Gość: mimi Re:hmmmmm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.08, 07:33 "Biała Masajka"(3cz) Coriane Hofmann.Kiedyś "Wizerunek zła","Szatański pierwiosnek","Neofita" Mastersona oraz "Pachnidło" i...wspaniała dawno zapomniana przez wielu ksiazka "Drewniany rózaniac" Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re:hmmmmm 21.10.08, 08:01 Zupelnie nie rozumiem fenomenu Clarke.Mnie ta ksiazka zniesmaczyla a autora wrecz nie polubilam. I nic w niej zabawnego. Jednym tchem to przeczytalam wspomnienia Berlanda ale zadna to nowosc. Haddona tez lyknelam na jeden kes. Znakomity. Odpowiedz Link Zgłoś
dobry_wieczor Stare i nowe (od Reymonta do Dukaja) 21.10.08, 09:53 No kilka było takich momentów. Najbardziej spektakularne to chyba trzy: "Ziemia obiecana" Reymonta, "Dolina Issy" Miłosza a ostatnio kryminały Marka Krajewskiego o Breslau.:) AAAA! Jak mogłem zapomnieć, zdecydowanie "Kłamstwa Lockea Lamory" Scotta Lyncha!! Bardzo polecam. A teraz jestem przerażony, bo na półce leży "Lód" Dukaja... 1044 strony, jak w to wsiąknę, to skończy się eksmisją z lokalu za pomocą policji. Odpowiedz Link Zgłoś
amambilis Re: Książki przeczytane jednym tchem 21.10.08, 11:50 Wszystko Chucka Palahniuka, ostatnio: "Udław się". Najsłynniejsze jego to oczywiście Fight Club, ale każda książka jest niesamowita i wciągająca. amabilis.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Re: Książki przeczytane jednym TCHEM 21.10.08, 12:16 Dla mnie to byla ksiazka pod tytulem "Marley i ja". Autor John Grogan. Ksiazka o najgorszym psie swiata :)). "Pozeralam" te ksiazke smiejac sie i placzac. Zaznaczam, ze mam podobnie potwornego psa. Odpowiedz Link Zgłoś
googunia Re: Książki przeczytane jednym TCHEM 31.03.09, 21:56 Ja polecam "Najdłuższą podróż do domu" J. Grogan (autor książki "Marley i ja") Książka niesamowita, nie można się od niej oderwać! Czyta się ją i śmieje, bo przygody jakie spotykają Johnny'ego są niesamowite. Mi szczególnie podobała się ta ze spowiedzią. Jest też wątek wzruszający - pożegnanie z odchodzącymi rodzicami oraz odkrywanie przez bohatera kim jest i dzięki komu stał się właśnie takim. Pełne mistrzostwo! Polecam musicie przeczytać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mr.statler Re: Książki przeczytane .... 21.10.08, 14:05 Wiele. Ostatnio Christopher Moore - Brudna robota. Lekko łatwo i przyjemnie Z rozpędu przeczytałem jeszcze Baranka, też bardzo mi się podobała. Przeczytałem pozostałe, ale albo nastąpiło przesycenie, albo nie są już takie dobre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sandman Amerykańscy Bogowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.08, 17:09 To - merlin.pl/Amerykanscy-bogowie-Wersja-autorska_Neil-Gaiman/browse/product/1,576522.html ok. 600 stron jednym ciurkiem. Przez tę książkę poszedłem spac dopiero o 5 rano pewnego pieknego dnia, bo nie mogłem się oderwać. Później zacząłem kombinować, że to mi się nie podobało, czy tamto, że tu cos nie tak... Ale w trakcie czytania - bomba! Odpowiedz Link Zgłoś
stara_dominikowa Re: Książki przeczytane 21.10.08, 17:51 "Lalka". wzięłam z biblioteki lekturę szkolną w dwóch tomach, tuż przed Wielkanocą. wyjęłam odkurzacz i przekładając książki z krzesła na biurko, tak, zerknęłam na pierwszą stronę, usiadłam. nad ranem skończyłam pierwszy tom. przespałam się, złapałam się za nieszczęsny, opuszczony odkurzacz, zrobiłam co tam było konieczne i przeczytałam resztę. nigdy potem taki "jeden dech" mi się nie zdarzył:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adrian Re: Książki przeczytane Jjednym tchem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.08, 11:20 cgi.ebay.com/Love-Story-Erich-Segal-Very-Good-Book_W0QQitemZ230302742793QQcmdZViewItem?hash=item230302742793&_trkparms=72%3A1205|39%3A1|66%3A2|65%3A12|240%3A1318&_trksid=p3286.c0.m14 love story w jezyku angielskim, genialna sprzwa. swoja droga na ebay ciagle wygrzebuje jakies tanie jak barszcz ksiazki w jezyku angielskim, u nas takie ksiazki sa 2-3 razy drozsze niz nasze polskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanka Re: Książki przeczytane Jjednym tchem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.08, 15:47 "Gringo wśród dzikich plemion" Cejrowskiego! Wciąga, śmieszy i uczy! Polecam! Teraz nakręciłam się na trochę inne klimaty. Wypatrzyłam sobie w merlinie "Grobowiec" Kate Mosse. Czekam na możliwość zamówienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinakolada Re: Książki przeczytane Jjednym tchem IP: *.chello.pl 23.10.08, 21:18 No mrocznie się ta książeczka zapowiada, przeczytałam sobie o niej co nie co. Byleby Ci tchu nie zabrakło;) Odpowiedz Link Zgłoś
tequilkuk Re: Książki przeczytane Jjednym tchem 17.12.08, 01:05 Love Story jest u mnie w innej kategorii: Ksiazki ktore ciagle czytam. Bija je tylko Duma i Uprzedzenie i Nieznosna Lekkosc Bytu. W jednym tchem mam Tajemna Historie (czytalam w pracy, ukryta w szufladzie ;), Pottery, Wiedzmin i Narrenturum, Wladca Lodowego Ogrodu, Powiesci Piastowskie (zarywalam noc po nocy, na szczescie w wakacje) Odpowiedz Link Zgłoś
tattwa Re: Książki przeczytane jednym tchem 22.10.08, 18:53 - 7 ksiązek o Wiedźminie w 7 dni, a raczej nocy; - "Hrabia Monte Christo" nie pozwalał mi wysiąść na moim przystanku i leciałam z powrotem na piechotę; - Cykl Dzieci Ziemi Auel - cieszyłam się, że takie grube - na dłużej wystarczy; - starsze książki Chmielewskiej (3 dni przed moją maturą wyszło "Lądowanie w Garwolinie" i nauka musiała grzecznie poczekać aż skończę czytać); - nie potrafię się oderwać od książek Zyke i Segala; - Koontz "Opiekunowie", "Przepowiednia"; - "Zegarmistrz" Deavera; - "Heban" i "Imperium" Kapuścińskiego; - Gringo Cejrowskiego; - Lesley Lokko - "Szafranowe niebo" i "Świat u stóp" - starałam się czytać najwolniej jak się da, co by na dłużej starczyło; - pierwsza Grochola - 3 godziny w pociągu (podobnie owocowa seria Izabeli Sowy). Wszystko jednym tchem z narażeniem życia, zdrowia, opinii w pracy i stosunków małżeńskich... Odpowiedz Link Zgłoś
monikate Re: Książki przeczytane jednym tchem 23.10.08, 22:34 Dawno: "Przeminęło z wiatrem". Wiek: 15 lat. Nie mogłam się oderwać absolutnie, czytałam całą noc pod kołdrą. Rano udałam, że idę do szkoły. Kiedy byłam pewna, że rodzice poszli do pracy, wróciłam do domu i do wojny secesyjnej. Tak samo było następnego dnia. "Mistrz i Małgorzata" w wieku lat 16-tu. Wakacje, 35 stopni w cieniu, jezioro i fajne towarzystwo. A ja zamknęłam się w domku z dykty i czytałam, czytałam, czytałam. Potem różnie-m. in. "Milczące między nami" Hena, powieści Roberta Goddarda, "Ultra Montana" Witolda Horwatha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celina Re: Książki przeczytane jednym tchem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.08, 11:23 H. Potter:) Ale to chyba mało oryginale, hehe. Teraz czekam na "Czarodziejkę z Florencji" Salman Rushdie. Zamówiłam w merlinie. Mam nadzieję, że będę mogła dopisać ją tutaj jako kolejną pozycję przeczytaną jednym tchem. Zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.sob1 Re: Książki przeczytane ... 28.10.08, 19:08 Emancypantki Lalka Pan Wołodyjowski Przeminęło z wiatrem Trędowata(heheheh) seria o Harrym Poterze,uratowała mnie niejako-byłam w zagrożonej ciąży,siostra mi przywiozła książki o Harrym,tak się zaczytałam,że zapomniałam,że się martwię o zdrowie swoje i dziecka,dziś mały ma 6lat i uwielbia Harrego... ostatnio pochłonęła mnie "Dziewczyna z zapałkami" Anny Janko,bardzo dobra,polecam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mela Re: Książki przeczytane ... IP: 195.242.183.* 29.10.08, 12:18 "chłopiec z latawcem" Odpowiedz Link Zgłoś
cynnamon Re: Książki przeczytane ... 29.10.08, 13:19 Było ich trochę ale w ostatnim czasie, to "Gringo wśród dzikich plemion" W. Cejrowskiego "Nieznajomi" Koontza "Są" T.Torańskiej "Dziewczyna na Times Square" P.Simons "Niania w Nowym Jorku" McLaughlin, Kraus- chyba nie pokręciłam autorek Odpowiedz Link Zgłoś
ritta76 Re: Książki przeczytane ... 21.04.09, 12:26 POTĘGA MIŁOŚCI i OGRÓD LEOTY - F.RIVERS. POD SŁOŃCEM TOSKANII BELLA TOSKANIA ROK W PODRÓŻY. Odpowiedz Link Zgłoś
flowerbomb5 Re: Książki przeczytane... 01.11.08, 21:44 "Wyznania egzorcysty" G. Amortha. Tym ciekawsze ze oparte na wlasnym doswiadczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
in_di_ra Re: Książki przeczytane... 01.11.08, 23:40 Lalka Kłamstwa Locke'a Lamory Autobiografia Chmielewskiej Samotnośc w sieci. skończyłam o trzeciej w nocy, zrobiłam sobie herbatę i przeczytałam jeszcze raz.herbata wystygła:) każdy Potter. Piramidy Pratchetta Zbrodnia i kara. 2586 kroków Pilipiuka. Mikołajek :) nawet nie wiem w którym momencie się skończył. Granica Nałkowskiej. Boso ale w ostrogach Grzesiuka. Felietony Wiecha, kocham po prostu :) i całe mnóstwo innych, nałogowo czytam książki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscina dwie: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.08, 01:34 Moja mama czarownica i Kobieta w wynajetych pokojach katarzyny nowak, corki doroty terakowskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miracle Re: dwie: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.08, 22:23 "Tuan" Cizia Zyke - trudno trafić na taką perełkę. "Pariasi" Pascal Bruckner - ale chyba do kupienia tylko na Allegro. Nie było wznowień. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: dwie: 03.11.08, 07:33 Tez łyknelam Przeminelo na jeden haust nie wychodzac z lozka Odmowilam pojscia do szkoly. Lepszy jeszcze odlot mialam z Archipelagiem Gulag.Bylam w Brukseli, gdzie na droge do Paryza pozyczyl mi go kuzyn. Czytalam w pociagu, czytalam w metrze Wyladowalam u przyjaciolki Francuzki, i z dwoch dni w Paryzu jeden przesiedzialam u niej w mieszkaniu ku jej zgrozie czytajac i odmawiajac zwiedzania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blesia Re: dwie: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.08, 14:43 a ja do Tuan własnie musiałam się zmuszać...miałam tylko to jako ostatnio książkę na wakacje więc nei miałam wyjścia i czytałam, ale nie podobała mi się... Ja pamiętam, że jak czytałam Sapkowskiego to się notorycznie spóźniełam do pracy bo czytałam rano do sniadanka i późńiej nie mogłam skończyć...a jak byłam młoda to czytałam pod książą do matematyki Tredowata:) i babcia się dziwla dlaczego przy matematyce płaczę hehe A ostatnio spodobała mi się "Rambrandt, wojna i dziewczyna z kabaretu" i Odpowiedz Link Zgłoś
blekisssta "Małe palce" Filip Florian 03.11.08, 15:15 Właśnie wczoraj skończyłam czytać "Małe palce" Filipa Floriana. To debiut rumuńskiego pisarza, rzecz niezwykle piękna, napisana żywym językiem i jednocześnie z wielce wciągającą intrygą. Wszystko dzieje się w karpackim miasteczku, współcześnie. Najpiękiniejsze (ale też bardzo zabawne) w tej książce są ludzkie historie np ta o mnichu, któremu rośnie w tempie kilku centymetrów na godzinę kosmyk na czubku głowy:) Polecam! tu jest więcej o tej książce:www.czarne.com.pl/?a=563 Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: "Małe palce" Filip Florian 06.11.08, 22:09 Serdeczne dzieki za polecenie tej ksiazki! Odpowiedz Link Zgłoś
micko2 Re: Książki przeczytane jednym tchem 03.11.08, 18:50 Jednym tchem przeczytałem Mungo Parka - Podróże we wnętrzu Afryki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Re: Książki przeczytane jednym tchem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.08, 22:21 Ja też od "Tuana" nie mogłem się oderwać, ale może to za mocna książka dla kobiet. Niania dziecka mojego kolegi, która zaczęła ją czytać - chciała zrezygnować z pracy, kiedy odkryła, że jej pracodawca czyta cyt. "takie świństwa". Mnie najbardziej podobał się wątek australijski i ostatni - nurkowanie po gigantyczną perłę. Jedno jest pewno - dzisiaj już nikt nie pisze tak jak Zyke i niewielu autorów przeżyło tyle ile ten autor. Chyba mu zazdroszczę.....;-) Znacie jego stronę www.ciziazyke.pl ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fafik Re: Książki przeczytane jednym tchem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.08, 12:18 deus irae, Philip K dick pkd.kipme.pl/ . to przeczytalem jednym tchem, w ciagu deszcozwego dnia nad morzem, 2 lata temu. genialna pozycja Odpowiedz Link Zgłoś
amerrill Re: Książki przeczytane jednym tchem 04.11.08, 14:14 "Cień wiatru" Zafona "Katedra w Barcelonie" I. Falcones'a "Tancerze wodni" T. Gamble Odpowiedz Link Zgłoś
oksymoronik Re: Książki przeczytane jednym tchem 04.11.08, 22:45 ostatnio sennosc kuczoka, dopiero przy zakonczeniu zabraklo mi cierpliwosci...ale sama fabula wciagnela mnie nieslycanie, nie sadzilam ze moze az tak bardzo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lawa33 Re: Książki przeczytane jednym tchem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.08, 16:08 "Azazel" Akunina. Teraz poluję na merlin.pl/Gra-Aniola-okladka-miekka_Carlos-Ruiz-Zafon/browse/product/1,622251.html#fullinfo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Książki przeczytane jednym tchem IP: *.chello.pl 06.11.08, 16:53 Hehe, też się na nią czaję. Te promocje nowych książek w merlinie mnie wykańczają;)- zawsze coś kupię, trochę kasy u nich zostawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fannie Fagg Re: Fannie Fagg przeczytana jednym tchem IP: *.eranet.pl 06.11.08, 21:02 Jej książki mnie rozbrajają ;) "Witaj na świecie, Maleńka" jest urocza! Odpowiedz Link Zgłoś
pan_deacon Re: Fannie Fagg przeczytana jednym tchem 06.11.08, 21:12 ;) a wiesz, że to ta sama, która napisała książkę Zielone smażone pomidory?, które były podstawą kultowego filmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuleczka ( aka FF) Re: Fannie Fagg przeczytana jednym tchem IP: *.eranet.pl 10.11.08, 09:48 no jasne w sumie najpierw przeczytałam "pomidory" i zabralam się za "Witaj na Świecie, Maleńka" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan_deacon Re: Fannie Fagg przeczytana jednym tchem IP: *.ghnet.pl 10.11.08, 09:53 ja wyczytałam z okładki, że to ta od "pomidorów" ;) myślisz, że ta ksiazka zainteresuje kobiety sukcesu? czy taka ksiażka może popchnąć współczesną kobietę do podejmowania zmian w swoim życiu? ...lubię książki, które dają mi natchnienie i dają się przełożyć na problemy współczesnych ludzi, - takie ksiażi się bronią same. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Fannie Fagg przeczytana jednym tchem IP: *.lanet.net.pl 06.09.09, 21:18 Smzoane Zielone Pomidory - ZAWSZE polecam! Swietna książka! Ma to coś w sobie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dor Re: Fannie Fagg przeczytana jednym tchem IP: *.gorn.agh.edu.pl 18.05.09, 17:35 Fannie Flagg :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodra Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.08, 21:47 "Szklany klosz" S.Plath - bardzo mnie poruszyła "Pestka" A.Kowalskiej - płakałam ze wzruszenia "Miłosna szarlotka" J.Szymańskiej - płakałam ze śmiechu "Lato przed zmierzchem" D.Lessing - nie mogę zapomnieć tej książki, genialna Odpowiedz Link Zgłoś
pralkapierze taniec czarownic 08.11.08, 13:50 moje ostatnie odkrycie to taniec czarownic, zaczęłam wczoraj skończyłam pare godzin później wspaniała książka Odpowiedz Link Zgłoś
ravine79 Re: Książki przeczytane 09.11.08, 11:18 "Nad Niemnem" jeszcze w podstawówce, Harry Potter-każda kolejna, czytadła: "Wkręgu Pryjaciół" Maeve Binchy i "Dom na klifie": Szwai, wiedźminy oczywiście juz jakiś czas temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benbenito Re: Książki przeczytane IP: *.pools.arcor-ip.net 10.11.08, 13:58 Pocalunki na Manhatanie i Bunt Ciala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piatastronaswiata Re: Książki przeczytane jednym tchem IP: *.ds1-vby.adsl.cybercity.dk 10.11.08, 17:41 A ja jednym tchem przeczytałam "Zapiski na pudełku od zapałek" oraz "Wahadło Foucaulta", obie Umberto Eco. Bardzo polecam!! Odpowiedz Link Zgłoś
aga1972 Re: Książki przeczytane jednym tchem 21.11.08, 10:47 Ostatnio to "Jeździec miedziany" Paulliny Simons. Teraz zamówiłam i czekam na resztę tej trylogii: "Tatiana i Aleksander" oraz "Ogród letni". Podejrzewam, ze je też wpiszę na tą listę. Odpowiedz Link Zgłoś
she8 Re: Książki 21.11.08, 22:36 "Ono" i "Poczwarka" Doroty Terakowskiej. Piękne. Odpowiedz Link Zgłoś