Dodaj do ulubionych

ChAD a migrena

02.06.07, 21:46
Miewacie? A bóle głowy przy skokach ciśnienia? Tak pytam, bo ciekawam czy
istnieje zależność...
Obserwuj wątek
    • miriam11 Re: ChAD a migrena 03.06.07, 07:13
      com_sui napisała:

> Miewacie? A bóle głowy przy skokach ciśnienia? Tak pytam, bo ciekawam czy
      > istnieje zależność...

Wczoraj pół dnia zdychałam z powodu migreny... w ogóle migrenik ze mnie okropny:
      na zmianę pogody, ciśnienia, klimatu, z powodu niewyspania, ze stresu itd.
      Ostatnio nawet u neurolożki byłam, ale wymyśliła tylko receptę na Migpriv, a to
      drogie i działa na mnie tak sobie. Już lepiej "tłucze" mi migrenę Solpadeine, bo
      ma kodeinę, a jest bez recepty.
      Przypomniał mi się pierwszy miesiąc po rozpoczęciu stosowania Topamaxu - tępy
      ból w jednym miejscu czaszki, jakbym tam gwóźdź miała. Przez MIESIĄC. Myślałam,
      że będę musiała odstawić lek, na szczęście przeszło.
    • esowx1 Re: ChAD a migrena 03.06.07, 10:19
      Głowa to do stosunkowo niedawna była chyba jedyną częścią ciała, która prawie
      nigdy mnie nie bolała ;-P
      Aż do rozpoczęcia intensywnej i ciągłej terapii lekami na ChAD.
      Ale i tak nie mogę narzekać na góle głowy. Nie zdarzają się często. Zwykle
      dopadają mnie po przemęczeniu się - fizycznym i psychicznym (a najgorzej jak na
      raz). Wtedy to naprawdę zdycham (czego nigdy wcześniej nie miałam). Koszmar.
      A może to nie wina leków tylko samo z siebie nagle się pojawiło. Trudno powiedzieć.
      Współczuję wszystkim cierpiącym z powodu migreny...
      • lookfor84 Re: ChAD a migrena 03.06.07, 18:25
        Bóle głowy miewam od dawien dawna.W wieku lat 16 miałam tomografię
        nawet...Teraz już nie boli tak często i tak mocno, ale zdarza się.Moim skromnym
        zdaniem nie ma związku między chadem a bólami głowy, ale oczywiście mogę się
        mylićtongue_out
        • allan122 Re: ChAD a migrena 03.06.07, 21:01
          Mnie głowa bolała od zawsze to znaczy jeszcze przed chorobą czasami ból był nie
          do wytrzymania brałem duże ilośći etopiryny.Czasami nachodziły mnie myśli czy
          to nie jakiś guz,poszłem z tym problemem do neurologa zrobiono mi badanie EEG
          głowy i wyniki były ok.Potem pani neurolog stwierdziła że to jest na tle
          nerwowym i miała racje za pół roku od tej diagnozy wpadłem w depresje
          chad.Teraz mnie głowa nie boli bo biore psychotropy choć czasami gdy mam
          jakieś zmartwienie ból choć troche mniejszy powraca.
          • aniamaczek2 Re: ChAD a migrena 03.06.07, 23:27
            moja mama choruje na chad i miewa silne bóle migrenowe,sama też się
            zastanawiałam czy jest jakaś zależność,i wychodzi na to że tak
            • poetkam Re: ChAD a migrena 04.06.07, 12:22
              A Ty wiesz, masz chyba rację. Moja mama choruje na ChAD od ponad 30 lat, a na
              silne bóle migrenowe cierpi odkąd pamiętam. Mąż narzeka za to na bóle głowy od
              czasu do czasu, może raz na miesiąc.
    • miriam11 Re: ChAD a migrena 06.06.07, 07:07
      dajcie mi tego, kto "wymyślił" migrenę, to wyrwę mu język, albo inną krzywdę
      zrobię...
      pogoda się zmieniła i oczywiście obudziłam się z głową wielkości wiadra, z
      zapuchniętymi ślepiami, mdłościami, bleeeee
      czuję się jakbym wczoraj pół litra wypiła, niestety również tak wyglądam (te
      oczy spuchnięte!). Idę do wanny a potem jakieś prochy, no ja nie żyję, za co ta
      migrena, za co...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka