historia&di=twatykan.%20mroczna%20historia Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam czy ktoś zna te baśnie? 26.02.12, 14:17 Witam, jestem na forum nowa, a trafiłam tu szukając kogoś, kto być może skojarzy tytuł zbioru opowiadań i baśni, którego szukam. Od lat poszukuję książki, której tytułu nie pamiętam. Dostałam od chrzestnego pod koniec lat 80-tych. Zbiór opowiadań i baśni, okładka w sepii (format większy niż A4), wewnątrz ilustracje też w sepii. Opowiadania, które pamiętam: 1) o chłopcu, który zdobył bogactwo, które miał stracić kiedy ktoś usłyszy bicie jego serca (miejsce akcji chyba Egipt); gdy zakochuje się, żeni i jest złudnie szczęśliwy, jego żona pewnego dnia mówi mu, że nie chce całego tego bogactwa jeśli nie wie, co dzieje się w jego sercu. Że bardziej mu zależy na żonie, dokonuje jedynie słusznego wyboru [smile] A, z charakterystycznych rzeczy pamiętam, że żona ma na imię chyba Aisza, facet ma imię na M, a ona całymi dniami wyszywa jakieś makatki i opony na ściany. A on zanim staje się bogaczem to kręci kołowrót doprowadzający wodę z Nilu na pola. 2) Facet ma buty po ojcu, kiedy w nich chodzi jest niewidzialny i dzięki temu odbiera złemu sąsiadowi jałówkę i wołu, które ten ukradł po śmierci gospodarza. Z tej bajki wręcz pamiętam takie zdania jak to, że po butach widać jaki charakter miał człowiek, który w nich chodził; i jazgot małżonki złego sąsiada: "O wołu też mówiłeś, że go buty wzieni, gadaj zaraz, kajś go sprzedał i kajś pieniądze zatracił?!" czy ktoś kojarzy co to jest? będę wdzięczna za pomoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
knihowa Re: czy ktoś zna te baśnie? 14.10.13, 12:01 Może to "Baśnie z wyspy Lanka"? Odpowiedz Link Zgłoś
n.tonks Jugosławia, Bałkany 28.02.12, 19:47 Witajcie, poszukuję książek o Jugosławii, w szczególności tytułów dotyczących wojny na Bałkanach (1991-1995), m.in.: - "Bałkańska pożoga" Maciej Kuczyński - "Bałkański syndrom" Maciej Kuczyński - "Dobij mnie Europo... Wspomnienia z Wojny Bałkańskiej" Adam Bednarczyk - "Dobrzy ludzie w czasach zła" Svetlana Broz - "Jeszcze żyję... Historia prawdziwa" Joanna Tlałka-Stovrag - "Kocioł bałkański. Wojna wróciła do domu" Ryszard Bilski - "Mój brat cię zabije! O wojnie w Jugosławii" Tadeusz Olszański - "Nie strzelajcie do nocnego ptaka. Bałkany 1991-1998" Ryszard Bilski - "Obrona poczty sarajewskiej" Dawid Warszawski - "Raporty Tadeusza Mazowieckiego z byłej Jugosławii" red. Renata S. Hliwa i Roman Wieruszewski - "Rzeczpospolita Dubrownicka" Joanna Rapacka - "Sarajewo - miasto atrapa" Željko Vuković - "Wakacje w Sarajewie" Krzysztof Jednachowski - "Życie i śmierć na Bałkanach. Kronika rodziny z Czarnogóry" Nebojša Bato Tomašević Gdyby ktoś z Was chciał się pozbyć którejś z powyższych książek, bardzo proszę o kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś