planasana 01.01.05, 16:33 Jak myslicie, skoro lykamy tyle tych prochow, czy konieczne jest robienie sobie okresowych badan krwi ? Co na to wszystko watroba ? Robicie sobie badania ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
igepa Re: Robicie sobie badania ? 01.01.05, 18:26 Nie wiem, jakie leki zazywasz, wiec trudno mi jest sie ustosunkowac. Jesli przyjmujesz lit, to na pewno badania krwi sa niezbedne. Mnie lekarz zalecil robienie sobie badan watroby raz na pol roku - poki co zwlekam i zyje (jestem na stabilizatorach - nie lit). pozdrawiam p.s. Zreszta, kompetentny lekarz sam winien Cie o tym poinformowac. Odpowiedz Link
planasana Re: Robicie sobie badania ? 01.01.05, 18:32 Rozna roznosci juz bralam. Od pol roku amizepin, od kilku tygodni efectin (300 mg). Litu szczesliwie nigdy nie bralam. Igepa, a jak dlugo chorujesz? W jakiej fazie jestes teraz ? pozdrawiam planasana Odpowiedz Link
igepa Re: Robicie sobie badania ? 01.01.05, 19:08 Witaj. choruje od poltora roku. Zaczelo sie mania, pozniej depresja (olbrzymia), remisja, mania i lekka depresja. Od 3 miesiecy jestem w stanie stabilnym, ale stabilizacja ta nie jest tym czym chcialabym, by byla. Mam wrazenie, ze zostalam odarta (byc moze przez leki) z entuzjazmu i wrodzonego optymizmu wobec zycia. Jakos jest mi wszystko jedno. Niektorzy twierdza (tu na forum), ze jest to jeszcze depresja, ale ci chyba nie maja na swym koncie prawdziwej depresji. Lekarka moja natomiast ocenia to jako stabilny stan i twierdzi, ze powoli wracam do normy...z tym ze wydaje mi sie, ze ta zamierzona norma osiagnieta juz zostala, a czesc mej osobowosci zostala stlamszona (ponoc jest to niemozliwe :- /) - pewnie wyrazam sie malo jasno, ale niestety odkad zaczelam sie leczyc nastapil zanik kreatywnosci i zdolnosci sensownego wyrazania swych mysli. Ongis lekkie pioro - stwardnialo ;-( Pozdrawiam serdecznie i Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku zycze Odpowiedz Link
planasana Re: Robicie sobie badania ? 01.01.05, 19:13 > niestety odkad zaczelam sie leczyc nastapil zanik kreatywnosci i zdolnosci sensownego wyrazania swych mysli > Myslisz, ze to wina prochow - stabilizatorow itp ? Wiesz, ja w depresji czuje sie umyslowo otepiala, wiec chyba podobnie jak Ty. pozdrawiam noworocznie i obys w remisji byla, wszystkiego dobrego dla Ciebie, planasana Odpowiedz Link
igepa Re: Robicie sobie badania ? 01.01.05, 19:29 ...albo stabilizatory albo pogoda... Odpowiedz Link
planasana Re: Robicie sobie badania ? 01.01.05, 19:37 > ...albo stabilizatory albo pogoda... > na pewno pogoda te skoki cisnienia Odpowiedz Link