Dodaj do ulubionych

Prywatny okulista Bydgoszcz-Gdańsk

31.03.12, 17:02
Dziewczyny, proszę Was o namiary na dobrego okulistę z Bydgoszczy lub 3miasta, najbardziej zależy mi na tym, żeby:
- okulista znał się na wcześniakach,
- przyjął nas o konkretnej godzinie bez ryzyka kontaktu z innymi dziećmi.
Mam już dosyć tej parodii na Wejhera w Gdańsku, kolejny raz odjechaliśmy stamtąd z kwitkiem po tym, jak się okazało, że na korytarzu szaleje epidemia infekcji i sama pani dr jest przeziębiona...........
Z góry wielkie dzięki!
-----
Justyna & Jaś (1740 g) i Michaś (1540 g) 31 tc, ur. 10.2009 r.
Obserwuj wątek
    • estera7977 Re: Prywatny okulista Bydgoszcz-Gdańsk 31.03.12, 20:08
      Ja mogę polecić jedynie dr. Lipkowską z bydgoszczy uratowała wzrok martynie i nie tylko jest konkretna i zajmuje się wcześniakami na oddziale intensywnej w bizielu i nie tylko. Przyjmuje tez prywatnie.Ja ufam tylko jej jeśli chodzi o oczy.
    • martha_sz2 Re: Prywatny okulista Bydgoszcz-Gdańsk 31.03.12, 21:14
      Chodzę z Jankiem do dr w Malborku, bardzo fajna, szkoliła się na Wejhera właśnie, chcesz namiary to daj znać
    • makarcia Re: Prywatny okulista Bydgoszcz-Gdańsk 31.03.12, 21:34
      Ja też Ci polecę dr Lipkowską z Bydgoszczy. Przyjmuje na ul Gdańskiej. Nawet prof Prost mi ją polecał big_grin
      • misiekjasiek Re: Prywatny okulista Bydgoszcz-Gdańsk 31.03.12, 21:37
        Dziewczyny czy ta dr Lipkowska przyjmuje w takim miejscu, gdzie nie ma ryzyka kontaktu z dużą ilością dzieci? Do Bydgoszczy mamy blisko, byłoby super.
        Marta, jakby co, będę pisać smile
        -----
    • karlan81 Re: Prywatny okulista Bydgoszcz-Gdańsk 31.03.12, 22:18
      Polecam dr. M. Gawęckiego poradnia Dobry Wzrok Gdańsk ul. Kliniczna. Doktor ma super podejscie do dzieci i jest bardzo dobrym specjalista
      pozdrawiam
      Julek 30hbd (1470g 41cm) 18.02.2009
      Tymek 35hbd ( 2700g, 53cm) 04.11.2011
      • estera7977 Re: Prywatny okulista Bydgoszcz-Gdańsk 31.03.12, 23:17
        Dr Lipkowska przyjmuje w koronowie to jest koło bydgoszczy nie będzie praktycznie wcale kontaktu z innymi dziećmi bo tu wszystcy są zapisywani na godzinę no i z chojnic masz bliżej tu niż do bydgoszczy
        • misiekjasiek Re: Prywatny okulista Bydgoszcz-Gdańsk 01.04.12, 16:36
          Esterka a czy mogłabyś mi dać nr tel, bo w necie znajduję tylko adres ale nigdzie nie ma tel.
          Spróbuję się do niej umówić.
          Do Koronowa to praktycznie rzut beretem, poza tym czeka nas wizyta w Egeo i może dałoby się to połączyć.
          -----
          • estera7977 Re: Prywatny okulista Bydgoszcz-Gdańsk 01.04.12, 21:46
            a mogłabyś odezwać się do mnie na gg albo maila ? gg 301372 mail estera_1979@wp.pl napisze ci wtedy co i jak
            • jolantusia1 Re: Prywatny okulista Bydgoszcz-Gdańsk 02.04.12, 14:59
              Justyna poza tym Lipkowska jak usłyszy że wcześniaki to na pewno umówi się z Tobą w dogodnej dla Ciebie godzinie i bez kontaktu z innymi. Też polecam. Bardzo konkretny człowiek. Cały czas do niej jeździmy
    • squire1983 Re: Prywatny okulista Bydgoszcz-Gdańsk 02.04.12, 17:42
      my idziemy do Żywickiej na Klinicznej, nie byłam jeszcze, ale dwie koleżanki były i chwalą ją sobie, ponoć ma świetne podejście do dzieci. przyjmuje gdzieś obok szpitala, wizyta 100zł, no i termin na połowę maja, ale podobno warto.
      • misiekjasiek Re: Prywatny okulista Bydgoszcz-Gdańsk 02.04.12, 18:27
        Michaś był pod opieką Żywickiej na Polankach, jak był na tlenie i też sobie ją chwaliłam, ale potem zapisałam nas na Wejhera (ona tam nie przyjmuje).
        Spróbuję do okulistki, którą polecają dziewczyny, tam mamy zdecydowanie bliżej.
        -----
        • gajmal Re: Prywatny okulista Bydgoszcz-Gdańsk 03.04.12, 10:48
          Jest jeszcze Pani doktor zastępca ordynatora okulistyki dziecięcej Akademii Medycznej w Gdańsku www.koberda.pl/flash/flash.php. Przyjmuje prywatnie, więc wchodzisz na wizytę zwykle tak jak się umówisz.
          • gajmal Re: Prywatny okulista Bydgoszcz-Gdańsk 03.04.12, 10:49
            Jeszcze raz link www.koberda.pl/flash/flash.php
            • mimi0080 Re: Prywatny okulista Bydgoszcz-Gdańsk 03.04.12, 13:28
              Potwierdzam słowa Estery w 100%.Jaś od urodzenia jest pod opieką dr Lipkowskiej, jesteśmy po operacji na zeza i okularki z 5 plus zeszliśmy na 2 plus i możliwe,że w przyszłości oczki będą całkiem zdrowe. Namówiłam też szwagierkę na wizyty u niej i jej syn z wady 9plus w krótkim czasie zszedł do 5plus...dlatego polecam.
              • misiekjasiek Re: Prywatny okulista Bydgoszcz-Gdańsk 03.04.12, 21:46
                Ja mam nadzieję, że "coś" zrobi z chłopcami, u nas jest ten problem, że w czerwcu mieli wadę +3 na każdym oku (obydwoje taką samą) i nie było mowy o okularach a czytam często na forum, że przy tej wadzie okuliści zalecają okulary, żeby sprawa się nie pogorszyła. Chłopcy mają dodatkowo obciążony wywiad, bo ich tata (i jego siostra) mają duże wady wzroku, mąż od 2 r.ż. nosi okulary, na jedno oko prawie nie widzi. Także trochę się denerwuję olewką na Wejhera i tym, że tak dużo czasu straciliśmy.
                -----
                • gajmal Re: Prywatny okulista Bydgoszcz-Gdańsk 04.04.12, 08:39
                  A czemu przy takiej wadzie nie noszą okularów?
                  • misiekjasiek Re: Prywatny okulista Bydgoszcz-Gdańsk 04.04.12, 09:03
                    Pomyłka. Badanie dna oka ze stwierdzoną wadą +3 na każde oko mieli robione w październiku 2010. Na moje pytanie co z tym robić usłyszałam, że wada jest na granicy normy i to jest tylko do obserwacji. Kolejna wizyta czerwiec 2011 - to tylko badanie przez te "szkiełka" czyli parosekundowe rzucenie okiem, bez kropli, bez niczego. Pytania o zezowanie i czy nie widzę niczego niepokojącego. Zwracałam uwagę na to, że chłopcy trą oczy. Za każdym razem pytania o wadę wzroku męża (ma potężną) ale zero reakcji. Przy każdej wizycie inny lekarz. Kolejna wizyta ustalona na styczeń 2012, z powodu hospitalizacji Michała przełożona na marzec i tym razem się nie dostaliśmy.
                    O tym, że przy takiej wadzie konieczne są okulary do korygowania, dowiedziałam się z forum.
                    -----
                    • misiekjasiek Re: Prywatny okulista Bydgoszcz-Gdańsk 04.04.12, 09:06
                      Może nie "nie dostaliśmy się" tylko po zapoznaniu się z milionowym chorym tłumem w poczekalni i po uzyskaniu w rozmowie z dr informacji, że sama jest przeziębiona - uciekliśmy stamtąd, aż się kurzyło wink
                      -----
                      • rewolka404 Re: Prywatny okulista Bydgoszcz-Gdańsk 04.04.12, 12:16
                        My do tej pory bylismy bardzo zadowoleni z poradni na Wejhera, bylismy 6 razy, tyle zajelo nam dorzewanie siatkowki i wykluczenie ROP uncertain W maju idziemy ponownie, bo sporadycznie oczko ucieka. Mam nadzieje, ze sie dowiem, ze przesadzam i wiecej tam nie zawitamy.
                        • misiekjasiek rewolka 04.04.12, 12:29
                          Taaak, ja też byłam zadowolona, do momentu.
                          U nas było ROP, byliśmy częstymi pacjentami na wcześniakach. Te ostatnie dwa badania dot. normalnej poradni (już nie-wcześniaczej), ale to są dalej ci sami lekarze. Już w czerwcu powinno mnie zastanowić, że nie robią dokładnego badania od października i zapisują nas na... styczeń przyszłego roku. Ale, że tak powiem, okulista był daleko w kolejce na liście naszych "priorytetów".
                          -----
                          • nasz-jeremi Re: msiekjasiek 04.04.12, 14:42
                            My byliśmy akurat wczoraj na Wejhera. około 11. Rano zaliczyliśmy jeszcze Sztangierską. U okulisty pustki. Trzy osoby przed nami. Czekaliśmy chwilkę.Jeremiaszowi zakropiono oczka[ ostatnio też miał kropelki] i mogliśmy wyjść na godzinny spacer nad morze ,powdychać jodu. Maluch ma niewielki astygmatyzm- rodzinna dolegliwość i narazie wszystko dobrze. Mamy kolejną wizytę w listopadzie. U endokrynologa też dobrze- nareszcie TSH w normie. Pierwszy raz od urodzenia. POZDRAWIAMY
                          • rewolka404 Re: rewolka 04.04.12, 17:51
                            misiekjasiek, a czemu w ogole tam trafiliscie? zez?
                            Kurcze, mialam naprawde dobre zdanie o tej poradni. M am nadzieje, ze zeza nie bedzie i nie bedzie problemu uncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka