Dodaj do ulubionych

Przestał połykać ślinę!RATUNKU

16.01.10, 18:54
Dziewczyny,zwracam się do Was z prośbą ,może macie jakiś pomysł dlaczego nie połyka śliny a wręcz toczy i tylko tym się zajmuje cały dzień.
Na początku był pomysł że to wydzielina którą chce wyksztusić,więc pulmunolog,leki wziewne,dziecko przeleczone ,nic się nie zmieniło było co raz gorzej.Lekarz zaproponował diagnostyke w szpitalu, zrobili bronchoskopie ,okazało się ze wydzielina nie zalega.
Następny pomysł, ze refluks więć mamy zrobić skopie żołądka,może któraś z Was robiła i wie ile dziecko ma wypić tej "kredy"?
I ostatni pomysł ze to neurologicze,i obawiam się ze tak bo gdy się czymś intensywnie zajmie to zapomina o ślinie.
Prosze o pomoc bo mały bardzo się męczy ,a my odchodzimy od zmysłów
od ciągłego jęku ,nie wspomniałam ze pluje i płacze .pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mama-cudownego-misia Re: Przestał połykać ślinę!RATUNKU 16.01.10, 19:02
      Gardło pewnie sprawdzone?
      • agasonesta Re: Przestał połykać ślinę!RATUNKU 16.01.10, 19:20
        tak ,laryngolog badał go wcześniej,to trwa już od sierpnia zaczęło się niewinnie,myśleliśmy że jest większy nie radzi sobie z większą ilością śliny,mały oczywiscie problem z jedzeniem ,piciem i nie tylko
        • mama-cudownego-misia Re: Przestał połykać ślinę!RATUNKU 16.01.10, 19:24
          A może to jakaś przeczulica? Albo refluks? Nie łyka bo jest to
          nieprzyjemne?
          • mama-cudownego-misia Re: Przestał połykać ślinę!RATUNKU 16.01.10, 19:25
            A! o refluksie już wiesz... Bieda straszna sad
          • agasonesta Re: Przestał połykać ślinę!RATUNKU 16.01.10, 19:38
            moze tak byc ,on bardzo długo ulewał,mówiono mi ze ma słabe mięsnie zwieracza bo generalnie jest wiotki,to byłoby najłatwiejsza diagnoza bo podobno mozna leczyć,
            • mama-cudownego-misia Re: Przestał połykać ślinę!RATUNKU 17.01.10, 12:21
              Możliwe, że to od tego. W sumie warto do neurologopedy, ale Wy już
              chyba chodzicie, o ile pamiętam?
        • agasonesta Re: Przestał połykać ślinę!RATUNKU 16.01.10, 19:25
          myślę jeszcze o zębach ma na przodzie niedorozwój szkliwa,no i rosną mu ciągle zęby
          • tolka11 Re: Przestał połykać ślinę!RATUNKU 16.01.10, 20:31
            Znaczy wygląda to tak, że ta slina mu leci z buzi i ma całe ciuchy
            mokre tak? Bo jak tak, to miłosz tak miał ponad 5 lat.
            • agasonesta Re: Przestał połykać ślinę!RATUNKU 16.01.10, 21:34
              On wytacza z siebie ślinę,pracuje brzuszkiem i jak gdyby z gardła cofał i zbierał nie chcac połknąć,z wysiłkiem,przy tym płacze,jakby odczuwał ból,to nie jest zwykłe ślinienie .Istny koszmar.
              Zaczynam wiązać to z jedzeniem,jak został na czczo przed przyjęciem do szpitala to pół dnia sie nie slinił,ale my ciagle myślimy że to z braku zajęcia -taka autostymulacja.
              • ewelajnawrocek Re: Przestał połykać ślinę!RATUNKU 17.01.10, 11:16
                Moj sie tez bardzo slini, slina cieknie ciurkiem, jest cały mokry. Albo
                zęby albo neurologia..poki zabkuje ciezko cos wykluczyc.
                Ja na razie czekam.
                • tolka11 Re: Przestał połykać ślinę!RATUNKU 17.01.10, 12:02
                  A nie, no to u nas tak właśnie wyglął, że slina ciekła ciurkiem. i
                  jak te GUPKI czekaliśmy, bo to żeby, bo dzieci tak mają. Niestety
                  zęby wyszły i dalej się slinił. szkoda, ze tak późno zareagowalismy.
                  U nas przyczynło zaburzone napięcie mięśni twarzy - diagnozuje toto
                  neurologopeda. Im wczesniej tym szybciej problem z głowy, można
                  wypracować połykanie śliny. A tak Miłosz niedługo do szkoły idzie i
                  jeszcze mu się zdarzają baaardzo rzadko, ale jednak momenty
                  ślinienia.
                  Ale faktycznie jak to jest takie wypychanie to trza też diagnoztykę
                  przełyku włączyć.
                  Aaaaa u nas za zaburzone napięcie mięśni twarzy odpowiada po części
                  ROPV.
                  • ewelajnawrocek tolka 17.01.10, 17:00
                    u nas to sie pojawiło jakies 3-4 mce temu, wczesniej nie, czy to nadal
                    moze znaczyc problem z napieciem?-

Symiś, 23.12.2008, 31 hbd, 1720

fotoforum.gazeta.pl/3,0,1929931,2,1.html
                    • tolka11 Re: tolka 17.01.10, 17:09
                      To mogą być zęby ja piszesz. u mnie pierwsza donoszona śliniła się
                      rok, Miłosz jak pisałam, a wczesniakowa Sara wcale się nie sliniła.
                      Zawsze możesz to sprawdzić u specjalisty i jak zwykle uspokoić
                      siebiesmile
    • agasonesta Re: Przestał połykać ślinę!RATUNKU 21.01.10, 14:50
      Ani refluks ani padaczka,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka