Dodaj do ulubionych

Boje sie !

09.05.04, 18:23
Czytam o waszych maluszkach i bardzo sie boję.obecnie jestem w 25 tc i mam
rozwarcie,skruconą szyjkę.Powiedzcie mi "Silne" mamy czy rodziłyście w swoich
szpitalach czy jeśli juz się cos zaczęło byłyście pod specjalistyczna
opieką ?
Ja jestem z Radomia i boję sie że u nas nie ma dobrego sprzętu dla takich
maluszków.Pozdrawiam i duzo zdrówka dla tych "najmniejszych"
Obserwuj wątek
    • gosiasur Re: Boje sie ! 11.05.04, 13:01
      Ja też jestem z Radomia i rodziłam na Jóżefowie.Ginekolodzy zrobili wszystko co
      było w ich mocy, żeby moje dziecko urodziło się jak najpóźniej i zdrowe
      natomiast co do oddziału niemowlęcego i OJOMU dla dzieci mam jak najgorsze
      zdanie. Nie jest to oddział przyjazny matce i dziecku. Przez bezmyślność i
      ignorancję pielęgniarek i lekarzy moje dziecko się rozchorowało, a później
      jeszcze musiałam staczać boje o przewiezienie dziecka do CZD. Gosia
    • kleo10 Re: Boje sie ! 11.05.04, 13:47
      Marteczko,
      Trzymaj się dzielnie. Jak stara ciotka radzę Ci - zajmuj się leżeniem w łóżku.
      Mój synek urodził się w 25tc. Nie jestem specjalistą, ale na oddziały
      dziecięcie się napatrzyłam. Najlepiej jest rodzić od razu w dobrym szpitalu. W
      Warszawie są dwa Karowa i IMiDZ na Kasprzaka. Jeżeli nie będziesz czuła się
      dobrze a masz warunki to może pojedż na Izbę przyjęć któregoś z nich.Pewnie od
      razu położą Cię na oddział. Tam będziesz pod dobrą opieką. Ja zresztą leżałam z
      dziewczyną z Radomia z "trudną" ciążą a mój synek z bliżniakami z Grójca.
      Z drugiej strony znam też dziewczyny które pomimo rozwarcia spokojnie urodziły
      w terminie. Co najwyżej miały założony szew.
      Pozdrowienia,
      • marteczka271 Re: Boje sie ! 11.05.04, 21:09
        Dziewczyny dziekuje za rady ! ja niestety nie moge mieć założonego szwu,bo
        wsześniej krwawiłam a teraz mam skurcze,mimo że biorę leki.Mój lekarz
        stwierdził że jeszcze nie powinnam urodzic ale moge urodzic przed terminem.
        co do szpitali radomskich to wiem,że jest nędza ale nie bedzo moge pojechac do
        W-wy,bo mam 2 dzieci i nie chce tracic z nimi kontaktu.Liczę każdy tydziń i mam
        nadzieje ze doczekam chociaż 37 tc.Pozdrawiam Was. Radomianko odezwij sie do
        mnie. marteczka26@o2.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka