Gość: anita987 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 22:07 Książka przeczytana w jedną noc lub od której nie mogliście się oderwać Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
minniemouse Re: Jednym tchem 28.05.09, 22:15 Niewierna Hirsi Ali ksiazka ktorej niestety nie ma w polskim tlumaczeniu "Fine Balance" Rohinton Mistry i druga tez nie ma "Kiss Of The Fur Queen" Tomson Highway nie pamietam wszystkich Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Re: Jednym tchem IP: *.olsztyn.vectranet.pl 29.05.09, 11:30 Józef Mackiewicz - "Fakty, przyroda i ludzie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Jednym tchem IP: 77.252.231.* 29.05.09, 13:14 Szkarłatny płatek biały , Emma i ja, Szklany zamek, powieści Sary Waters, Buszujący w zbożu, Kacica i wiele innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyda Re: Jednym tchem IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 29.05.09, 16:47 Pożegnanie z Gemmą - cała noc zarwana, wciąga baaaardzo... Tajemna historia - 3 noce z głowy, bo powieść gruba, ale zachwycająca!! Odpowiedz Link Zgłoś
czytajka86 Re: Jednym tchem 30.05.09, 16:40 Może nie w jedną noc bo książka była zbyt gruba, ale czytałam do samego rana... "Wojna Klary " Clary Kramer, Stephena Glantza. O wojnie, holocauście, a szczególnie o rodzinie tytułowej Klary, która w czasie okupacji ich rodzinnego miasteczka ukrywała sie w bunkrze pod podłogą miejscowego volksdeutscha. Przerażająca i wstrząsająca historia. Mimo to nie brak w niej miłości, oddania i lojalności ze strony ukrywających się Żydów, przynajmniej oni, choć najbardziej cierpiący, nie zatracili podstawowych ludzkich uczuć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lara Re: Jednym tchem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.09, 22:15 Czytajko, jeśli podobała Ci się 'Wojna Klary', polecam 'Zimę o poranku' Janiny Bauman (też wyd. Znak). Odpowiedz Link Zgłoś
nie_lubie_marchewki Re: Jednym tchem 02.06.09, 12:12 "Kwiaty na poddaszu" Virginii C. Andrews, "Pięć ćwiartek pomarańczy" Joanne Harris, ostatni z nowszych "Ręka mistrza" S. Kinga Odpowiedz Link Zgłoś
funkcjonariusz_angua Re: Jednym tchem 02.06.09, 18:49 -wszystkie o Wiedźminie(nie wszystkie w jedną noc oczywiście,czytałam po jednej na raz:)) -"Eden","Solaris" i "Kongres futurologiczny"-Lem (inne jego książki czytałam dłużej niż noc,ale też je bardzo lubię) -"Pachnidło"-Suskind ( sama nie wiem czemu bo niespecjalnie mi się podobało:)) -"Biegając z nożyczkami"-Burroughs(Też nie wiem czemu, może dlatego,że książka była baaaardzo dziwna) -"Nędznicy"-Hugo(tego nie dałam rady pochłonąć w jedną noc ale na pewno czytałam ciągiem przez jakiś czas) Więcej grzechów nie pamiętam,ale na pewno było ich więcej:) Niestety im jestem starsza tym mniej czasu mam na książki i rzadko mogę sobie pozwolić na to,żeby poświęcić cały dzień czytaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
agava.juice Re: Jednym tchem 03.06.09, 19:09 Może trochę z innej bajki niż poprzednie propozycje, ale też super! "Ogólna teoria wszystkiego" - felietony Igora Zalewskiego. Tak miło się czyta, co chwila parskam śmiechem i tak leci .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i. Re: Jednym tchem IP: *.ztpnet.pl 12.06.09, 18:23 opowiadania. a w zasadzie strona z opowiadaniami, ktora mi polecono. www.sowinska.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate Re: Jednym tchem IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.06.09, 09:51 "Gdybym ci kiedyś powiedziała" J.Budnitz Odpowiedz Link Zgłoś
sto100 Re: Jednym tchem 13.06.09, 12:32 Ostatnio nie chcę takich książek, nie potrzebuję. Wszystko zależy od potrzeby chwili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roo Re: Jednym tchem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.09, 16:14 "Wyznania gejszy" A.Golden. Na całe szczęście nie widziałam wcześniej filmu... Tak wciąga w klimat że nie można się oderwać a gdzy skończyłam to aż mnie skręcało że chcę jeszcze więc postarałam sie o film - a on miemal zupełnie zepsuł mi ten fantastyczny nastrój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirkos Re: Jednym tchem IP: *.aster.pl 30.10.09, 19:24 "Awantury na tle powszechnego ciążenia" Tomasza Lema Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yasmin11 Re: Jednym tchem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.09, 19:15 był juz taki watek :) forum.gazeta.pl/forum/w,151,86163096,86163096,Ksiazki_przeczytane_JEDNYM_TCHEM.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berenika Re: Jednym tchem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.09, 21:12 Tysiąc wspaniałych słońc-Khaled Hosseini Odpowiedz Link Zgłoś
8n Re: Jednym tchem 01.11.09, 21:49 dziwny przypadek psa nocna pora niebezpieczne zwiazki mechaniczna pomarańcza wojna polsko-ruska.. ;) Odpowiedz Link Zgłoś