Gość: Maciek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.09, 22:22 Opisy więziennego życia, fakty, realia, historie... Co ciekawego polecacie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skrybcia Re: Literatura więzienna 09.02.09, 01:21 Stasiuk - Mury Hebronu Głębski - Kryminalista Rutkowski - Kryminał tango Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kawka Re: Literatura więzienna IP: *.avamex.com.pl 09.02.09, 14:40 Witam. Jeśli będziesz szukać w bibliotece książki "Zbrodnia i..." - to tam jako autor w katalogu alfabetycznym (i na półkach) figuruje Jerzy Trębicki (pseudonim Jerzego Nasierowskiego). A ja polecam jeszcze "Co jest za tym murem?" Jacka Stwory. Czy ktoś pamięta widowisko telewizyjne - oparty na tym tekście monodram- z Ryszardem Filipskim w roli głównej? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
muza24 Re: Literatura więzienna 09.02.09, 20:23 Ja zakupiłam jakiś czas temu książkę Sławomira Sikory (jeden z chłopaków, których historia posłużyła do filmu Dług) - "Osadzony". Książka to przede wszystkim opowieść o więziennym życiu. Mnie bardzo mocno nie wciągnęła, ale jeżeli szukasz książek z takim motywem to polecam. Odpowiedz Link Zgłoś