Dodaj do ulubionych

przepuklinki

24.08.11, 10:15
mój syn ma 3 latka i od urodzenia ma przepukliny mosznowe za 2 tyg ma zabieg i strasznie się stresuje choć to podobno nic strasznego! czy ktoś wie jak to wygląda i czy to naprawdę nic takiego?
Obserwuj wątek
    • wyspa-ela Re: przepuklinki 24.08.11, 11:39
      witam,
      my mieliśmy przepuklinę mosznową lewostronną i i pachwinową prawostronną która się samoistnie wchłoneła. Wiesz sam zabieg faktycznie nie jest jakiś skąplikowany (u nas trwał 20 min.) ja przeżyłam to strasznie ale pewnie dlatego że młodemu dali "głupiego jasia" na moich oczach i jego reakcja mnie "zabiła". Ogólnie wyglądało to tak że rano o 8mej (był pierwszy na liście) zabrano go na salę a punkt 10ta miałam go spowrotem, po 14tej zbierałam się już do wyjścia do domu. W domu spał długo troszkę był taki ciepławy ale ogólnie nie marudził, i szybko się zagoiło.
      gdzie będziecie mieli ten zabieg? robią synkowi od razu dwie?
      • tolka11 Re: przepuklinki 24.08.11, 13:57
        Milosz mial obustronna pachwinowa. 2 zabiegi w odstepie pol roku. Pierwszy jak mial 6 m-cy (3 korygowane), drugi w wieku 12 m-cy (9 korygowanych). Oba laparoskopowo. Przy okazji usunieto wodniaka jadra.
        U nas wyglada to ta: rano na oddzial, przed poludniem zabieg - trwa z wybudzaniem okolo godziny, wieczorem wypis do domu. Zwykly szpital, zabieg robiony w ramach NFZ.
        Ostatnio bylam z mlodym u urologa a zarazem chirurga. Od zabiegu minelo 8 lat, blizn nie ma, bo laparoskopowo. A lekarz do mnie "oooooo jak mial pieknie zrobione przepukliny, gdzie go operowano?". Laik nie ma szansy zauwazyc.
        • tolka11 Re: przepuklinki 24.08.11, 13:58
          Blad: od zabiegu minelo 7 lat.
          I naprawde to nic strasznego, ale i tak sie czlowiek denerwuje.
      • jagoooda_s Re: przepuklinki 25.08.11, 17:54
        ma tylko lewostronną więc tylko jeden zabieg z prawej strony wchłonęła sie zanim skończył roczek! w Lublinie na Chodźki ma mieć zabieg i niby mówili że w piątek zabieg w sobote do domu ale boję się że będzie coś nie tak.
        • wyspa-ela Re: przepuklinki 26.08.11, 15:56
          nie martw się i nie nakręcaj się bo to najgorsze to właśnie (to nakręcanie się wink) będzie dobrze dla chirurgów to "bułka z masłem", wiesz u młodego tego wogóle nie wiedać a wogóle to na drugi dzień po zabiegu brykał jak gdyby nigdy nic smile bardziej ja się bałam że coś może być nie tak, jak powiedziałam o tym chirurgowi na kontroli, to się śmiał i mówił że jakby go coś bolało to by to było widać po dzieckusmile powodzenia, będzie dobrze smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka