f.lamer 17.10.08, 14:15 tinyurl.com/5s9g8jeeee... ja nie wiem, czy to dobry pomysł Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chiara76 Re: ekranizacja mikołajka 17.10.08, 14:20 usłyszałam o tym w radio rano i najpierw myślałam, że chodzi o kreskówkę, a potem dopowiedzieli, że nie , że to nie będzie animacja i pomyślałam, że to moim zdaniem średnio fajny pomysł... Odpowiedz Link Zgłoś
czepialska Re: ekranizacja mikołajka 17.10.08, 14:33 No nie wiem.. Gdyby zrobili animowany film to pewnie sama bym poszła, a tak to wyjdzie jak zwykle... Choć - nie powiem - czasami miło zostać zaskoczonym :) Odpowiedz Link Zgłoś
ustiusza Re: ekranizacja mikołajka 17.10.08, 15:30 Film animowany to chyba byłby lepszy pomysł. Nie wyobrażam sobie Mikołajka i reszty jako takich "cielesnych" chłopców :) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: ekranizacja mikołajka 17.10.08, 16:33 Jestem chyba jedyną osobą na świecie, która nigdy nie czytała przygód Mikołajka. W dzieciństwie jakoś nie wpadły mi w ręce, a potem nie miałam motywacji. Od czego zacząć, żeby przybliżyć sobie tę serię? To są niepowiązane opowieści, czy chronologiczne cykle? Odpowiedz Link Zgłoś
ustiusza Re: ekranizacja mikołajka 17.10.08, 18:45 Historyjki są zupełnie niepowiązane ze sobą, szczególnie, że Mikołajek pewne rzeczy powtarza po kilkanaście razy :) Ja proponuję zacząć od starszych książek, np. "Rekreacje Mikołajka". Odpowiedz Link Zgłoś
prazanka44 Re: ekranizacja mikołajka 18.10.08, 17:56 Nic się nie stało, że nie czytałaś Mikołajka w dzieciństwie - to jedna z tych książek, kt-e są równie dobre dla dorosłych. Gdy Mikołajka czyta dziecko, uczy się krytycznego stosunku do rodziców, nauczycieli, sąsiadów itd. Uczy się też niedosłownego odbierania literatury i powinno być w tym wspomagane przez dorosłego, ale to wymaga jego samozaparcia. Dorosły musi umieć pogodzić się z tym, że dziecko odtąd spojrzy na niego innym okiem. Twórcy filmu powinni się wykazać poczuciem humoru dobrego gatunku. Na filmie powinno się dobrze bawić kilka pokoleń, a to trudno osiągnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
nobullshit Re: ekranizacja mikołajka 18.10.08, 22:18 f.lamer napisał: > ja nie wiem, czy to dobry pomysł Aaaaaaaaaaaaaaaa!!! U nas to w dodatku będzie z dubbingiem :( Odpowiedz Link Zgłoś
arana Polski dubbing? 19.10.08, 13:59 To może być najlepszy punkt takiego filmu, o! Odpowiedz Link Zgłoś