broni666 04.10.08, 13:44 wyborcza.pl/1,88975,5764648,Efektywny_afektywny__choroba_znanych_ludzi.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
35.a Re: Co myślicie? 04.10.08, 15:21 trochę nudne, przeskanowałam oczami, ale dobrze, że podlinkowałeś. obawiam się, że za chwilę będzie to bardzo modny temat. Odpowiedz Link
galene-semnai Re: Co myślicie? 04.10.08, 19:16 niech będzie nawet bardzo modny. niech będzie nagłaśniany i łopatologicznie temu społeczeństwu kładziony do głowy. u mnie w pracy są profesorowie medycyny (!!!) którzy uważają, ze chory psychicznie to ktoś gorszy. ale takich już się niestety nie zmieni Odpowiedz Link
ssig.ma Re: Co myślicie? 04.10.08, 21:17 Do tzw. "ogolu" najbardziej przemawia wymienienie kilku znanych osob, ktore na cos cierpialy. To chyba podobny mechanizm jak fenomen "Tanca z gwiazdami" przy znikomym zainteresowaniem turniejami tanca. Jak cos robi/ma/choruje ktos z czolowek gazet to nagle to jest nie tylko normalne, ale wrecz "fajne". Osobiscie znam takich co to pragneli zapasc na schizofrenie, bo jakis artysta ja mial....a dla "zwyklych" chorych pozostaje ta korzysc, ze przestana byc choc czesciowo postrzegani jak odmiency. ps.kurcze, byla "myszo" za diabla nie wiem jak teraz twoj nick przeczytac, jakas pulapka fonetyczna Odpowiedz Link
galene-semnai Re: Co myślicie? 04.10.08, 22:06 zgadzam sie z tobą. poza tym, może to z mojej strony niskie ale czasem się pocieszam wlaśnie tym, ze ci wielcy i znani też to miel/mają. zresztą, jeśli np. chodzi o dzieci z dysleksją, to by im podnieść zanizoną samoocenę pokazuje im się ludzi którzy też się z tym borykali a dali radę p.s. jako że greki nie znam, a już antycznej szczególnie, wymawiam to po prostu tak jak się pisze ot prawo ignorancji, ważne ze chociaz wiem co znaczy Odpowiedz Link
35.a Re: Co myślicie? 04.10.08, 21:50 galene-semnai napisała: > niech będzie nawet bardzo modny. niech będzie nagłaśniany i > łopatologicznie temu społeczeństwu kładziony do głowy. [pomimo Dni Schizofrenii, do schizofrenika podeszłabym jednak ostrożnie, przepr, szczerze... Lubię schizoafektywną Dittę, ale nie zawsze ją pojmuję Czerń depresji zaś prawie nie do zaakceptowania. Oni że czarno, ja że czasem czarno, ale częściej kolorowo] > u mnie w pracy są profesorowie medycyny (!!!) którzy uważają, ze chory > psychicznie to ktoś gorszy. ale takich już się niestety nie zmieni > [myślę: mam zaburzenia nastroju, o sobie "psychol" mogę powiedzieć osobiście i autoironicznie, wyłącznie] [ludzie grzebiący w śmietnikach, często biedni, może po prostu chorzy (?) tym ludziom też warto poświęcić stronę w necie. co nie? zróbmy stronę alkoholikom niech będą Dni Alkoholizmu Zróbmy Dni Dobrego Wychowania przepr, jadę po bandzie, coś mię gryzie] Człowiek rozumny znajdzie wiedzę na intelektualnym pustkowiu. Kocham Cię siostro, najbardziej wtedy, gdy mówisz choroba dwufaktywa biegunowa Nie wierzę w uświadamianie tłumu. W fundację Stabilo też nie wierzę. Od roku ich strona wygląda tak: www.afektywni.pl/ Fuck off! Środkowy palec nadmuchaniu i pustej formie. Organizacja pusta jak bęben Rolling Stone`sów. Odpowiedz Link
galene-semnai Re: Co myślicie? 04.10.08, 22:08 ja wierzę, że jesli jest choć cień szansy, że choć do jednej osoby cos dotrze to wszelkie akcje, reakcje i kampanie społeczne są ok. warto próbowac wszystkiego. co do stabilo i portalu - wiem że tak wygląda od roku, tu się kłucić nie będę. nic złego ani dobrego dla mnie nie zrobili a ich istnienie ledwie notuje w pamięci. nie o to jednak mi chodzi. niech mówią. byle rzetelnie. Odpowiedz Link
35.a Re: Co myślicie? 04.10.08, 22:11 No dobrze, to jeszcze raz: G.ówno myślę. Do ChAD-u panie Łukaszu domieszał Ci się jeszcze narcyzm, co? Moja wyszukiwarka działa, od niechcenia wystarczy rzucić okiem w dwa pierwsze wpisy. Uj, myślę: jakie-ma-pan-rozbuchane-ego... Odpowiedz Link
35.a p.s. 04.10.08, 22:18 fundację mam w nosie, z ChAD radzę sobie własnoręcznie, znacznie ciekawszy aspekt tego wywiadu - syf jaki jest w szpitalach psychiatrycznych. tylko. a Sting jeszcze żyje. [już jestem cicho] Odpowiedz Link
galene-semnai obraz szpitala 04.10.08, 22:44 a czy ktoś cię ucisza? może ja miałam szczęście, a może w moim mieście takich szpitali nie ma - tak czy owak z opisanym przez tego pana obrazem sytuacji jeszcze się nie spotkałam. kto się spotkał łapa do góry. ale OSOBIŚCIE spotkał, a moze nawet doświadczył. nie jakis tam znajomy znajomego. Odpowiedz Link
35.a Re: obraz szpitala 04.10.08, 22:58 galene-semnai napisała: > a czy ktoś cię ucisza? [owszem. mój ojciec. zaciska pięści, gdy mówię...!@#$%] > może ja miałam szczęście, a może w moim mieście takich szpitali nie > ma - tak czy owak z opisanym przez tego pana obrazem sytuacji > jeszcze się nie spotkałam. kto się spotkał łapa do góry. ale > OSOBIŚCIE spotkał, a moze nawet doświadczył. nie jakis tam znajomy > znajomego. Mój dziadek się spotkał. Był na spacerze, ale tylko dlatego, że przyjechali dwaj jego synowie i go na ten spacer wyprowadzili. Otumaniające leki - przecież ruszający się pacjent to kłopot. Czepiam się broniego666, bo mam za wysokie wymagania w stosunku do ludzi. Mądry, skromny facet nie wrzuciłby wywiadu z sobą i zapytał, co myślimy. Reszta jak wyżej. Maria Janion pytająca studentów polonistyki - co sądzą, o jej eseju. Prof. Bartoszewski pytający, czy dobrze wyszedł Proszę wziąć poprawkę i ukochanie wysokiej półki [sarkazm] Odpowiedz Link