19.05.13, 10:05
Ma ktoś z Was doświadczenie w leczeniu ZOK w momencie kiedy antydepresanty odpadają? Jeśli chodzi o neuroleptyki, to podobno olanzapina i risperidon, ale ten ostatni tez nie wchodzi w grę. Może macie doświadczenie z czymś innym? Tylko błagam, coś w miarę szybkiego. Psychoterapia będzie możliwa w październiku najwcześniej.
Obserwuj wątek
    • za_mszowe Re: zok 19.05.13, 12:57
      co na to Twój lekarz (odnosnie olanzapiny, skoro risperidon odpada)?
    • learning-to-fly Re: zok 20.05.13, 20:09
      Z lekarzem mam problem, a w zasadzie nie z lekarzem, a z dojazdem do niego. Jutro usiądę z kalendarzem i zobaczę, czy dałaby się wygospodarować te 2-3 dni, które mi są w wypadku takiego wyjazdu potrzebne. Jeśli się uda, to później kombinowanie, czy będą terminy wolne. Jak nie, to dopiero początek lipca uncertain
      • za_mszowe Re: zok 20.05.13, 21:33
        >>błagam, coś na szybko

terapia od października, lekarz w lipcu, pomoc na już. niestety, nie jestem czarodziejką. trzymaj się.

btw. często "organizujesz" sobie "leczenie" i "dobór leków" na własną rękę, pytając o to przypadkowych ludzi?
        • learning-to-fly Re: zok 20.05.13, 21:47
          Dowiedziałam się o paru ciekawych tipsach na "oszukanie" tego draństwa, więc warto było pytać wink
          Poza tym, uczelnię mam jaką mam, jak mam sobie zafundować egzamin komisyjny albo warunek, to obawiam się, że koszty, choćby stres związany z w/w, będą większe, niż zyski z takiego wypadu do lekarza
          • learning-to-fly Re: zok 20.05.13, 22:12
            ps. nie dyktuję lekarzowi, co ma mi wypisać. Po doświadczeniach z pewnym lekarzem i pewnym lekiem mam nawyk robienia małego rozeznania w temacie. Gdybym miała go wcześniej, to prawdopodobnie uniknęłabym półrocznej dziury w życiorysie. Moja obecna dr wie o tym, rozumie i jej to nie przeszkadza.
    • drugikoniecswiata Re: zok 21.05.13, 16:01
      a ja też bym się chętnie dowiedziała czegoś w tej materii. w sensie - czy ktoś oprócz chad miewa zaburzenia z półki zok (jakie? jeśli to nie za daleko idąca inwigilacja) i czy bierze to pod uwagę dobierając chadowe leki. i jakie są efekty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka