ola_mi 14.05.11, 14:42 www.tvn24.pl/13021,1,prosto_z_polski.html mi łzy popłynęły jak obejrzałam reportaż Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tolka11 Re: Śpiew delfinów leczy chore dzieci" widziałyśc 14.05.11, 17:14 Jeszcze nie, ale zara nadrobie. Ola a co z wyjazdem? Sa juz konkrety? I co u dziewczynek? Jak to wszystko u nich wyglada? Odpowiedz Link
ola_mi Re: Śpiew delfinów leczy chore dzieci" widziałyśc 14.05.11, 18:02 wyjazd już załatwiony. Wyruszamy 1 wrzesnia. 5 wrzesnia dziweczynki zaczynaja zajęcia.Obecnie rozpoczęły adaptacje w basenie. Teraz tylko szukamy mieszkania do wynajęcia w miare blisko delfinarium dla czwórki dorosłych i piatki dzieci, czyli 3 pokoje muszą być (postanowilismy z mężem że pojedziemy na wakacje na Krym i dotrzymamy towarzysztwa szwagrom ). Natalka jest pod kontrolą neurologa, bo na czas wyjazdu muszą zejść do minimum z dawki leków przeciwpadaczkowych. Niejest do końca wiadome czy będziemogła bycpoddana samej delfinoterapii, ze względu na ciagłe infekcje,ale jesteśmy dobrej mysli. Odpowiedz Link
3-mamuska Re: Śpiew delfinów leczy chore dzieci" widziałyśc 14.05.11, 20:25 Ola czy wy tam jedziecie? mozesz napisac jak to mozna zalatwic,moj syn ma autyzm i nie mowi i chce sporobowac wszystkiego. Odpowiedz Link
ola_mi Re: Śpiew delfinów leczy chore dzieci" widziałyśc 15.05.11, 08:36 tak,jedziemy do tego delfinarium w Sewastopolu. Podaj mi maila, to zwerbuję siostre i ona CI wszytko napisze. Wiem że oni informacje o tym otrzymali od Pana,który ze swoim synkiem tam jezdzi. załatwiali to wszytko mailowo i telefonicznie z jakąś Panią doktor tam na miejscu. Siostra w wolnej chwili Ci wszytko napisze. Daj tylko maila. Odpowiedz Link
mamawojtuska79 Re: Śpiew delfinów leczy chore dzieci" widziałyśc 14.05.11, 22:42 Czy mogę prosić o informację ile kosztuje terapia w delfinarium i ile może kosztować mniej więcej taki wyjazd, jak można go załatwić i ile się czeka na termin. Bardzo mnie zainteresował temat delfinoterapii i zastanawiam się czy nie pojechać z moim wojtusiem, u nas największym problemem jest słuch (skutek uboczny wylewów w główce i leków ototoksycznych) Odpowiedz Link
ola_mi Re: Śpiew delfinów leczy chore dzieci" widziałyśc 15.05.11, 08:47 Napiszę wszytko jak tylko otrzymam info od siostry. Załatwiać zaczeli to jakieś 2miesiące temu i od prawie miesiąca mają wyznaczony termin. Zakwaterowanie można załatwić przy dellfinarium, ale to wynosi duzo drożej niz nalezienie własnego lokum. Jedyny ból że dlefinarium jest w centrum militarnym, więc cięzko bliziutko znależć mieszkanie. Sewastpol jest bardzo rozległy i podzielony na kilka dzielnic. Jednak jak sięjedzie samochodem to nie ma problemu,poza tym baza środków komunikacji miejsciej tez jest dobra. Jak będe znała szczegóły to napiszę na forum. Odpowiedz Link
olaaa-calineczka Re: Śpiew delfinów leczy chore dzieci" widziałyśc 14.05.11, 23:09 mi też się łezka zakręciłai trzyymam moocno kciuki za dziewczynki wasze Olcia Odpowiedz Link
agajedi Re: Śpiew delfinów leczy chore dzieci" widziałyśc 15.05.11, 00:41 A my się szykujemy na delfinki w październiku. I też liczę na efekty. Ja na własne oczy takowe widziałam tzn widziałam chłopca i jego stan obecny po delfinkach Odpowiedz Link
aleksa51 Re: Śpiew delfinów leczy chore dzieci" widziałyśc 15.05.11, 07:59 Ja mam muzykę relaksacyjną z odgłosami delfinów i nieraz w pierwszej ciąży słuchałam i puszczałam czasem małej po porodzie, bo wiadomo, że ją uspokajało. Urodziłam ją w 34tc, miała wylewy. Ale do dziś rozwija się szybciej niż jej wiek urodzeniowy. Z młodszą słuchałam sporadycznie - mimo, że urodzona w 37tc to do wszystkiego trzeba ją stymulować, znacznie później zaczeła mówić, chodzić, mówi niewyraźnie (wszystko to jest w normie ale w porównaniu z siostrą wszystko słabiej). Może przypadek ale teraz staram się codziennie brzdącowi w moim brzuchu włączać delfinki i mały na nie żywo reaguje (podobnie jak na muzykę klasyczną. Odpowiedz Link
3-mamuska Re: Aga a Wy gdzie jedziecie? 15.05.11, 21:18 Hej,podaje maila i.drozd@btinternet.com. Bede wdzieczna za informacje. Odpowiedz Link
ola_mi Re: Śpiew delfinów leczy chore dzieci" widziałyśc 15.05.11, 21:23 A więc po krótce, to żeby jechać na delfiny do Sevastopola indywidualnie, to trzeba albo znać biegle rozyjski albo mieć ze soba tłumacza (w grupowych wyjadzach organizowanych przez różne fundacje tłumacz jest wliczony w cenę). Koszt za jedno dziecko, samej delfinoterapii to 700dolarów. Zakwaterowanie i dojazd w swoim zakresie. Pośrednicy zyczą sobie od 2500-3000 Euro za delfinoterapie bez przejazdu i zakwaterowania wiec różnica niesamowita. jak kto będzie zainteresowany szczegółami to podam telefon do siostry lub szwagra i Wam odpowedzą na wszytkie pytania. Odpowiedz Link
mamaolisia Oluś 16.05.11, 14:10 Ja sie zastanawiam na wyjazdem z Olisiem podasz mi nr do siostry na priv mamaolisia@gazeta.pl, będę bardzo wdzieczna. Pozdrawiam i całuje dzieciaczki. Odpowiedz Link