depra32 Re: Żegnam Was ....już czs>>>> 30.03.10, 18:33 co jest grane?????!!!! ps. ciekawa co u Czubatka slychac, smutno tu bez niej... Odpowiedz Link
chin_chilla Re: Żegnam Was ....już czs>>>> 30.03.10, 23:47 dzwonić po gliny czy nie dzwonić? bo się mocno martwię! Odpowiedz Link
singapurkaa Re: Żegnam Was ....już czs>>>> 30.03.10, 23:58 Ditta, odezwij sie do jasnej anielki DZIEWCZYNO! Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: Żegnam Was ....już czs>>>> 01.04.10, 00:04 nie jest w niebezpieczeństwie. mam kontakt. Odpowiedz Link
poetkam Re: Żegnam Was ....już czs>>>> 01.04.10, 16:00 Dzięki serdeczne za tę informację...Pozdrów ją ode mnie Odpowiedz Link
poetkam Re: Poetkam @ n/t 07.04.10, 08:17 Przepraszam, że dopiero teraz. Odpisałam maila. Po 14 mail będzie bardziej na temat. Dziękuję za zaufanie. Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: Poetkam @ n/t 07.04.10, 14:22 to ja dziękuję, Poetkam. spokojnie, gdy znajdziesz chwilę... Odpowiedz Link
chin_chilla Re: Żegnam Was ....już czs>>>> 01.04.10, 20:29 Pozdrów i powiedz jej, że jest menda Nie robi się ludziom takich numerów! Odpowiedz Link
bonus1985 Re: Żegnam Was ....już czs>>>> 01.04.10, 20:37 hihi, też się kiedyś zegnałem, też jestem menda... Odpowiedz Link
sensitilive Re: Żegnam Was ....już czs>>>> 01.04.10, 21:31 nie wspomnę o mniepożegnania i usuwanie kont Odpowiedz Link
drugikoniecswiata Re: Żegnam Was ....już czs>>>> 02.04.10, 00:13 ale wiecie, co to są mendy, prawda? Odpowiedz Link
chin_chilla Re: Żegnam Was ....już czs>>>> 02.04.10, 08:36 Wiem, wiemy, już tu lat kilka temu awantura o to wielka była. Ale to żartobliwie tak, z przymrużeniem oka. Poza tym to było najłagodniejsze określeń (które mogłam użyć z przymrużeniem oka) które mi przyszło do głowy, bom się naprawdę porządnie zmartwiła i całe dwa dni o Dittcie myślałam. A ona mogła naprawdę trochę inaczej nas potraktować. A poza tym: Menda - album grupy muzycznej Apteka wydany w roku 1995. Jest on uznany przez krytyków za szczytowe osiągnięcie grupy. Widoczne są na nim skierowanie się w stronę punk rocka, jednakże pozostały na nim ślady psychodelii znanej z wcześniejszych albumów Apteki. Jak widać znaczenie nie jedno. Odpowiedz Link
lolinka2 Re: Żegnam Was ....już czs>>>> 02.04.10, 10:43 manipulacja po prostu... szantaż emocjonalny jak dziecko, testowanie jak silne są więzi przez sieć... Odpowiedz Link
chin_chilla Re: Żegnam Was ....już czs>>>> 02.04.10, 10:52 Pewnie masz racje Lolinko, na pewno to właśnie to. Ale jak dla mnie to zwyczajne świństwo. Tak prywatnie dla mnie. Bo potrafię sobie wyobrazić, że ze każdym nickiem stoi żywy człowiek i zarówno co do tych bardziej jak i mniej znajomych to bym nie chciała, żeby się coś złego stało. Wiem, że to może śmieszne jest. Tak samo martwiłam się o bellis ale u niej przynajmniej wiadomo było, że pomocy szybkiej potrzebuje i z tego co wiem - dostała. Za to zachowania ditty chyba już w ogóle więcej nie będę komentować, szkoda słów. Odpowiedz Link
lolinka2 Re: Żegnam Was ....już czs>>>> 02.04.10, 10:58 można się było spodziewać, ditta odstawała od pionu już od kilku miesięcy............. Odpowiedz Link
bonus1985 Re: Żegnam Was ....już czs>>>> 02.04.10, 11:13 heheh Lola a weź tu kogoś znajdź, kto od pionu nie odstaje... Impossible Odpowiedz Link
lolinka2 Re: Żegnam Was ....już czs>>>> 02.04.10, 11:38 można odstawać i odstawać..... wg tej zastosowanej powyżej definicji odstawanie = faza ostra choroby. Odpowiedz Link
bonus1985 Re: Żegnam Was ....już czs>>>> 02.04.10, 12:10 Czemu wszyscy tak wszystko na poważnie ? --------------------------------------------------------------- Królowa jest tylko jedna Odpowiedz Link
skwr2 Re: Żegnam Was ....już czs>>>> 02.04.10, 13:05 Mnie chodzi po głowie dowcip: tak z nagła a niespodziewana, bez zapowiedzi i pożegnań zrobić temu światu kuku i dać se pełen luuuz. Odpowiedz Link
drugikoniecswiata Re: Żegnam Was ....już czs>>>> 02.04.10, 13:21 czy dobrze rozumiem, że samobójstwo ma być kuku dla świata? bo ja się obawiam, że matki ziemi ono w żaden sposób nie poruszy. chyba że masz na myśli dowalenie bliskim i potomnym. Odpowiedz Link
skwr2 Re: Żegnam Was ....już czs>>>> 02.04.10, 15:56 Z subiektywnego punktu widzenia (dlaczego nie?) świat umiera wraz ze mną. Potomnych mam w takim wieku, że bez większych strat moralnych postawiliby na mnie krzyżyk. Ich świat trwałby dalej. I to jest normalne. Odpowiedz Link
lolinka2 Re: Żegnam Was ....już czs>>>> 02.04.10, 14:50 ejjjj, skrw2, mniej egocentryzmu.... nie jesteś (stety/niestety - podkreślić właściwe...) pępkiem świata. zrobisz krzywdę SOBIE. W najlepszym wypadku tym pojedynczym sztukom, co cię nie zdążyły spisać na straty, będzie przykro. I trochę logistyka im się powikła. Resztę obejdzie to tyle co zeszłoroczny śnieg. Odpowiedz Link
skwr2 Re: Żegnam Was ....już czs>>>> 02.04.10, 15:57 lolinka2 napisała: > zrobisz krzywdę SOBIE. Nie tak to widzę; mam prawo być śmiertelnie zmęczona. Odpowiedz Link
bonus1985 Re: Żegnam Was ....już czs>>>> 02.04.10, 18:32 Wyluzować owszem, ale świadomie ingerować w matkę naturę to błąd. Niech se ta wszystko leci swoim rytmem. Odpowiedz Link
drugikoniecswiata Re: Żegnam Was ....już czs>>>> 02.04.10, 13:26 Polemizowałabym, nie wiem, czy w tym stanie łączności z rzeczywistością można w ogóle mówić o manipulacji / szantażu. Dla mnie to mniej więcej tak, jak mówienie o rozhisteryzowanym noworodku. (Co gorsza, mam wrażenie, że ditta przez większość czasu jest właśnie w takim stanie... może się mylę). > manipulacja po prostu... szantaż emocjonalny > jak dziecko, testowanie jak silne są więzi przez sieć... Odpowiedz Link
lolinka2 Re: Żegnam Was ....już czs>>>> 02.04.10, 14:48 podzielam twoje wrażenie cokolwiek dobrego szpital zrobi, to jak ją wypuszczą - skutecznie schrzani nie lecząc się, bo po co... no przeca zdrowa, piękna i na chodzie jest Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: Żegnam Was ....już czs>>>> 02.04.10, 22:21 niestety. jest to właśnie ta sytuacja. a manipulacji tu nie było, bo i o samobójstwo nie chodziło. zwyczajnie : szło, szło, aż pooooszło do nieba. a gdy jest się tak mocno up, to te różne wypowiedzi są, jakie są. i już do niczego nie można przekonać. ściana. własny świat i jedynie własne prawdy. Odpowiedz Link
drugikoniecswiata Re: Żegnam Was ....już czs>>>> 03.04.10, 00:33 No właśnie, to jest pytanie - co robi szpital. Jeśli zajmuje się wyłącznie lekami, to taki jest skutek. Żeby je brać, trzeba najpierw widzieć powód inny niż ten, że lekarze każą... Odpowiedz Link
lolinka2 Re: Żegnam Was ....już czs>>>> 03.04.10, 18:01 drugikoniec, pożegnaj ideały - już czas. W Polsce jesteśmy co robi szpital psychiatryczny w Polsce? Jeśli pacjent ma szczęście - to leczy farmakologicznie porządnie. Jeśli pacjent nie ma szczęścia - to podaje usypiacze (pacjenta i sumienia personelu). Jeśli pacjent ma szczęście - spotka tam ludzi. Jeśli nie ma szczęścia - vide "Lot nad kukułczym gniazdem". Odpowiedz Link
drugikoniecswiata Re: Żegnam Was ....już czs>>>> 03.04.10, 18:52 Zakładam, że nie byłaś we wszystkich szpitalach w Polsce. Zdaję sobie sprawę, że w niektórych tak jest, ale łudzę się, że nie wszędzie. Jest tu ileś osób, które mówią, że pobyt w szpitalu im pomógł - czy za każdym razem chodziło wyłącznie o pomoc farmakologiczną / odpoczynek od codzienności? Czy zawsze pobyt w szpitalu ogranicza się do brania leków i kontemplowania sufitu / zaludniania palarni, czy może ktoś doświadczył czegoś innego? Odpowiedz Link
lolinka2 Re: Żegnam Was ....już czs>>>> 03.04.10, 19:02 Wg mojej wiedzy (porównanej z doświadczeniami licznych znajomych - bywalców różnych placówek) ja osobiście szczęście miałam nieprzeciętne. Moje szczęście polegało na tym, że personel traktował mnie z szacunkiem właściwym ludzkiej jednostce, nie pozbawiono mnie poczucia godności, rozmawiano jak z normalnym człowiekiem (bez bezsensownego ograniczania moich praw np. do przepustek, wyjść itp.). W procesie leczenia czułam się osobą współdecydującą, ale było to leczenie wyłącznie farmakologiczne, nie licząc licznych i długich rozmów z lek. prowadzącym (nie-terapii). Gimnastyki porannej, spacerów po parku (na które nie wychodziłam, bo mi nie leżały) itp. udziwnień nie uznaję za oddziaływanie terapeutyczne, bo mnie aktywnej zawodowo i rodzinnie na codzień, były one potrzebne jak dziura w moście. Psychologa porządnego na oddziale brak (zatrudnionych trzech...). Odpowiedz Link
36.a Re: Żegnam Was ....już czs>>>> 07.04.10, 10:48 Nie przesadzacie leciutko w reakcjach? "Żegnam was, już wiem. Nie załatwię wszystkich pilnych spraw..." Okropne, ale nigdy nie traktowałam nigdy słów Ditty serio. Ot, wesoła dziewczyna, która nie chce się leczyć. I raz na jakiś czas pisze abstrakcyjne kawałki, komentarze. Pozdrowiła, poszła, wróci. Odpowiedz Link
drugikoniecswiata Re: Żegnam Was ....już czs>>>> 07.04.10, 13:54 trochę się zgadzam, a trochę nie Odpowiedz Link