Dodaj do ulubionych

Leczę się sama

01.06.12, 13:22
Mój doc mnie wkurzył: zalecił lek, o którym wyraźnie powiedziałam że nie chcę. Ustawił mnie na escitalopramie rano i mirtazapinie wieczorem. Skutek: sen we dnie i w nocy, mega ataki lęku, objadanie się i tycie. Wytrzymałam na tym zestawie tylko 9 dni i postanowiłam sama wziąć się za leczenie. Sięgnęłam do zapasów i biorę paroksetynę rano i lerivon wieczorem. Do tego depakina i olanzapina stabilizująco. Zmieniłam te leki z dnia na dzień i żyję i to nawet bardzo dobrze. Od rana funkcjpnuje normalnie. Oby Dobry Bóg pozwolił mi pokonać moją depresję wybranymi przez siebie lekami smile
Obserwuj wątek
    • avi_co Re: Leczę się sama 01.06.12, 13:28
      Poinformuj pana doc o swoich modyfikacjach. W psychiatrii nie ma wszak nic pewnego, terapia musi być uzgodniona z pacjentem. On sam wie jedynie i najlepiej, co dla niego dobre. Lekarz pomaga, farmakoterapia wynika ze współpracy, przynajmniej ja mam takie doświadczenia.
    • dzedlajga Re: Leczę się sama 01.06.12, 18:49
      Życzę Ci tego, ale prędzej czy później i tak będziesz musiała pogadać z docem - jak nie z tym to z innym. Przecież zapasy się skończą...

Jakoś argumentował ten swój zestaw, czy po prostu tak, bo tak i już
    • minic05 Re: Leczę się sama 02.06.12, 15:04
      Zmień lekarza, przecież musi Cie wysłuchać i dobrać leki na które dobrze reagujesz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka