Gość: Jarex IP: 195.245.213.* 05.01.04, 08:18 Czy można wiedzieć ile pisarka miała lat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: @#$% TAJEMNICA IP: *.angelologia.katowice.pl 05.01.04, 08:22 Jak to w GW. DObrze że podali nazwisko zmarłej. Czasem opisują jakieś wydarzenie na dwóch kolumnach, tylko zapominają podać miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Cz. Ona będzie wiecznie żyła IP: *.int.pl 05.01.04, 14:03 Moim zdaniem Pani Dorota nie odeszła,ponieważ zawsze pozostanie w naszej pamięci. Każde następne pokolenie pozna jej wspaniałe dzieła, ja tego dopilnuję. Wszystkie jej książki zrobiły na mnie ogromne wrażenie, dzięki nim rozwinęłam swoją wyobraźnię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giezeta Re: Ona będzie wiecznie żyła IP: *.bis.krakow.pl / *.streamcn.pl 05.01.04, 20:24 Była piekną dziewczyną, była mądrą kobietą, była przyjazna, dowcipna. Szkoda, że już tylko BYŁA. Za wcześnie nas pożegnała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Ona będzie wiecznie żyła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 20:53 tak, to prawda. Za wczesnie. ale nie cierpiala, nic ja nie bolalo. moze anioly ja zabraly. teraz pewnie jest z mrowa tam z nimi, z aniolami. na pewno jest jej lepiej. bardzo kochala mrowe, a mrowa ja. my tez ja bardzo kochamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: Zmarła pisarka Dorota Terakowska IP: *.zarz.agh.edu.pl 05.01.04, 08:48 ur. sie w 1938 wieczny odpoczynek Odpowiedz Link Zgłoś
ona.a Re: Zmarła pisarka Dorota Terakowska 05.01.04, 09:53 Ale szkoda.....:( ksiazki.wp.pl/wiadomosci/wiadomosc.html?id=28222 w tym artykule jest nieco wyraźniej..:( Petra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bis Re: Zmarła pisarka Dorota Terakowska IP: *.dialup.mindspring.com 06.01.04, 14:28 Ona, dzieki za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
mala-muu Re: Zmarła pisarka Dorota Terakowska 05.01.04, 11:46 Szkoda, szkoda, szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Zmarła pisarka Dorota Terakowska IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.04, 15:14 Naprawdę szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: truskawa Re: Zmarła pisarka Dorota Terakowska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.04, 18:47 wielka szkoda, jej książki są wspaniałe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamilek Re: Zmarła pisarka Dorota Terakowska IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 05.01.04, 19:12 DROGA PANI DOROTO!!!!!JAK SZKODA ZE PANI SIE POSPIESZYLA Z TYM ODEJSCIEM...NIE TO NIE TAK MIALO BYC MYSLE SOBIE ZE GDYBY JUZ SPOTKAMY SIE TAM JUZ WSZYSCY JESZCZE NIE JEDNYM NAS PANI ZASKOCZY NA MIARE"POCZWARKI" CZY "ONEGO" JAKZE PANI DZIEKUJE I ODDAJE HOLD TYM WSZYSTKIM FELIETONOM W PRZEKROJU I NIE TYLKO, TAKIE POCZUCIE HUMORU I KPIARSKI JEZYK RZADKO SIE ZDARZA CHCIALEM ZYCZYC PANI BY TEN NOWY ROK 2004 BYL LEPSZY TAKZE DLA PANI...ALE COZ NIESTETY SPOZNILEM SIE O PARE DNI Z ZYCZENIAMI ALBO SIE POSPIESZYLA NA TAMTA STRONE LUSTRA?CZY TAK ODCHODZA HEROSI?PRAWDZIWIM HEROSEM BYLA PANI I ZA TO DZIS SKLADAM HOLD..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arkadiusz Seredyn Re: Zmarła pisarka Dorota Terakowska IP: *.adsl-surfen.hetnet.nl 05.01.04, 22:15 To szok! Spotykałem sie z Pania Dorotą na stronach Przekroju przez lata. To wielka strata dla kultury polskiej. Chylę głowę w geście ostatniego ukłonu dla wyjątkowej osoby. Arek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BASIA Re: Zmarła pisarka Dorota Terakowska IP: *.bytow.sdi.tpnet.pl 05.01.04, 23:49 Zapewniam Was, że Dorota żyje w ten najbardziej fenomenalny, choć trudno dla nas zrozumiały sposób. Zawsze lubiła zaskakiwać. W fabułach swoich powieści, w sposobie widzenia świata, w dojrzewaniu do nowych wyzwań. Nawet w świecie realnym pojawiała się i znikała, a my za nią tęskniliśmy i czekaliśmy cierpliwie, kiedy wróci. I teraz też jesteśmy jej winni ludzką, zwyczajną cierpliwość. A wówczas dostrzeżemy, jak wiele Jej jest w nas samych. To chyba najpiękniejszy dar, jaki można otrzymać od pisarza. Od prawdziwego pisarza. A prawdziwi nigdy całkiem nas nie opuszczają. Więc uśmiechajmy się do Doroty i bądźmy szczerzy wobec tego świata, który na chwilę opuściła. To Jej się od nas wszystkich należy. Basia, wciąż tak samo kochająca Dorotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagoda Re: Zmarła pisarka Dorota Terakowska IP: *.map.com 06.01.04, 18:56 Mieszkam za oceanem. Pania Dorote "poznalam" przez internet. WSPANIALA POSTAC! Basiu, zgadzam sie z Toba, ze Ona ZYJE i pozostanie w naszych sercach na zawsze. I w sercach wszystkich KOTOW; tych dachowcow i tych domowych pieszczoszkow. Bo KOTY swoje wiedza, a wiec wiedza tez to, ze Pani Dorota je kochala i kocha. Lezka mi sie zakrecila w oku, gdy dowiedzialam sie, ze odeszla z tego swiata, ale zapewne siedzi gdzies na chmurce i zerka na nas z gory z tym swoim cieplym i madrym usmiechem na ustach. Jagoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Zmarła pisarka Dorota Terakowska IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.04, 22:41 Czytałam wszystkie kolejne ksiązki Doroty Terakowskiej... Dane mi było zaprosić ją na sp[otkanie autorskie, poznać osobiścia, chociaż było to prawie niemożliwe.. Jednak odpowiedziała na e-mail... przyjechała, była... Tym razem nie odpowiedziała już na zyczenia pomyślnego roku... Czytam, wspominam... i czuje jakąś pustke.. Ela Odpowiedz Link Zgłoś
sandraardnas Re: Zmarła pisarka Dorota Terakowska 07.01.04, 11:55 Dobrze mówisz! ;-) Jak to mówi mój mąż psychotronik, który Jej nie znał, nie czytał, ale strasznie dużo czuje: "Ona żyje, ale inaczej...ważne jest co w sobie mamy , co czujemy. Ten stan psychiczny, który odczuwasz....... to doswiadczenie jest po to, aby się uwolnić od niego" ...pozostaje to zaakceptować i zbierać plony...Jak D. sama mawiałą "z wszystkiego wyciągać dobre strony...co się da przekręcaj w pozytyw(...)" To trudna, ale piękna lekcja szanowania czyichś decyzji, świadomych czy też nieświadomych wyborów...Dostajemy wolną wolę i rzucamy się na życie, a potem różnie bywa... Jednego nigdy nie pojmę, ale wcale nie muszę - jak dawała radę z takim stosem e- maili, z codziennym surfowaniem po sieci etc... Myślę sobie że pobiła pod tym wzlgędem rekord, przynajmniej w gronie pisarzy polskich czy też europejskich...no nie wiem można by sprawdzić...teraz pewnie równie mocno będzie słała dobre myśli, tylko trzeba je wyłapać...hm... No i dzięki niej zobaczyłam, że po 60. nie trzeba iść na emeryturę i można być wciąż niezłą laską ;-) Za oknem sypie (śnieg oczywiście) i przypomina mi się taki wiersz z księgi Kena Wilbera, mojego pisarza-wielkoluda-buddysty - "Śmiertelni Nieśmiertelni", pewnie nazmyślam, nafantazjuję, ale sens zachowam... ...Jestem tysiącem wiatrów, które wieją; Jestem diamentowym blaskiem na śniegu. Jestem światłem słonecznym na dojrzewającym zbożu; Jestem łagodnym jesiennym deszczem. Kiedy budzicie się w porannej ciszy, Jestem śmigłym lotem Cichych ptaków. Jestem łagodą gwiazdą, która świeci w nocy. Nie stójcie nad moim grobem i nie płaczcie, Nie ma mnie tam au revoir! Sandra Odpowiedz Link Zgłoś
sandraardnas Re: Zmarła pisarka Dorota Terakowska 07.01.04, 12:16 powyższa treść jest odpowiedzią na tekst BASI (przede wszystkim i m.in.)...uciekł mi cytat. przepraszam za smędzenie... S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Zmarła pisarka Dorota Terakowska IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.04, 22:34 Wspaniała osoba, pisała doskonałe książki... tak dalekie i obce od "cywilizacji pospiechu", pełne ciepła, miłości i myśli... Daleka od moralizatorstwa... czytam fragmenty jej książek i nie mogę uwierzyć, że nie będzie już nowych zdań... przez nią napisanych..., że nie odpowie na kolejny e-mail... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominika Re: Zmarła pisarka Dorota Terakowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.04, 22:45 Z całym szacunkiem dla zmarłej ... Ale pisarką była baaaardzo przeciętną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Zmarła pisarka Dorota Terakowska IP: 81.15.254.* 09.01.04, 11:08 ['] ['] ['] Wielka strata. W jej ksiązkach zakochałam się (razem z całą rodziną) dopiero niedawno, ale za to bardzo intensywnie (kupowanie wszystkiego, co tylko stało na półkach księgarń i było jej autorstwa). Jej powieści były pełne dobra i takiej "staroświeckości". Szkoda, że już ich więcej nie będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
magda_s4 Znalazłam na czacie 09.01.04, 15:42 sandraardnas: A zgodzi się Pani, aby ktoś napisał Pani biografię? Ktoś, kiedyś w niebanalnej formie? Może po mojej śmierci, gdy już ja tego nie przeczytam. Chociaż mam poczucie humoru na punkcie własnej osoby, nie traktuję samej siebie zbyt serio, więc możesz zaryzykować. *** Ktoś zaryzykuje? Odpowiedz Link Zgłoś
sandraardnas Re: Znalazłam na czacie 11.01.04, 22:00 "magda_s4 napisała: sandraardnas: A zgodzi się Pani, aby ktoś napisał Pani biografię? Ktoś, kiedyś w niebanalnej formie? Może po mojej śmierci, gdy już ja tego nie przeczytam. Chociaż mam poczucie humoru na punkcie własnej osoby, nie traktuję samej siebie zbyt serio, więc możesz zaryzykować. *** Ktoś zaryzykuje?" ;-)) na pewno...tyle ze ja w tym ryzyka nie widze... Prosta sprawa: cos powstaje, po czym przyjmuje sie lub sie nie przyjmuje. Jesli nie, to oznacza, ze nie jest potrzebne...lub jeszcze nie jest potrzebne. Sandra p.s.To z powaga bardzo dobre! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniaw Re: Zmarła pisarka Dorota Terakowska IP: *.streamcn.pl 10.01.04, 11:17 Jako jedna z niewielu pisarek napisała o prawdziwych wartościach!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: An Re: Zmarła pisarka Dorota Terakowska IP: *.a.jawnet.pl 10.01.04, 19:16 66 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz z Włocławka Re: Zmarła pisarka Dorota Terakowska IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 11.01.04, 10:07 Dorota Terakowska siostra mojej babci, a moja ciocia. Nie zapomne wspólnego wyjazdu na Mazury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek03@o2.pl Re: Zmarła pisarka Dorota Terakowska IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 11.01.04, 10:12 Tomasz z Włocławka - jestem otwarty na pytania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amberfiszka Re: Zmarła pisarka Dorota Terakowska IP: 193.0.98.* 14.01.04, 15:36 smutne bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erifile Re: Zmarła pisarka Dorota Terakowska IP: *.zar.vectranet.pl / 213.77.5.* 24.01.04, 21:44 to nie jest możliwe!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tanami Re: Zmarła pisarka Dorota Terakowska 25.01.04, 10:50 Dorota Terakowaska byla wybitną pisarką i postawiła sobie pomnik trwalszy niż ze spizu (exegi monomentum)!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anieszka pisarka Dorota Terakowska IP: 153.19.15.* 07.05.04, 12:48 chcialam wyrazic zal... jej ksiazki sa wspaniale,mam nadzeje,ze dotra do wielu ludzi i uslysza co Ona mala do powidzenia,bo mala wiele Odpowiedz Link Zgłoś