Dodaj do ulubionych

Nie ma dla nas bucików - wszystkie za duże...

23.05.05, 21:00
...nie wiem co zrobić, chyba poczekam aż noga urosnie - nic mi po prostu do
głowy nie przychodzi...
Obserwuj wątek
    • hanti Re: Nie ma dla nas bucików - wszystkie za duże... 23.05.05, 22:22
      aile Igor ma cm stopy??? Bo Lolcia też ma malutką, ale radzimy sobie smile)))))
    • konszacht Re: Nie ma dla nas bucików - wszystkie za duże... 23.05.05, 22:25
      Jola,
      u nas to samo!W domu nie ma problemu - najlepsze skarpety z ABSem. Ale na
      dworze?!Amelka śmiga na razie w takich gumowanych kapciach, trochę jej gorąco,
      ale nie widzę innego wyjścia. Dobrze, że mamy ten problem w okresie letnim, bo
      co by było zimą?! Kupiłm jej w zeszłym tygodniu sandałki nr 19 - myślę,że
      jeszcze ze dwa tygodnie i będą dobre. A kupiłm wcześniej nauczona
      doświadczeniami mojej siostry, mniej więcej od końca czerwca można się bowiem
      spodziewać, że w sklepach nie będzie już dostaw letnich butów.
      Sandałki kupiłam firmy GUFO - polecam: miękka podeszwa, skórzane, lekko nad
      kostkę, regulacja zapięcia, szerokie czubki - stopa będzie miała swobodę. No i
      przede wszystkim cena atrakcyjna: 45zł. Jak zobaczyłam Bartki za 200zł to włos
      mi się zjeżył. Sandały pokazałam rehabilitantce - powiedziała, że ok.
      Pozdrowienia
      Justyna
    • mamaigora1 Re: Nie ma dla nas bucików - wszystkie za duże... 24.05.05, 07:20
      Igora stópka to tak ok. 12cm długości, zmierzylismy wszelkie dostepne w naszym
      mieście buty nr 18 i 19 i tragedia jest po prostu!!!
      Mierzyłam sandałki i paluszki Igora z ledwościa dochodzą do granicy tej części
      buta, która jest przed otworem na paluszki (ale zagmatwałam, ale nie wiem jak
      to sie nazywa), gdyby to było jakies pól centymetra luzu to bym brała, ale
      stopie do długości butów brakuje od 1-1,5 cm crying(((
      Chyba tez kupie jakies kapcie (te to chociaz w małej numeracji produkują) i
      widziałam jakies 16 czy 17 - Igor na razie to po domu w skarpetkach z ABSem jak
      Amelka, a po dworze to chodzi tylko po kilka minut - reszte spędza w wózku albo
      na rączkach - faktycznie dobrze, że to lato jest...
      • agniesz76 Re: Nie ma dla nas bucików - wszystkie za duże... 24.05.05, 10:34
        Ja pierwsze butki kupiłam półtrzewiki Tombutu rozmiar właśnie 17, mają własną
        stronkę więc możesz zamówić przez internet www.tombut.pl/
        do nauki chodzenia są super, mają sztywny zapiętek i są ze skórki, można dostać
        z dzwoneczkami także słyszysz gdzie dziecko jest wink
        Pozdrawiam AGnieszka
        najlepiej wysłać im odbicie stópki,
        • mamaigora1 Re: Nie ma dla nas bucików - wszystkie za duże... 24.05.05, 10:56
          Agnieszko,
          a który model wybrałas i jak zrobiony odcisk wysyłałaś?
          • agniesz76 Re: Nie ma dla nas bucików - wszystkie za duże... 24.05.05, 11:56
            Wybrałam półtrzewiki z działu lato www.tombut.pl/lato.html
            ,a buciki mierzyliśmy na miejscu . Sprawdź może ich sklep też masz blisko
            www.tombut.pl/sklepy.html
            ewentualnie zadzwoń to pewnie wszystko wytłumaczą lepiej ode mnie.
            Ja zadzwoniłam do najbliższego sklepu i spytałam czy mają taki mały rozmiar.
            Pozdrawiam Agnieszka
            • hanti Re: Nie ma dla nas bucików - wszystkie za duże... 24.05.05, 13:21
              Karolka nosi buty Bartka i 19 mają dokładnie 12,5 cm, więc akurat dla Igorka smile))
              • mamaigora1 Re: Nie ma dla nas bucików - wszystkie za duże... 24.05.05, 13:24
                To ok.12 cm to wstawiłam tak na oko - nie mierzyłam mu stópki, tylko poszlismy
                do sklepów i mierzylismy buty i Bartki sa własnie te duzo za duże - 19 to chyba
                za jakis rok będa dobre crying(((

Ach, życie Matki wczesniaka...
    • basiaf1 Re: Nie ma dla nas bucików - wszystkie za duże... 24.05.05, 21:42
      Spróbujcie na allegro, czasami jakiś producent proponuje fajne buciki w
      rozmiarach 16,17 moga byc dobre.
      My mamy odwrotny problem, wiecie jak śmiesznie wygląda biegający , niewiele
      ponad 10 kg ważący brzdąc w butach bartka (więc dość duża rozmiarówka) nr 23???
      A już buciki są za małesad To znaczy dobre ale na styk prawie, sandałki to
      zupełnie. Nie nadążam z tymi butkami.Dziewczyny, a może któras z was potrzebuje
      kilka ubranek, robię porządki w szafie Jasia i kilka rzeczy mam juz
      niepotrzebnych? Odezwijcie się jak będziecie zainteresowane. Mam też butki
      Gufo ale raczej na jesień, wysokie w których Janek był może ze trzy razy w
      wózku , bo jeszcze nie chodził , rozmiar 21.
      Pozdrawiam
      Basia
    • mamaigora1 Stopa Igora ma 10,5cm ;(((((( 25.05.05, 07:10
      Nawet nie wiedziałam, że jest taka malutka dopóki nie zmierzyłam ....
      • agniesz76 Re: Stopa Igora ma 10,5cm ;(((((( 25.05.05, 09:22
        to nie jest taka malutka , nie wiem czy 17 nie byłaby za mała...
      • mamaigora1 Re: Stopa Igora ma 10,5cm ;(((((( 09.06.05, 08:35
        Mierzyłam wczoraj i stopa urosła o 0,5cm w ciagu 2 tygodni wink) i mierzy 11cm -
        a to łobuziak mały - ja nie myslałam, że tak szybko to sie dzieje...
        • emilka74 a Emilki 10 cm 09.06.05, 09:56
          no hej te buciki sprawdzimy w Sopocie znaczy w Tombucie może jutro
          podjedziemy.Emilka miał śliczne butki z twarda podeszwą na żepy ale niestey po
          spacerku z Tatusiem jeden się zgubił(ciekawe jak!!). znależliśmy bardzo ładne
          adiki rozmiarówka od 16 ale troszku cenka za wysoka bynajmniej jak dla nas 160
          złociszy. i chyba z cztery kolory były to w sklepie Autlon było nawet
          niedawno. ale znajomy kumpla w hurtowni obuwia pracuje powysyłam meile
          zobaczymy może cos znajdziemy (a tak wogóle kiedy tan mały zbój ma urodzinki
          imieninki) a mamuśka jeszcze coś dorzuca że w GEMO są jakieś za skórki
          • mamaigora1 Re: a Emilki 10 cm 09.06.05, 10:29
            Dzięki, dzięki - wczoraj w CCC dostałam Gufo w rozmiarze 11,5cm a i cena jest
            ok - 40 PLN - wygladaja ok, ale Mały chodzic w nich nie umie - nogi mu sie
            placzą strasznie - na bosaka zasuwa jak przecinak a w bucikach cos nie idzie
            (oczywiście za rączki bo sam jeszcze nie chodzi) - dodam, że sandaki zapinane
            na trzy paski, bardzo podobne do bartków, w srodku ładnie wyprofilowane,
            podeszwa tak jak trzeba giętkość ok!
            Chciałabym jeszcze jakies sportowe buciki zakupic, ale na razie nie widziałam...

A czemu pytasz o imieniny (bo urodziny to wiadomo - 27 lutego 2004r.) masz
            znajomego Igora? - my obchodzimy 1 października wink
            • emilka74 a tak se pytom 09.06.05, 11:54
              bo szukam partnera na przyszłość dla mojego dziecka
              a Igor jakiś takis ładny jest
              i pewno ineteligentny
              no i mamusia też mi jakoś pasuje
              tatuś też pewno zaje.... zreszta jak każdy tatuś serdeczne pozdrowienia
              dla niego na piwko zapraszam jak będzie w pobliżu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka