kajona73 13.07.17, 22:09 Mam 44 lat Jestem ze śląska Szukam pana do stworzenia związku opartego na szacunku, zaufaniu Związek bez sfery SEKSUALNEJ tzw BIAŁY ZWIĄZEK Wiem, że dla mężczyzn to abstrakcja Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kag73 Re: Szukam pana do związku bez sexu 13.07.17, 22:22 A skoro tak to moze sprobowalabys z kobieta, bo wiesz, jak mowi forum, to raczej kobity seksu nie chca a nie chlopy. Odpowiedz Link
kajona73 Re: Szukam pana do związku bez sexu 15.07.17, 16:28 nie pociągają mnie kobiety Odpowiedz Link
kag73 Re: Szukam pana do związku bez sexu 15.07.17, 16:33 a pociagaja Cie mezczyzni? Bo jezeli tak, to dlaczego z nimi nie sypiac tak zapytam z glupia frant. No ale OK, nie odpowiadaj Odpowiedz Link
kajona73 Re: Szukam pana do związku bez sexu 15.07.17, 16:35 przypuszczałam, że takie pytanie padnie po tym co napisałam ;) Odpowiedz Link
obrotowy bez sexu - to nie związek - tylko przyjazn 31.07.17, 01:40 kajona73 napisała: > przypuszczałam, że takie pytanie padnie po tym co napisałam ;) no to dobrze. a teraz nie przypuszczaj wiency - tylko daj odpowiedz. - dlaczego dluzszy kontakt mesko-damski bez seksu uwazasz za zwiazek - gdy to zwykla przyjazn ? przynajmniej dla 99 % populacji? Odpowiedz Link
sabat3 Re: Szukam pana do związku bez sexu 13.07.17, 22:24 kajona73 napisała: > Mam 44 lat Jestem ze śląska Szukam pana do stworzenia związku opartego na szacu > nku, zaufaniu Związek bez sfery SEKSUALNEJ tzw BIAŁY ZWIĄZEK Wiem, że dla mężcz > yzn to abstrakcja A można uprawiać seks z innymi kobietami, a z Tobą tylko się "związkować"? Odpowiedz Link
kag73 Re: Szukam pana do związku bez sexu 13.07.17, 22:44 "A można uprawiać seks z innymi kobietami, a z Tobą tylko się "związkować"? Bardzo rzeczowe i dobre pytanie, Sabat. To by moglo byc nawet jakies wyjscie :) Odpowiedz Link
marek.zak1 Re: Szukam pana do związku bez sexu 13.07.17, 22:48 kag73 napisała: > "A można uprawiać seks z innymi kobietami, a z Tobą tylko się "związkować"? > > Bardzo rzeczowe i dobre pytanie, Sabat. To by moglo byc nawet jakies wyjscie :). -------------- Do związku bez seksu mam Sowę. Po prostu ją kocham :). Odpowiedz Link
kajona73 Re: Szukam pana do związku bez sexu 15.07.17, 16:34 może i dobre dla każdej strony ;) Odpowiedz Link
kag73 Re: Szukam pana do związku bez sexu 15.07.17, 16:25 Apropos, ze tak zapytam dlaczego nie chcesz seksu? Jest tego jakis konkretny powod? Odpowiedz Link
kajona73 Re: Szukam pana do związku bez sexu 15.07.17, 16:27 nie chcę tu na forum tłumaczyć powodów, dla których chcę stworzyć taki akurat a nie inny związek Odpowiedz Link
aandzia43 Re: Szukam pana do związku bez sexu 13.07.17, 22:46 kajona73 napisała: > Mam 44 lat Jestem ze śląska Szukam pana do stworzenia związku opartego na szacu > nku, zaufaniu Związek bez sfery SEKSUALNEJ tzw BIAŁY ZWIĄZEK Wiem, że dla mężcz > yzn to abstrakcja Zamieszkaj z koleżanką, na to samo wyjdzie. Odpowiedz Link
kajona73 Re: Szukam pana do związku bez sexu 15.07.17, 13:04 To samo raczej nie będzie Nie potrafiłabym dażyć uczuciem kobiety Odpowiedz Link
kajona73 Re: Szukam pana do związku bez sexu 15.07.17, 13:11 Miało być darzyć - nie zauważyłam jak słownik zmienił Odpowiedz Link
aandzia43 Re: Szukam pana do związku bez sexu 15.07.17, 14:10 kajona73 napisała: > To samo raczej nie będzie Nie potrafiłabym dażyć uczuciem kobiety A ja mężczyzny którego nie pożądam i nie.chcę z nim sypiac. To znaczy potrafiłabym obydwoje (kobietę i aseksualnego dla mnie mężczyznę) darzyć tego samego typu uczuciem przyjaźni i przywiązania. Czy to wystarczy do dzielenia życia? Dla mnie póki co nie, ale jak będę bardzo stara to może zamieszkam i stworzę coś na kształt związku ze starym, permanentnie samotnym gejem, koleżanką, bratem czy samotnym heterykiem bez zakusów na mnie ;-) Odpowiedz Link
sabat3 Re: Szukam pana do związku bez sexu 15.07.17, 15:42 kajona73 napisała: > To samo raczej nie będzie Nie potrafiłabym dażyć uczuciem kobiety Szkoda, ze nie odpowiedzialas na moje pytanie, a bylo zadane zupelnie na serio. Czy w tym "bialym zwiazku" oczekujesz wylacznosci seksualnej? Czy przeszkadzaloby Ci, gdyby ten mezczyzna uprawial seks z innymi kobietami, a z Toba realizowal sie emocjonalnie? Odpowiedz Link
kajona73 Re: Szukam pana do związku bez sexu 15.07.17, 16:23 oczywiście że nie przeszkadzałoby mi gdyby partner realizował się sexualnie z innymi kobietami czy nawet mezczyznami Odpowiedz Link
sabat3 Re: Szukam pana do związku bez sexu 15.07.17, 21:43 kajona73 napisała: > oczywiście że nie przeszkadzałoby mi gdyby partner realizował się sexualnie z i > nnymi kobietami czy nawet mezczyznami Dziekuje za odpowiedz. To znaczaco zmienia moje postrzeganie Twojej sytuacji. Powodzenia, ta oferta jest wedlug mnie uczciwa. Odpowiedz Link
obrotowy bez sexu - to nie związek - tylko przyjazn 15.07.17, 17:25 btaterswo dusz - czy cos w tym stylu - wiec primo voto - wyrazaj sie poprawnie... Odpowiedz Link
obrotowy bez sexu - to nie związek - tylko przyjazn 15.07.17, 17:27 braterswo dusz - czy cos w tym stylu - wiec primo voto - wyrazaj sie poprawnie... Odpowiedz Link
kajona73 Re: bez sexu - to nie związek - tylko przyjazn 15.07.17, 17:47 uważam że użyłam jak najbardziej poprawnego wyrażenia Ż tego co mi wiadomo termin biały związek jak i termin białe małżeństwo są powszechne w użyciu Nie słyszałam natomiast aby ktoś posługiwał się wyrażeniem "białe braterstwo dusz" Myślę, że intencja bardziej będzie zrozumiała w przypadku postu "Szukam do białego związku" niż postu "Szukam braterstwa dusz" Pozdrawiam Odpowiedz Link
kajona73 Re: bez sexu - to nie związek - tylko przyjazn 15.07.17, 18:04 może warto było by najpierw sprawdzić co znaczy wyrażenie primo voto ;) Odpowiedz Link
obrotowy secundo voto: 15.07.17, 21:10 skoro dluzszy kontakt (mniemam, ze o taki ci chodzi) mesko-damski bez seksu nazywasz zwiazkiem - miast przyjaznia, czy aseksualnym partnerstwem (conajwyzej) to ja spokojnie moge przejsc ponad klasyczna definicja terrminu "primo voto" do porzadku dziennego i spokojnie zaserwoowac ci secundo voto - co tez niniejszym czynie... Odpowiedz Link
proteinawy Re: Szukam pana do związku bez sexu 15.07.17, 19:15 > Szukam pana do stworzenia związku opartego na szacunku, zaufaniu [...] Wiem, że dla mężczyzn to abstrakcja. < Dobre otwarcie, sis. Jest wszystko co potrzebne do stworzenia zapalnego wątku: wewnętrzna sprzeczność wyrażonego życzenia zmieszana z potężną generalizacja. Co sie stało tak naprawde? Niewierny partner? Czy ma wyższe libido i jest namolny? Czy moze to, ze dziś mezczyzni generalnie nie chca wchodzić w zwiazek w ciemno? Czy niewinny trolling? Odpowiedz Link
obrotowy ehh noo... 15.07.17, 21:21 proteinawy napisał(a): o sie stało tak naprawde? Niewierny partner? Czy ma wyższe libido i jest namol > ny? Czy moze to, ze dziś mezczyzni generalnie nie chca wchodzić w zwiazek w cie > mno? Czy niewinny trolling? eeh no,,, - miast dobyc szpady i smialo ruszyc do szermierki slownej - to przeanalizowales wpis rozkladajac go na czynniki pierwsze i dokonales jego rozbrojenia. dziewcze nie bedzie Ci za to wdzieczne... Odpowiedz Link
sabat3 Re: Szukam pana do związku bez sexu 15.07.17, 21:37 proteinawy napisał(a): > Co sie stało tak naprawde? Niewierny partner? Czy ma wyższe libido i jest namol > ny? Czy moze to, ze dziś mezczyzni generalnie nie chca wchodzić w zwiazek w cie > mno? Czy niewinny trolling? ...albo, na przyklad, powazna choroba uniemozliwiajaca wspolzycie. Moim zdaniem Jej oferta moze okazac sie dla kogos interesujaca i bede trzymal kciuki, by Jej sie udalo. Odpowiedz Link
proteinawy Re: Szukam pana do związku bez sexu 15.07.17, 22:00 > Moim zdaniem Jej oferta moze okazac sie dla kogos interesujaca i bede trzymal kciuki, by Jej sie udalo. < Nie doczytałeś ostatniego zdania. Z nim jej oferta nabiera wydźwięku zaproszenia dla pań na turniej szachowy redagowanego przez Janusza Korwina-Mikke... Albo doczytałeś i dzielisz przemyślenia Janusza ale nie dzielisz jego platformy ;) Odpowiedz Link
sabat3 Re: Szukam pana do związku bez sexu 15.07.17, 22:06 Nie rozumiem - skora sa mezczyzni, ktorych interesuja glownie przygody poza zwiazkiem, panowie z syndromem MiL, no - daleko szukac - mielismy tu Morrisona, to taki uklad moglby ich zaciekawic .. Odpowiedz Link
proteinawy Re: Szukam pana do związku bez sexu 15.07.17, 23:28 > Nie rozumiem [...] Ok, zwolnię w takim razie. Janusz K-M jest znany m.in. z publicznych wypowiedzi na temat niższej inteligencji kobiet i ich niedoreprezentacji w dziedzinach takich jak szachy. Gdyby zatem gdyby otwarcie Autorki przenieść z wymiaru uczuc wyższych (szacunek itd) na inteligencje formalna i zastąpić ją Januszem to otwarcie miało by mniej wiecej taki kształt: "Szukam partnerki do gry w szachy, ale mi sie nie uda bo kobiety nie sa wystarczająco inteligentne". Wgryźmy sie w potencjalne przyczyny założenia wątku pod hasłem "szukam mezczyzny z cechami ktorych mężczyźni nie maja/nie rozumieją". 1. Autorka została ostatnio zraniona lub w inny sposób cierpi z powodu jakiegoś faceta i jej sie niechcący udało na wszystkich. Nie ma w tym nic złego, faza bigoterii jest Ok _jako proces leczenia ran_. Ja na pewno nie rzucę pierwszym kamieniem. Oby sie jej poprawiło. Ale jako facet odradzałbym wchodzenie w zwiazek z kims na tym etapie, nawet gdyby w ofercie był nieziemski seks. Za wcześnie i absztyfikant łyknie masę negatywnej energii nawarzonej przez kogos innego. Bez nieziemskiego seksu - czysta głupota. 2. Tak jak sugerujesz u podstaw leży jakas medyczna / psychologiczna przeszkoda dotycząca seksu a przekonanie o meskiej niezdolności do tworzenia związkow opartych o szacunek to projekcja czy przeniesienie czy jak to tam psychologia nazywa. Wiesz - bierzesz ból z wewnątrz siebie i przenosisz odpowiedzialność za ten ból na cos zewnetrznego, najlepiej żywego, najlepiej człowieka, najlepiej cała grupe ludzi. Teraz Twoj ból to obiektywna chujnia tego swiata. Czy wchodzić w zwiazek z kims takim? Nawet jezeli w ofercie jest nieziemski seks - nie, chyba ze osoba zdaje sobie sprawę ze swoich uprzedzeń, ocenia je jako nieetyczne i pracuje nad usunięciem. Ale (długi strzał w ciemność) nie sadze żeby autorka była dobra w introspekcji czy skłonna do przystosowania sie do bieżących liberalnych norm. Gdyby była - nie przedstawiłaby sie tak "przed milionami słuchaczy". Samoswiadomy bigot zaczyna od "wielu z moich przyjaciół to X ale ..." 3. Autorka otwiera tego seta serwem: na pewno nikt z was nie dorasta poziomem do tego czego chce od któregoś z was. Trick w sumie popularny i widze masę facetow podskakujących jak pudelki zeby udowodnić ze dorastają do poprzeczki. Mysle ze sam jestem takim pudelkiem w moim zwiazku ale gra toczy sie na poziomie subtelności powyżej moich zdolności psychoanalizy. 4. Troll, ale w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Ktos kto chce pociągnąć dyskusje w ciekawe w sumie rejony przesłaniania facetom etyki przez wzwód. Temat ciekawy, duzo w nim prawdy, mozna pociągnąć z setkę postów albo w stronę rozstrząsania niuansów, albo wojny płci albo ploteczek. Dlatego napisałem jej "dobre otwarcie, sis". Mam nadzieje, ze Janusz Korwin Mikke sie myli co do Autorki i będziemy co jakiś czas żgnięci inteligentnym otwarciem przebranym za psychologiczny absurd. A teraz zwrócę moje kaprawe, wredne oczka na Ciebie i wgryze sie w Twoja łydę moimi żółtymi zębiskami. Mianowicie: przeanalizujmy dlaczego ktos kto ciekawie pisze i jest w stanie wyrwać lasie samym makaronem kręconym na uszy miałby w mesydżu "zapraszam do szachów ale wszyscy jesteście za głupi zeby grać szachy" udawać ze nie rozumie drugiej czesci? Opcja 1.... Żartuje oczywiscie, nie bede sie wgryzał, zakładam ze widzisz ten lekki trolling i grasz naiwna osobę, zeby Autorki nie zrazić. Odpowiedz Link
sabat3 Re: Szukam pana do związku bez sexu 16.07.17, 00:32 No dobra, nie wpadłbym na to... ...a to dlatego, że potraktowałem ostatnią wzmiankę jako rodzaj takiego "żartobliwego westchnięcia". Coś w stylu "ech, wiem że nic z tego, ale puszczę kupon lotka". Gdyby autor tego stwierdzenia rzeczywiście zakładał ze stuprocentową pewnością, że nie wygra w Lotto, to branie udziału w grze byłoby czystym idiotyzmem. Lepiej wydać te parę złotych na tanie wino :D Podobnie w tym wypadku - gdyby autorka istotnie miała całkowite przekonanie o niezdolności mężczyzn do stworzenia "białego związku", to musisz przyznać, że jej anons na naszym forum byłby całkowicie bezcelowy. Przyjąłem zatem, że autorka takiego przekonania nie ma, a jej stwierdzenie jest objawem przekory i rodzajem prowokacji wobec rozmówców. Odpowiedz Link
kajona73 Re: Szukam pana do związku bez sexu 16.07.17, 02:32 Mój post absolutnie nie jest prowokacją i zupełnie nie taki był cel jego zamieszczenia Ostatnie zdanie w nim zawarte - jak to określił saba3 Coś w stylu "ech, wiem że nic z tego, ale puszczę kupon lotka" - było konsekwencją poprzednich doświadczeń z zamieszczenia tożsamego posta Panowie nie rozumieją lub nie chcą zrozumieć co znaczy bez sfery seksualnej Wczoraj np dostałam propozycję wyjazdu - jej fragment "Oczywiście bez wchodzenie w Ciebie, ale z prztulankami, pieszczotami etc" Zgadzam się z przedmówcami że dla osoby czytającej post może on zawierać sprzeczność Głębiej się zastanawiając moje życie to jedna wielka sprzeczność Poza tym to prawdą jest, że gdybym nie wierzyła choć w minimalnej części w wygraną to nie puszczałabym totka... Odpowiedz Link
kajona73 Re: Szukam pana do związku bez sexu 16.07.17, 02:52 proszę wziąć też pod uwagę mój wiek Mężczyzna, który byłby odpowiedni dla mnie wiekiem jest przeważnie zajęty, natomiast ci którzy są wolni - to pisząc po chamsku - są wolni tylko dlatego, że nikt ich nie chciał Tu znowu moje i moich szukających koleżanek doświadczenia wskazały, że nikt ich nie chciał bo albo zbokol albo z odchyleniami Wiem wiem znowu generaluzuję W takim razie jak tonący chwytający się brzytwy ponownie spróbowałam siły magicznego Internetu Może akurat ktoś przeczyta Przekaże bratu, kuzynowi, przyjacielowi etc Na pewno tu mam większą szansę niż w swoim otoczeniu Odpowiedz Link
obrotowy nie trac nadziei... 16.07.17, 06:26 w wieku 55+ powoli (u niewielu ) zaczyna sie okres impotencji... u 60+ - to juz jakies 10 % - zatem z wiekiem szanse (Ci) rosna... - gdyz uczuc ludzie potrzebuja (abstrahujac od seksu) - w zasadzie do konca zycia... Odpowiedz Link
proteinawy Re: Szukam pana do związku bez sexu 16.07.17, 10:09 > Mój post absolutnie nie jest prowokacją Moje odpowiedzi były. Chciałem Cie sprowokować do pokazania sie od strony toczenia ciekawej rozmowy, umiejętności obrócenia w żart poważnego w sumie zarzutu. Skoro w ofercie nie ma seksu - chciałem sprowokować Cie to zaprezentowania co _jest_ w ofercie. Jak mawialy panie w cesarskich haremach: "z eunuchami mozna rozmawiać długo". Dlaczego? Jestem w Twoim wieku i widze dookoła związki gdzie obcość czasem nawet niechęć zniwelowana nieco silnym poczuciem obowiązku jest nazywana szacunkiem. Druga rzecz: na rynku związkowym słowo "szacunek" dociera do męskich uszu jako czesc zdania "szanuje Cie jako człowieka ale ..." czyli "nie chce byc z tobą". W obu przypadkach to szlachetne (choc wyświechtane) słowo ma dla w miarę doświadczonego faceta negatywne konotacje. Oczywiscie nie mowie o tzw myśliwych czy kłusownikach - oni polują używając słów tego kalibru czesciej niz papieru toaletowego. Wracając do Ciebie - moze faktycznie Ci sie tutaj uda kogos znalezc. Ale skoro nie masz w ofercie czegos na czym prawie wszystkim facetom bardzo zależy to pomogło by Ci, moim zdaniem, przedstawienie jakiejs oferty dodatkowej. Moze masz polot i inteligencję. Może jestes ciepła i wyrozumiała i wszystko dookoła Ciebie kwitnie i sie do Ciebie garnie.Moze kochasz tworzenie prawdziwego domu w sensie przystani, organizacji przestrzeni. Moze jestes wybitnie piękna - niejeden facet na to pójdzie, na tzw kobietę-trofeum. Moze cieszy Cie cos, jestes w czymś dobra i mocno zaangażowana. Jakas ideolo albo religia (pancerna pieść dzieciątka Jezus, albo feminizm 66 fali)? Tu masz czas, daj sie poznać. Na razie zaczęłaś od wejścia do sklepu z pieczywem z "chce ten chleb, ale z założenia nie płace, nie wierze w pieniądze". Barteruj :) Odpowiedz Link
marek.zak1 Re: Szukam pana do związku bez sexu 16.07.17, 10:28 proteinawy napisał(a): Moze masz p > olot i inteligencję. Może jestes ciepła i wyrozumiała i wszystko dookoła Ciebie kwitnie i sie do Ciebie garnie.Moze kochasz tworzenie prawdziwego domu w sensie przystani, organizacji przestrzeni. Moze jestes wybitnie piękna - niejeden facet na to pójdzie, na tzw kobietę-trofeum. ---------------------- A może zgoła przeciwnie. Odrzucenie na wstępie erotyki może być spowodowane niską atrakcyjnością (nawet we własnych oczach) i chęcią uniknięcia rozczarowania przy spotkaniu. Skoro seks nie, to atrakcyjność nie ma znaczenia. Odpowiedz Link
beat-a74 Re: Szukam pana do związku bez sexu 16.07.17, 21:55 ...a co jak "jesteś ciepła i wyrozumiała(...) kochasz tworzenie prawdziwego domu w sensie przystani (...)" - wszystko układa się należycie a potem z biegiem (też naturalnie) czasu i różnych okoliczności tracisz na atrakcyjności (głównie wizualnie) - idziesz w odstawkę (lepsze są od ciebie wtedy nawet te wirtualne). Tak wychodzi jakby sex był taką powierzchownością, że tylko dla tych "atrakcyjnych"(wnioskuję po swoim przypadku)... Odpowiedz Link
gogol77 Re: Szukam pana do związku bez sexu 16.07.17, 11:05 proteinawy napisał(a): >... na tzw kobietę-trofeum... > O to, to! Tego zwrotu mi brakowało w wątku obok gdy pisałem o ego Trumpa. A może i trochę moim?? Odpowiedz Link
sabat3 Re: Szukam pana do związku bez sexu 16.07.17, 22:29 Prawde mowiac, gdybym byl na miejscu mezczyzny wchodzacego w taki zwiazek, to wolalbym, zeby partnerka byla bardzo brzydka. Wtedy latwiej byloby pogodzic brak seksu i porozumienie. Spedzac godziny obok kogos niezwykle atrakcyjnego i nie moc go nawet dotknac? Toz to wyrafinowana tortura! Odpowiedz Link
aandzia43 Re: Szukam pana do związku bez sexu 16.07.17, 22:59 sabat3 napisał: > Prawde mowiac, gdybym byl na miejscu mezczyzny wchodzacego w taki zwiazek, to w > olalbym, zeby partnerka byla bardzo brzydka. Wtedy latwiej byloby pogodzic brak > seksu i porozumienie. Spedzac godziny obok kogos niezwykle atrakcyjnego i nie > moc go nawet dotknac? Toz to wyrafinowana tortura! A nie lepiej od razu z facetem (jeśliś hetero)? Z góry wiadomo, że żadnych tam cielesności nie będzie, piwa się razem spokojnie napić można, mecz obejrzeć. Odpowiedz Link
kag73 Re: Szukam pana do związku bez sexu 16.07.17, 23:27 Ale jak facet jest impotent albo np. 65+ i juz nie moze to wyjscie idealne chyba. Albo jakis gej. Odpowiedz Link
sabat3 Re: Szukam pana do związku bez sexu 17.07.17, 10:01 kag73 napisała: > Ale jak facet jest impotent albo np. 65+ i juz nie moze to wyjscie idealne chyb > a. Albo jakis gej. Gej najpredzej, nawet impotent moze zechciec jakiegos rodzaju bliskosci fizycznej. A tu, z tego co zrozumialem, ma nie byc nawet przytulenia, buzi i poglaskania po glowie :) Nie wiem jak to ma wygladac - patrzenie z oddali i natchnione spiewy, jak na bolywoodzkim filmie milosnym? ;) Odpowiedz Link
kajona73 Re: Szukam pana do związku bez sexu 17.07.17, 12:22 Hello Napisałam że mam 44 lata a tu tekst facet 65+ - fajna propozycja tyle że ja nie szukam ojca Czytając wszystkie wypowiedzi chyba straciłam już resztki nadziei :( Odpowiedz Link
aandzia43 Re: Szukam pana do związku bez sexu 17.07.17, 13:17 kajona73 napisała: > Hello Napisałam że mam 44 lata a tu tekst facet 65+ - fajna propozycja tyle że > ja nie szukam ojca Czytając wszystkie wypowiedzi chyba straciłam już resztki n > adziei :( A to szukasz tu aseksualnego mężczyzny w sile wieku? Raczej nie znajdziesz ;-) Odpowiedz Link
hello-kitty2 Re: Szukam pana do związku bez sexu 17.07.17, 13:40 kajona73 napisała: > Hello Napisałam że mam 44 lata a tu tekst facet 65+ - fajna propozycja tyle że > ja nie szukam ojca Czytając wszystkie wypowiedzi chyba straciłam już resztki n > adziei :( Kajona jeszcze raz: zle miejsce wybralas na swoje ogloszenie. To forum gloryfikuje seks i zajmuje sie jego przywracaniem w przypadku zaistnienia braku, jednoczesnie traktujac ten brak jako znaczacy odchyl od normy. Wydaje mi sie, ze zmylil Cie ten tytul forum. Brak seksu w malzenstwie nie oznacza, ze forum jest przeznaczone dla osob aseksualnych tylko wskazuje na problem jaki stanowi brak seksu w zwiazku czyli zrzesza osoby, dla ktorych brak seksu jest powaznym problemem (dokladnie twoje przeciwienstwa). To tak jakby wejsc do baru dla gejow i denerwowac sie, ze nie da sie tam znalezc faceta hetero ;) Odpowiedz Link
zyg_zyg_zyg Re: Szukam pana do związku bez sexu 17.07.17, 14:11 Fora dla osób aseksualnych byłyby faktycznie lepsze. Próbowałaś, Kajona? Nie wiem, jaka jest zawartość, bo trzeba sie rejestrować, ale np. tu pl.asexuality.org/ mają dział "szukam partnera" Odpowiedz Link
kajona73 Re: Szukam pana do związku bez sexu 17.07.17, 22:38 Hej Dzięki za namiar Założyłam tam konto Nawet nie wiedziałam że taka strona istnieje Jutro zobaczę czy jest tam coś dla mnie ;) Odpowiedz Link
obrotowy ale to daj tu znac, czy kogos tam znalazlas... 21.07.17, 04:46 my, seksualni+ nie wyobrazamy sobie dzis wprawdzie zycia bez seksu, ale gdy osiagniemy 65+ - to i nas impotencja moze kiedys dopasc i wtedy tez gdzie indziej trza bedzie szukac pociechy... Odpowiedz Link
gogol77 Re: ale to daj tu znac, czy kogos tam znalazlas.. 21.07.17, 11:44 obrotowy napisał: > my, seksualni+ nie wyobrazamy sobie dzis wprawdzie zycia bez seksu, ale gdy osiagniemy 65+ - to i nas impotencja moze kiedys dopasc i wtedy tez gdzie indziej trza bedzie szukac pociechy...> I to się wtedy nazywa impotencja selektywna, bo gdzie indziej (ta pociecha) - stoi jak należy :-) Odpowiedz Link
sabat3 Re: ale to daj tu znac, czy kogos tam znalazlas.. 22.07.17, 08:15 Panowie - autorka wyraznie zaznaczyla, ze dopuszcza realizowanie sie seksualne poza zwiazkiem... wiec nie wiem, skad sie tu nagle wzial impotent albo zycie bez seksu ;) Odpowiedz Link
hello-kitty2 Re: ale to daj tu znac, czy kogos tam znalazlas.. 22.07.17, 10:37 sabat3 napisał: > Panowie - autorka wyraznie zaznaczyla, ze dopuszcza realizowanie sie seksualne > poza zwiazkiem... wiec nie wiem, skad sie tu nagle wzial impotent albo zycie be > z seksu ;) Ale potrafisz sobie rozdzielic zycie uczuciowe od seksualnego? Odpowiedz Link
sabat3 Re: ale to daj tu znac, czy kogos tam znalazlas.. 31.07.17, 07:08 hello-kitty2 napisała: > Ale potrafisz sobie rozdzielic zycie uczuciowe od seksualnego? Ja? Nie. Ale najwyrazniej autorka potrafi. Wiecej - autorka nie ma zycia seksualnego, wiec nie ma co rozdzielac. PS. Nie widzialem wczesniej Twojej wypowiedzi, wiec nie odpowiadalem. Odpowiedz Link
gogol77 Re: Szukam pana do związku bez sexu 17.07.17, 21:11 kag73 napisała: > Ale jak facet jest impotent albo np. 65+...> Kag, podnieś trochę tę poprzeczkę, proszę! Odpowiedz Link
hello-kitty2 Re: Szukam pana do związku bez sexu 16.07.17, 13:29 Tak czytam ten watek i na mysl przychodza mi forumowe chwalipiety 'a ja mam fajny seks', a po drugiej stronie stoi taka osoba z mina alien'a, a w glowie sie kolacze 'o czym ty w ogole mowisz?' Kajona tutaj raczej nie znajdziesz nikogo dla siebie. Mimo iz w tytule forum widnieje 'brak' w nawiasie, to formula forum jest gromadzenie porad/wiedzy jak brak seksu obrocic w obecnosc seksu. Dlatego dla Ciebie chytrze przez odwrotnosc moga zadzialac porady jak zwiazek z seksem przetransformowac w zwiazek bez seksu. Ale na poczatku musialabys sie 'przemeczyc'. NIemniej jednak przypuszczam, ze szybciej i skuteczniej w ten sposob znajdziesz kogos do zwiazku niz robiac za odmienca. Tylko nie ma gwarancji czy jakosc takiego zwiazku by Cie zadowalala. Odpowiedz Link
kajona73 Re: Szukam pana do związku bez sexu 17.07.17, 23:13 zyg_zyg_zyg podsunął mi stronę pl.asexuality.org - chyba dla takich odmieńców jak ja. Spróbuję tam poszukać szczęścia. Wszystkim Wam serdecznie dziękuję za pomoc i dobre rady. Miło mi było spędzić z Wami te kilka dni Jeszcze raz dziękuję. Oczywiście będę do Was zaglądać; ) Odpowiedz Link
barbra25 Re: Szukam pana do związku bez sexu 18.07.17, 13:28 W mojej rodzinie jest też taka osoba szukająca od ponad 20 lat. Nie traci nadzieji pomimo, że także jest zdania iż to abstrakcja. Rozumiem jej myślenie. Na przestrzeni tych lat poszukiwań zwiazała się na krótko z "pierwszą swoją miłością". Na krótko ponieważ od tej "miłości"otrzymała chlamydię w prezencie - najwyraźniej bez seksu się nie obyło. Myślę, że zakładanie iż w zwiazku nie bedzie seksu jest troszkę na wyrost. Może poszukujesz kogoś dla kogo ten seks nie będzie najważniejszy bo co by sie stało gdybyś znalazła takiego aseksualnego mężczyznę po czym w którymś kolejnym roku poczulabyś do niego takie pożądanie, że zmieniłabys jednak zdanie co do "białego zwiazku"a on nie? Odpowiedz Link
odczepcie_sie Re: Szukam pana do związku bez sexu 28.08.17, 12:16 Białe małżeństwa nie są złe. Odpowiedz Link
cubalibre100 Re: Szukam pana do związku bez sexu 26.09.17, 00:45 o, to moze ja meża oddam? potrafi gotowac, może nawet posprzata jak dobrze pochwalisz. Majsterkowanie odpada. Odpowiedz Link
kajona73 Re: Szukam pana do związku bez sexu 26.09.17, 22:14 otóż właśnie takiego szukam Ż tym majsterkowaniem problem bo mieszkam w domku i potrzebna jest złota rączka On chętny na oddanie? A tak z czystej ciekawości Dlaczego oddajesz? Odpowiedz Link
mabelle2000 Re: Szukam pana do związku bez sexu 27.09.17, 19:17 kajona73 napisała: > otóż właśnie takiego szukam Ż tym majsterkowaniem problem bo mieszkam w domku i > potrzebna jest złota rączka Jak chcesz zlota raczke, to trudno- musisz dupy dawac. PS Jednak polecam korepetycje u Adama Slodowego. Odpowiedz Link
kajona73 Re: Szukam pana do związku bez sexu 27.09.17, 22:32 Stara na co mi facet co nic nie umie? Dupy dawać za naprawy - trochę to nie fajne Adam Słodowy już niestety nie żyje a nawet jak żył to jemu wychodziło mnie natomiast nie buahhaaa Odpowiedz Link
urquhart Re: Szukam pana do związku bez sexu 28.09.17, 13:47 Złota cipka za złotą raczkę? Chcialabys chlopa odpowiednika wykastrowanego kocura a jednocześnie aktywnego z jajami i temperamentem w temacie prac domowych? A co on by z tego mial niby i co mialoby go motywować ? Odpowiedz Link
zawle Re: Szukam pana do związku bez sexu 28.09.17, 13:54 Obiad na stole, wyprane gacie i czysty dom? Summa summarum i tak ona bedzie stratna;) No chyba że przed nim generalny remont domu;) Odpowiedz Link
urquhart Re: Szukam pana do związku bez sexu 28.09.17, 17:19 zawle napisała: > Obiad na stole, wyprane gacie i czysty dom? Summa summarum i tak ona bedzie str > atna;) Jak kazda właścicielka kocura nic z niego nie ma Odpowiedz Link
barbra25 Re: Szukam pana do związku bez sexu 25.10.17, 14:22 zawle napisała: > Obiad na stole, wyprane gacie i czysty dom? Summa summarum i tak ona bedzie str > atna;) No chyba że przed nim generalny remont domu;) > Najwyraźniej podanie obiadu, wypranie gaci i czysty dom to dla niektórych żadne umiejętności jak tak czytam. Czyli wychodzi na to, że nic nie umiemy bo słabo dajemy albo wcale. Powodów na białe małżeństwo może być wiele. Odpowiedz Link
rybak Re: Szukam pana do związku bez sexu 07.01.18, 09:24 Owszem, taka jest prawda. Jeśli słabo dajecie, albo wcale, to NIC nie umiecie. A potem jest płacz i złość i pytania przez łzy: ale dlaczeeegooo? Odpowiedz Link
barbra25 Re: Szukam pana do związku bez sexu 07.01.18, 16:01 Czy to próba wjechania na ambicje kobiet? Bo jeśli tak to za każdym razem mijając na trasie panie lepiej zarabiające będę patrzeć z podziwem jak one wiele potrafią a ja NIC... he a przynajmniej wiele potrafiące w mniemaniu panów. Odpowiedz Link
bgz0702 Re: Szukam pana do związku bez sexu 07.01.18, 16:27 rybak napisał: > Owszem, taka jest prawda. Jeśli słabo dajecie, albo wcale, to NIC nie umiecie. > A potem jest płacz i złość i pytania przez łzy: ale dlaczeeegooo? Fajne :-) Tak pytamy przez łzy? :-) I co, wtedy mówisz coś w stylu słabo dajesz, czy nic nie umiesz...? :-) Odpowiedz Link
rybak Re: Szukam pana do związku bez sexu 07.01.18, 21:07 A po co gadać po próżnicy, jak nie ma do kogo? Odpowiedz Link
barbra25 Re: Szukam pana do związku bez sexu 08.01.18, 16:12 Pouciekały te słabo dające? Odpowiedz Link
aandzia43 Re: Szukam pana do związku bez sexu 28.09.17, 14:00 urquhart napisał: > Złota cipka za złotą raczkę? > Chcialabys chlopa odpowiednika wykastrowanego kocura a jednocześnie aktywnego > z jajami i temperamentem w temacie prac domowych? > A co on by z tego mial niby i co mialoby go motywować ? Do majsterkowania w domu i wokół domu nie trzeba temperamentu życiowego ani seksualnego. Odpowiedz Link
bgz0702 Re: Szukam pana do związku bez sexu 28.09.17, 14:22 urquhart napisał: > Złota cipka za złotą raczkę? > Chcialabys chlopa odpowiednika wykastrowanego kocura a jednocześnie aktywnego > z jajami i temperamentem w temacie prac domowych? > A co on by z tego mial niby i co mialoby go motywować ? > to ze będzie mógł sobie pomieszkać w domu z ogródkiem?;) a może znajdzie nowe lokum po wyprowdzce od zony?;) albo jeszcze lepiej: nie staje mu, nie lubi, nie chce się seksić, ma uraz, a od dzieciństwa lubił majsterkować, więc złota dziewczyna mu się trafiła! ;) Odpowiedz Link
kajona73 Re: Szukam pana do związku bez sexu 30.09.17, 17:57 urquhart nie bierze pod uwagę opcji, że facetowi może nie zależeć na sexie Jest chyba przekonana, że każdy facet to ogier poza jej chłopem Ż wcześniejszego postu, w którym oferowała mi swojego męża wynika że on ani ogier ani Słodowy Myślę że jej złośliwe uwagi biorą się z niespełnienia życiowego jako kobiety, która jest z fajtłapą Odpowiedz Link
bgz0702 Re: Szukam pana do związku bez sexu 01.10.17, 13:53 kajona73 napisała: > urquhart nie bierze pod uwagę opcji, że facetowi może nie zależeć na sexie Jest > chyba przekonana, że każdy facet to ogier poza jej chłopem Ż wcześniejszego po > stu, w którym oferowała mi swojego męża wynika że on ani ogier ani Słodowy Myśl > ę że jej złośliwe uwagi biorą się z niespełnienia życiowego jako kobiety, która > jest z fajtłapą urqu to mężczyzna, chyba że to plan seksmisji;) ale raczej nie;) Urqu ty oferowałeś komus swojego męża? pojechałeś po bandzie... Odpowiedz Link
5chantal Re: Szukam pana do związku bez sexu 28.09.17, 22:05 Nie uśmiercaj Słodowego, wciąż żyje. Odpowiedz Link
kajona73 Re: Szukam pana do związku bez sexu 30.09.17, 17:59 Sorki sprawdziłam, Słodowy faktycznie żyje Ups faux pas Odpowiedz Link
xystos Re: Szukam pana do związku bez sexu 01.04.18, 22:10 ja też szukam.pani asexownej dlugie spacery i podgladanir ptakòwraz w miesiącu puźny obiad w restauracji raczej teatr niż kino Odpowiedz Link
mabelle2000 Re: Szukam pana do związku bez sexu 29.09.17, 16:04 kajona73 napisała: > Stara na co mi facet co nic nie umie? I analogicznie- na co facetowi baba, ktora nic nie umie? > Dupy dawać za naprawy - trochę to nie fajne Dlaczego niefajne? Waluta jest taka na jaka umawiaja sie obie strony, prawo tego chyba nie zabrania? Mozesz tez wyskoczyc z kasy i wynajac fachowcow. Zdaje sie jednak, z czym sie nawet nie kryjesz, wolisz znalezc goscia, ktory ponaprawia chate i wyremontuje za friko. Gdybym byla takim facetem- tak sobie spekuluje- to za pomidorowa i schabowego ( zakladam ze umiesz gotowac) nie chcialoby mi sie nawet wyciagac narzedzi. > Adam Słodowy już niestety nie żyje a nawet jak żył to jemu wychodziło mnie nato > miast nie buahhaaa Widac slabo sie przykladasz, wiekszosc napraw domowych to proste, nieskomplikowane czynnosci, nie trzeba do tego fachowej wiedzy, wystarczy troche zaangazowania. Pomyslec tez trzeba troszeczke. Zgadzam sie natomiast z Urqu ze to erotyka motywuje ludzi do dzialania. Jak jestes bystra to wyciagniesz odpowiednie wnioski ;-) Odpowiedz Link
kajona73 Re: Szukam pana do związku bez sexu 30.09.17, 18:03 >I analogicznie- na co facetowi baba, ktora nic nie umie?< Uważasz, że sex jest wyznacznikiem życiowych umiejętności? Jakie to płytkie Przykro, że to akurat kobieta obiera takie stanowisko Znaczy wszystkie tirówki to kobiety z umiejętnościami hmm ... Tok myślenia jak Urqu A może to nawet i Ty pod innym Nickiem Odpowiedz Link
obrotowy no to powiedz rozmowcom... 30.09.17, 18:50 dlaczego nie chcesz tego seksu... - bo tak atakuja Cie tu rozni, z roznych stron - a moze zupelnie nieslusznie, bo masz jakies istotne powody... Odpowiedz Link
kajona73 Re: no to powiedz rozmowcom... 30.09.17, 22:28 Nie pragnę uzewnętrzniać się na forum a Mądrej głowie dość dwa słowie... Odpowiedz Link
obrotowy nieprawda... 30.09.17, 23:59 kajona73 napisała: > Nie pragnę uzewnętrzniać się na forum - nie uzewnetrzniasz sie, bo tak czy tak, piszesz incognito... a Mądrej głowie dość dwa słowie... - niestety nie. nie podajac powodow waznej decyzji - uniemozliwiasz rzeczowa dyskusje i pozostawiasz pole do domyslow - byc moze czesto nietrafionych, ale nie dziwota, skoro dyskutanci nie maja podstaw do wywazonej analizy Twojej sytuacji. Odpowiedz Link
rybak Re: no to powiedz rozmowcom... 13.10.17, 23:48 Kajona, ty nie chłopa szukasz, a wyłącznie łosia:)! Zatem Darz Bór! Odpowiedz Link
samotny-52 Re: Szukam pana do związku bez sexu 27.11.17, 22:09 ja mam 52l i chciałbym stworzyć taki związek bez seksu Odpowiedz Link
potwor_z_piccadilly Re: Szukam pana do związku bez sexu 31.12.17, 08:17 Ale uważaj, czujna bądź. Jeśli facet to stolarz i nieszczęśliwie fiuta sobie uciął, to szansę na relację tupu bratnie dusze są. Jeśli jednak osobnik fiuta ma, a korzystać z niego nie chce, lub nie może, to istnieje duże prawdopodobieństwo, że pod czaszką coś mu szwankuje. A masz uważać, bo gostki z fiksacjami na tle seksualnym bywają bardzo niebezpieczni. Odpowiedz Link
potwor_z_piccadilly Re: Szukam pana do związku bez sexu 31.12.17, 09:00 Aha, zapomniałem. Na portmonetkę też uważaj. Takie jak Ty są świetnym celem dla oszustów. Cudnie będzie do czasu, gdy kasa z Twojego konta nie znajdzie się w jego kieszeni. Odpowiedz Link
barbra25 Re: Szukam pana do związku bez sexu 01.01.18, 12:33 Dlatego dobrze jest dywersyfikować. Odpowiedz Link
kajona73 Re: Szukam pana do związku bez sexu 04.01.18, 22:18 Dzięki za radę ;) Desperatką nie jestem Naiwną też nie - przynajmniej tak mi się zdaje Może akurat to będzie stolarz <lol> ;-) Zdaję sobie sprawę, że znajomości internetowe są bardzo ryzykowne Ale kto nie ryzykuje ten nie pije szampana ; -) Odpowiedz Link