london26 27.11.08, 21:33 Prosze o tytuly ksiazek poruszajace skomplikowane relacje matki i corki, najlepiej wspolczesne. Z gory dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikate Re: relacja matka-corka prosze 27.11.08, 21:41 Polecam wątek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=151&w=26692345&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
polskiedrogi Re: relacja matka-corka prosze 27.11.08, 21:44 O trudnych relacjach matki i córki często pisała Nurowska, wątek ten występuje w Hiszpańskich oczach, Po tamtej stronie śmierć. Chądzyńskiej Statki, które mijają sie nocą - tylko to bardziej dla młodzieży. Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: relacja matka-corka prosze 27.11.08, 22:54 "Wesele Anny", N. Appanach, "Matki" , autorką jest Dimowa. Odpowiedz Link Zgłoś
zoey7 Re: relacja matka-corka prosze 28.11.08, 01:28 "Matka" autorstwa Petry Hammesfahr. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_pawelka Re: relacja matka-corka prosze 28.11.08, 11:30 Relacja matka-córka (nie jako temat główny!) przedstawiona jest na przykład w tych książkach: "Widok na taras" Anity Plumińskiej - Mieloch, "Dziewczyny z Portofino" Grażyny Plebanek, w jakiś sposób "Ślad po mamie" Dzido (nie sugeruj się mówieniem o tej książce "aborcyjny kaming ałt", bo IMHO ta książka jest o aborcji w niewielkim stopniu). -- Później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są, później, przeczuwam to podskórnie, wszystko nagle utnie się, przemieli na proch... Jeszcze pocieszam się, że jestem, rozkoszne czując dreszcze od nadmiaru i żądz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: relacja matka-corka prosze IP: *.warszawa.mm.pl 28.11.08, 22:51 "Pianistka" E. Jelinek (choć ja znam tylko film Hanekego) chyba nic bardziej skomplikowanego nie może się przytrafić... Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: relacja matka-corka prosze 29.11.08, 04:36 Amy Tan wlasciwie w kazdej swojej ksiazce porusza temat matka- corka, Joyce Carol Oates cos tam ma, Toni Morrison "The Bluest Eye” - najbardziej niebieskie oczy? Sekretne zycie pszczol Sue Monk Kidd, Podrecznik Zlej Matki Kate Long Boskie sekrety Siostrzanego Stowarzyszenia Ya-Ya / Rebecca Wells Louisa May Alcott Male Kobietki Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
jarka63 Re: relacja matka-corka prosze 29.11.08, 10:34 Anne Tyler: Lekcje oddychania Odpowiedz Link Zgłoś
zuwinka Re: relacja matka-corka prosze 30.11.08, 01:15 To może "Jednoroczna wdowa" J.Irving? Odpowiedz Link Zgłoś
m2w7 Re: relacja matka-corka prosze 02.12.08, 09:06 Poruszają ten temat "Klub radości i szczęścia" czy "Córka nastawiacza kości" Amy Tan. Moim zdaniem zdecydowanie lepszy jest "Klub" Odpowiedz Link Zgłoś
deczko Re: relacja matka-corka prosze 02.12.08, 14:50 Miłość. Reaktywacja Hanna Samson Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blondynka Re: relacja matka-corka prosze IP: *.nplay.net.pl 03.12.08, 11:29 H.Samson: Zimno mi, mamo Odpowiedz Link Zgłoś
komentatorkabloga Re: relacja matka-corka prosze 04.12.08, 11:32 Zimno mi mamo to niezwykle przejmujaca ksiazka. Naprawde robi si eprzy niej zimno. bardzo polecam. A najnowsza ksiazka o relacji matka-corka to Bozeny Keff "Utwor o matce i Ojczyznie". Odpowiedz Link Zgłoś
karanissa Re: relacja matka-corka prosze 05.12.08, 13:14 "Pani Wyrocznia" Margaret Atwood. Odpowiedz Link Zgłoś
mia72 Re: relacja matka-corka prosze 05.12.08, 13:24 J. Fitch "Biały oleander", J.C. Oates "Blondynka". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sanyu Podwójne życie mojej córki- IP: 89.171.106.* 05.12.08, 23:00 -Bebe Moore Campbell. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś