Dodaj do ulubionych

Pytanie techniczne

30.09.15, 11:58
Czy nastąpiła zmiana formy graficznej forum?
Obserwuj wątek
    • dzedlajga Re: Pytanie techniczne 30.09.15, 12:07
      U mnie też jakieś cuda wianki. Np teraz, otworzyłam Twój post i od razu mam okienko, żeby odpowiedzieć. Nie wiem czy to coś ułatwia, bo chyba jeszcze nikt się zbytnio nie zmęczył klikając "odpowiedz"
      • rainbow_73 Re: Pytanie techniczne 30.09.15, 12:51
        Ja mam tekst ciągły, jak po dyspozycji "czytaj wszystko", jednak odpowiedzi do kolejnych postów sygnalizowane są tylko cyframi. Bardzo mi się to nie podoba.
        • 39.a Re: Pytanie techniczne 30.09.15, 14:53
          też "nie lubię". jestem leń i to ciężka praca tak kliknąć. jak mi się zachce to napiszę im jeszcze, żeby archiwizowali posty, bo nie wiadomo czy śmiać się czy płakać, jak ktoś dramatycznym tonem radzi komuś w odpowiedzi na posta sprzed 9 lat.
          • 39.a pysy 30.09.15, 15:46
            i to niearchiwizowanie sprzyja reklamodawcom. leków i usług. i lekarzy, co widać
            w wątku obok big_grin
        • dzedlajga Re: Pytanie techniczne 01.10.15, 01:05
          Tak, te cyferki to są akurat wkurzające...

Ale nie wiem od czego to zależy, bo nie na wszystkich forach tak jest. Ot ciekawostka.
      • dzedlajga Re: Pytanie techniczne 06.10.15, 18:11
        Dziś zauważyłam, że pojawiło cytuj i link obok tytułu i to akurat mi się podoba, a jak daję odpowiedz, to się od razu strona ze wszystkimi opcjami otwiera, więc sporo jest na korzyść, ale te ukryte wiadomości to jakaś skucha. Może następnym razem wrócą do tego co było
        • rainbow_73 Re: Pytanie techniczne 07.10.15, 08:44
          Na forum Depresja ktoś pisze, że manipulacje formą zapisów mają trwać 3 miesiące. Obecnie są testowane "korzystne" zmiany. Mam nadzieję, że wróci stare smile
        • rainbow_73 Re: Pytanie techniczne 07.10.15, 10:05
          W moim odczuciu sygnaturki zaczynają żyć własnym życiem i dodatkowo zaciemniają obraz całości wątku.
    • dzedlajga Re: Pytanie techniczne 30.09.15, 12:07
      no ale programiści też muszą z czegoś żyć wink
    • lisek.chytrusek Re: Pytanie techniczne 30.09.15, 15:52
      "Zdrowie" już od dawna takie było, pewnie po kolei "usprawniają".

Do kitu, palec mi się zmęczy od klikania wink
      • rainbow_73 Re: Pytanie techniczne 30.09.15, 16:04
        Ja rozejrzę się za chadowym forum o mniej żmudnej obsłudze. Obijam się tu i ówdzie, ale z zaaplikowanym nam cudem jeszcze się nie zetknęłam.
        • za_mszowe nowe forum? 07.10.15, 16:24

tzn chcesz założyć coś do początku? na psychiatrii.pl to co oni tam mają, raczej jest do luftu - nie chcialabym im nabijac klikalnosci, MedForum ogólnie ssie i połowa etatowej redakcji/moderacji jest chyba po gimbazjum wieczorowym.

pytanie, czy chcemy kółko wzajemnej adoracji, czy raczej coś informacyjno-dyskusyjnego. jest parę różnych możliwości.
          • rainbow_73 Re: nowe forum? 08.10.15, 08:13
            za_mszowe napisał:

> chcesz założyć coś do początku?
            Nie, nie czuję się na siłach. Jeśli robić coś kiepsko, lepiej za to się nie brać.
            • za_mszowe Re: nowe forum? 08.10.15, 15:20
              no to zostaje bipolardsiorder na fora pl (ostatnio hermetyczne kolko adoracji, polecialam na kopach stamtad ze 4 lata temu). albo psychiatria.pl - jarają cię rankingi nabijaczy postów, rangi, itp bardziewia?
              np. na schizofrenii evot.org jest chyba najprzyjazniej ze wszystkiego. tylko nazwa domeny do zopy. ale jest dzial poswiecony chad.

choć ja w sumie też jestem teraz oficjalnie zdiagnozowaną-jedynie-depresantką, a na chadzie siedzę dla kilkorga osób, i z przyzwyczajenia. tu jakos bardziej swojsko-domowo i przyjazniej niz na depresji gazetowej.
              • 39.a Re: nowe forum? 08.10.15, 19:13
                Śmieję się z ulgą. Ciebie też wywalili? Miałam początki manii, ugaszone i jedna z przedelikatnych użytkowniczek o nicku ze zwierzątkiem zaczęła się mnie bać. Gdy pisałam o sobie, monologiem. Dostałam 1 ostrzeżenie z 3 bodajże i komuś się coś pomyliło i poleciałam. Wyrzucono mnie wtedy, gdy potrzebowałam pomocy. Zgadzam się z Tobą, to towarzystwo wzajemnej adoracji z +/- dziesięcioma moderator(k)ami. Próbowałam po kilku latach wrócić, ale to już były jakieś zgliszcza... Wiele osób odeszło.
                • za_mszowe Re: nowe forum? 08.10.15, 20:41
                  Ja właśnie odeszłam przy tych zgliszczach (2011? 12?). prawdopodobnie założycielka, ta z 2006r. czy tam 2005 (wróciła po latach nie wchodzenia na forum), lub jej chłopak zrobili włamy na wszystkie prywatne konta pocztowe i usługowe (bank, telefonia komórkowa) jednej z modek, bo wspanialomyslnie miala wszedzie to samo haslo.
                  widocznie byłaś wtedy, gdy ja przez 8msc z hakiem zwiedzałam klinikę psychiatrii od środka (przełom 2008/9). Ja się tam nawet nieżle odnajdywalam, bo chyba bipolar mialo byc z założenia bardziej młodziezowe. a jestem od Ciebie jakoś z 11 lat młodsza.

ludzie odeszli, mam do kilku znajomych stamtąd kontakt na maila i telefon.

na psychiatrii pl denerwuje mnie wprowadzenie grywalizacji, bo ludzie sa tam dla nabijania postów i statystyk w rankingach. tak jakby to miało podnieśc poczucie wlasnej wartości czy coś.

może by napisać na maila do zbyszek.evot.org/ , żeby zrobić u niego dział poswiecony innym chorobom? chyba portal jest niezależny (tzn tworzony w 100% przez Z. Lisieckiego), bez reklam i udziwnień typu rankingi.
                  • 39.a Re: nowe forum? 09.10.15, 14:07
                    Ładnie to forum zrobił.
                    Za strzelenie gafy o wieku maila do niego piszesz... Ty! smile

• za_mszowe Re: Pytanie techniczne 01.10.15, 19:21
      chodzi chyba o widaocznosc "nadrzednych" wypowiedzi w drzewkach
      >no ale programiści też muszą z czegoś żyć - html-owcy wspolpracujący z Agorą są kiepsko opłacani i muszą się "wykazać"
    • magdolot Re: Pytanie techniczne 09.10.15, 01:36
      Jeżeli nowa formuła forum utrudnia Wam dyskusje, idąc za tymi linkami można się podpisać pod protestem:

forum.gazeta.pl/forum/w,89075,158972990,,Protest_do_dyrekcji_portalu_GW_pl.html?v=2
      forum.gazeta.pl/forum/w,89075,158970995,158970995,List_otwarty_do_Adama_Michnika.html
      Zapraszamy wszystkich niezadowolonych.

pozdrawiam!

Magdolot
      z Forum ze Dworum
      • magdolot P.S. 09.10.15, 01:38
        To są dwa osobne listy - do dyrekcji Gazeta.pl i do A. Michnika

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka