matahari95 15.12.03, 23:31 A co dowiem sie na temat "Samotnosci w sieci" Janusza Wisniewskiego??? Czytam ja od 2 dni, jesli tylko znajde wolna chwilke i jestem pod niesamowitym wrazeniem, a myslalam, ze nikt juz tak nie bedzie pisal.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ania Re: Janusz Wisniewski IP: *.crowley.pl 15.12.03, 23:34 Dla mnie to były stracone pieniądze na ksiązkę i stracony czas na jej czytanie :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Pana Janusza już na tym forum... 15.12.03, 23:39 .. wielokrotnie tłamszono - moim skromnym zdaniem, słusznie. Mam nadzieję, że masz rację pisząc (cytuję): ".. nikt już tak nie będzie pisał". Wiśniewski jest dla mnie przedstawicielem nowej grupy: sprawni grafomani. To te Whartony, Coelho'wie, Carrole, Gretkowskie itp. Nie mają nic do napisania, ale piszą. Po co? Nikt nie wie. Ale jak ci sie podoba, to prosze bardzo. KrisK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raymond.new Re: Pana Janusza już na tym forum... IP: *.aster.pl / *.acn.pl 16.12.03, 19:00 Zgadzam się w 100% Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Ja w 75%... IP: 157.25.31.* 23.12.03, 13:26 ...bo Carrol w to nie wchodzi :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek10 Re: Pana Janusza już na tym forum... 24.12.03, 14:13 Popieram w pełni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Janusz Wisniewski IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.12.03, 16:00 nie martw sie, nie tylko Tobie podoba sie samotnosc;) moze i grafoman ale chyba nikt nie szuka w takiej ksiazce klasyki literackiej?:) za to emocje.......no i Sieć;) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
karmilla Re: Janusz Wisniewski 16.12.03, 16:52 Kiedyś czytałam taką książkę (autora nie pamiętam) Dni między stacjami. Schemat romansu bardzo zbliżony, choć tamta książka w zupełnie innym klimacie, i zupełnie bez sieci. Ale właśnei ze wzgledu na to to podobieństwo Samotność... wydała mi się wtórna. Odpowiedz Link Zgłoś
dispiro Re: Janusz Wisniewski 16.12.03, 17:07 Mnie także ta książka zatrzymała. Na długo. Wracam do niej regularnie. Klasyka literacka? Ja tak nie uważam. Raczej zjawisko. Ale mnóstwo ludzi uważa inaczej. Ostatnio w ankiecie polskiego radia (PR 3), popularna Trójka wybierano "Trójkę" polskich książek. Ludzie SMS-em za swoje pieniądze głosowali. Nie żadne chwalebne jury... Wynik jest taki: 1. Trylogia 2. Lalka 3. Quo Vadis 4. Samotność w sieci 5. Chłopi Trójka to już nie ta sama stara Trójka, ale ciągle Trójka. Do sprawdzenia na: www.radio.com.pl/trojka/konkurs/ Dla mnie także niesamowita książka. Odpowiedz Link Zgłoś
noida A ja z innej beczki... 17.12.03, 00:11 Zastanawia mnie, dlaczego ludzie tak lubią czytać o sobie. Jak się fascynują romansami przez sieć, to się zaczytują w książkach na ten temat. Czy to wynika z faktu, że jakoś próbują uprawomocnić siebie w cyberprzestrzeni, poczuć, że ktoś dzieli ich doświadczenie? Ja mam z kolei odwrotnie (co wcale nie znaczy, że lepiej)- zawsze mi się wydaje, że skoro ja to przeżywam, to wiem lepiej i co mi tu jakiś "specjalista" będzie mówił. I między innymi dlatego nigdy nie tknęłam "Samotności w sieci", nawet narzędziem na długim drągu , bo przecież ja wiem lepiej, jak to wygląda... Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Janusz Wisniewski 26.12.03, 15:42 Lektura Wiśniewskiego zapadła w pamieci. Mi to sie bardzo podobało. Ale jak wiadomo wiele osób jest nie zadowolonych z tej pozycjio. Ale czy wszyscy sie kiedys zachwycali tą sama ksiazka?? Gusta sa zmienne i rózne. Odpowiedz Link Zgłoś