Dodaj do ulubionych

Charaktery - artykuł

19.01.12, 15:23
Z racji wykonywanej przeze mnie pracy mam kontakt z czasopismami, między innymi z Charakterami. Wpadł mi dziś w ręce świeżutki numer (nr 2 luty, 2012) i przeglądając go natchnęłam się na artykuł Życie na biegunach. Napisały go panie psycholożki (nota bene nie podoba mi się ta odmiana) z I Kliniki Psychiatrycznej Instytutu Psychiatrii i Neurologii w Warszawie, które stworzyły grupy wsparcia dla rodzin i bliskich z chorobą afektywną dwubiegunową.

Artykuł-mam takie wrażenie- pisany jest z myślą o rodzinie chorych, dlatego (przypominam, że ja mam takie wrażenie) jest bardzo stronniczy. Nie dowiedziałam się jednak niczego nowego. Może to krzywdząca opinia, ale cóż ja mogę poradzić...
Obserwuj wątek
    • babalaba Re: Charaktery - artykuł 19.01.12, 16:43
      Artykułu nie czytałam, zajrzę, ale miałam okazję być na tej grupie. Typowa grupa wsparcia.
      Ale dla zabłąkanych w problemie jako wymiana doświadczeń i wzajemna inspiracja przydatna.
      • czubata Re: Charaktery - artykuł 19.01.12, 18:36
        A czy oni się tam wzajemnie nie nakręcają na to jacy to my chadowcy jesteśmy źli?
        • avi_co Re: Charaktery - artykuł 20.01.12, 21:47
          Artykułu nie czytałam, ale przerasta moje wyobrażenie o Chadzie, że jesteśmy źli; chorobliwie oddani, paranoicznie wierni. Źli?
          • 39.a Re: Charaktery - artykuł 21.01.12, 15:21
            ?
            raczej prowadzimy się jak ferrari, pijemy na umór, biorąc przy tym leki, rozwalamy wszystkie związki. każde uogólnienie jest złe, nawet to.

Charakterów nie lubię, ale może z racji studiowania kiedyś tam psychologii nie są mi do ogólnego dobrostanu potrzebne
    • weronikamojecka Re: Charaktery - artykuł 20.01.12, 20:15
      w takim razie sporo wiesz smile
      • poetkam Re: Charaktery - artykuł 21.01.12, 18:21
        > w takim razie sporo wiesz smile

Dziękuję smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka