ola_mi 14.06.10, 21:15 Czy może dziecko którejś z Was borykało się z tym problemem? Co było przyczyną takiego stanu rzeczy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama-cudownego-misia Re: nadpłytkowość 15.06.10, 10:31 Wiesz co, ja mam regularnie nadpłytkowość, to jest podobno związane ze stanem zapalnym. A co pediatra na to? Odpowiedz Link
ola_mi Re: nadpłytkowość 15.06.10, 11:27 Pediatrzy w szpitalu rozkładają ręce, bo nie wiedzą skąd to sie bierze. Krew jest masakrycznie gęsta. Wszystkie inne parametry w krwi w normie (był stan zapalny- poważna infekcja bo CRP 300, ale już wszytko pospadało, za wyjatkiem płytek krwi, które stale utrzymują się grubo ponad normę). Odpowiedz Link
mama-cudownego-misia Re: nadpłytkowość 15.06.10, 11:29 A jak bardzo grubo ponad normę? Odpowiedz Link
malenstwo5 Re: nadpłytkowość 15.06.10, 11:29 Hej. Zosia miała przez dłuższy czas w górnej granicy normy i związane to było z tym, że zaczęła dużo mniej pić. Do tego miała słabe wyniki moczu, szczawiany, fosforany w dużych ilościach. Teraz pije dużo i wyniki się poprawiły płytki spadły z 450 do 250 i mocz też dobry. Odpowiedz Link