Dodaj do ulubionych

Do ilovetwins

14.04.11, 13:56
Witaj, chciałabym Cię prosić o opinię o szpitalu na Skłodowskiej. Czytałam, że masz skierowanie do tego szpitala, czy już byliście? Mam nadzieję, że u Was wszystko ok! Bardzo proszę napisz jak tam jest.
Obserwuj wątek
    • ilovetwins Re: Do ilovetwins 14.04.11, 21:57
      witaj. Tak, bylismy w Klinice gastroenterologii na Sklodowskiej. Zdiagnozowali u malej refluks. Leczymy go polprazolem. Objawy ustaly, ale apetytu brak, tak wiec jest srednio ok.
      Generalnie w szpitalu bylo w porzadku. Bylismy od piatku do poniedzialku, mimo weekendu mielismy porobione wszystkie badania. Dr prowadzaca Krystyna Mowszet jest tam szefowa oddzialu niemowlecego i zajmuje sie chyba wszystkimi przypadkami. Bardzo mila i konkretna. Jestesmy w kontakcie telefonicznym, dobrze nas kojarzy, nie trzeba za kazdym razem opowiadac swojej historii. pietro wyzej jest oddzial starszych dzieci i tam szefuje dr Stawarski. Pielegniarki mile i pomocne. Pomagaja tez np. przy kapaniu dziecka, czesto zagladaja, interesuja sie co slychac, ile dziecko zjadlo, czy ulewa itp. Sale 1 i 2-osobowe. Za pobyt z dzieckiem placi sie 25 zł. Mozna wykupic dla siebie obiady szpitalne za kilka zlotych. Lazienka jedna na korytarzu, prysznica brak (tzn, jest chyba pietro wyzej, ale ja nie korzystalam - zamienialam sie z mezem i jezdzilam do domu). Mozna w ramach spaceru wyjsc na dziedziniec z dzieckiem i posiedziec na powietrzu - dziecko w foteliku samochodowym albo w wozku. Co mnie zadziwilo, szpital przygotowuje mieszanki mleczne dla dzieci (niekarmionych piersia) i codziennie czekają butelki z gotową mieszanką w lodowce. Ja z nich zrezygnowalam, nie mialam odwagi podawac mleka ktore stoi tyle godzin, nawet jesli w lodowce.
      Jak masz jakies pytania to chetnie odpowiem.
    • mojmikuniu Re: Do ilovetwins 14.04.11, 22:45
      Bardzo dziękuję za odpowiedźsmile Moja córka ma 3,5l. Ma problemy z wypróżnianiem się, jest niejadkiem i miewa nieuzasadnione wymioty stąd skierowanie na badania. Napisałaś, że za pobyt z dzieckiem płaci się 25zł - za dobę czy jak to liczą? Oczywiście nigdy w życiu nie zostawię dziecka samego w szpitalu ale chciałabym się przygotować na ewentualne koszty. Strasznie boje się badań, które ją tam czekają.
      • ilovetwins Re: Do ilovetwins 15.04.11, 12:38
        hej, to ty pewnie trafisz na drugie pietro, do dr Stawarskiego. Nie bylam na tym pietrze, ale podejrzewam, ze warunki podobne. Kurcze, nie chce cie wprowadzic w blad, ale pierwsza doba chyba 25 zl, a kolejne 20 zł.. A moze pierwsza doba 20 zł a kolejne 15? Nie umiem sobie przypomniec, ale mniej wiecej to tego typu koszty. Moze nie bedzie zadnych nieprzyjemnych badan, na pewno krew, usg brzuszka, mocz, obserwacja karmienia. Moze beda chcieli zrobic ph-metrie, moze inne badania, ale te inwazyjne są chyba w znieczuleniu. Zawsze mozesz sie wczesniej dowiedziec. Jestes z Wroclawia? Dr Stawarski przyjezdza na wizyty domowe, koszt 150 zł. Jesli sie tak obawiasz, niech przyjedzie do was do domu, zobaczy dziecko, porozmawia z tobą, opowie ci o badaniach, ktore przeprowadzą w szpitalu, i uspokoisz sie troche.
        • maciaszcz Re: Do ilovetwins 08.08.11, 13:32
          Witam!Znalazlam na forum informacje, iz korzystala Pani z pomocy gastrologow w Klinice we Wroclawiu.U naszej corki 4,5 letniej jest podejrzenie reflusku i polecono nam dr Stawarskiego, czy ma Pani moze jakies namiary a bezposredni kontakt z doktorem, zeby umowic sie na wizyte prywatna? W klinice podali nam odlegly termin do przychodni ale nie do dr Stawarskiego. Jestesmy z Wrocławia, wiec jesli jest mozliwosc zamowienia wizyty domowej chetnie bysmy z tego skorzystali. Z gory bardzo dziekuje za pomoc! Prosze o przeslanei ewentualnego kontaktu na adres maciaszcz@hotmail.com Serdecznie pozdrawiam!
          • ilovetwins Re: Do ilovetwins 10.08.11, 16:02
            witaj
            wysylam na mejla namiar na doktora
            tak, przyjezdza na prywatne wizyty domowe
            • zan_ka321 dr. Stawarski 11.08.11, 18:41
              Witam
              Chciałam prosić o podanie namiaru na dr. Stawarskiego dla mojej 10 mies. córci.
              Chodzi mi o wizytę prywatną. Szukam i nic nie mogę znaleźćsad
              Z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam
              zan_ka32@op.pl
              • ilovetwins Re: dr. Stawarski 12.08.11, 16:12
                podaje nr telefonu - moze jeszcze ktos bedzie poszukiwal
                604-213-864
    • mojmikuniu Re: Do ilovetwins 15.04.11, 21:37
      Nie jestem z Wrocławia a z Dzierżoniowa więc niestety nie mogę liczyć na wizytę doktora. Mam starszny uraz do Wrocławia i tamtejszych szpitali. Mój pierwszy synek był leczony w klinice chirurgii czyli budynek bliziutko gastroenterologii, miał tam bardzo dużo operacji i zabiegów niestety wszystkie kończyły się komplikacjami i w końcu zmarł w intetnywnej terapii właśnie przy tej klinicesad(( Bardzo dobrze znam te szpitale i przypominają mi one najgorsze co mnie w życiu spotkalo stąd te wszystkie moje obawy.....Jak byliśmy na badaniu teraz w przychodni gastro to myślałam , że zemdleję ze strachu kiedy podeszłam pod te budynkisad Wszystko mi się znowu przypomniałosad
      • ilovetwins Re: Do ilovetwins 15.04.11, 22:06
        Bardzo ci wspolczuję tego co przeszlas.
        Niestety szpitale we Wroclawiu nie mają najlepszej opinii...
        [*] dla Twojego Synusia.

Teraz to jednak zupelnie inna klinika i zupelnie nowa historia. Będzie dobrze. Trzymam kciuki.
    • mojmikuniu Re: Do ilovetwins 17.04.11, 22:18
      Dziekujęsmile Pozdrawiam Cię!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka