Dodaj do ulubionych

PILNE LEK COORDINAX DLA KRZYSIA

12.06.05, 19:52
Witam Serdecznie,
Mam gorącą prośbę poszukuję leku COORDINAX ZAWIESINA dla mojego synka Krzysia
Gałązki, żeby wspomóc proces trawienia.
Nigdzie leku nie ma w aptekach Warszawskich i w Wołominie gdzie mieszkamy.
Podobno został wycofany ze sprzedaży ale lekarz dzieci (jest jeszcze drugie z
bliźniąt - dziewczynka Marysia)mówił, że może gdzieś w aptekach mógł jeszcze
gdzieś zostac ze starych zapasów. Niestety niema go w okolicy gdzie mieszkamy.
Może w Waszej okolicy można go kupic lub został Wam zapas w domu.
Bardzo proszę o pomoc.
Przepraszam, że tylko tyle piszę ale nie mam z byt dużo czasu.
Sami wiecie jak to jest.
Do mnie telefon kom. 692 44 28 24. Proszę dzwonic o każdej porze.

Pozdrawiam i czekam na Waszą pomoc. Mam nadzieję, że się uda.
Paweł Gałązka
kom. 692 44 28 24
Obserwuj wątek
    • magracka Re: PILNE LEK COORDINAX DLA KRZYSIA 12.06.05, 22:35
      Już uruchomiłam swoje kontakty i może się coś znajdzie pozdrawiam , odpowiedź
      dam jutro
      • mamafilipa26 Re: PILNE LEK COORDINAX DLA KRZYSIA 14.06.05, 12:45
        Pare miesiecy temu też szukałam tego leku i wiem że na apteki nie ma co
        liczyć.Ja znalazłam przez internet. Podaj ogłoszenie na kilku forach, myślę że
        ktoś sie znajdzie. Ja co prawda mam (dałam Małem może 2X) ale mam otwartą
        butelkę i trochę bałabym się Ci go przesłać. Chwilowo jestem poza domem ale
        sprawdzę ile on jest ważny po otwarciu i ewentualnie zadzwonie, zadecydujecie
        sami.
        Ale pamiętaj rzuć jeszcze hasło na np. chore dziecko, strata dziecka czy jakieś
        takie. Pozadrawiam, Justyna.
        • angieblue26 Re: PILNE LEK COORDINAX DLA KRZYSIA 14.06.05, 13:22
          Nie chcialabym wywolywac niepotrzebnie sensacji, ale niedawno znalazlam takie
          informacje nacisapride
          • angieblue26 Przepraszam, za szybko wcisnelam enter :-( 14.06.05, 13:26
            Coordinax to inaczej cisapride. Nie chcialabym wywolywac niepotrzebnie
            sensacji, ale niedawno znalazlam na stronie Wprost szokujace informacje na
            temat tego leku :
            www.wprost.pl/drukuj/?O=13364
            (W czesci tekstu : "Pacjent krolikiem doswiadczalnym ")
            Nie wiem, co o tym myslec sad
            • seniorella Re: Przepraszam, za szybko wcisnelam enter :-( 14.06.05, 14:45
              Cześć,
              moja Gusia brała ten lek, ale na kontroli w IMiDz kategorycznie powiedzieli, że
              mam odstawić, ten lek może spowodować wade serca - dlatego został
              wycofany,lekarze kazali mi nawet zrobić Ekg, czy wszystko w porzo. Na stronie
              producenta, chyba Jansen Cillag opisują dlaczego wycofują ten lek z rynku. Nie
              wiem na co potzrbujesz, my używałyśmy słabszy Debridat, ale nie dawał efektów.
              Acha w naszym wypadku chodziło o reflux.
              pozdro
              s.
              • zorka7 Re: Przepraszam, za szybko wcisnelam enter :-( 14.06.05, 20:31
                Mam nadzieję że lek dotarł w jednym kawałku. Pozdrawiam serdecnzie. smile
                Agnieszka K.
    • pawel.galazka1 Re: PILNE LEK COORDINAX DLA KRZYSIA 20.06.05, 14:37
      Witam Serdecznie,

Bardzo dziękuję za wsparcie i pomoc.
      Nasze maleństwa urodziły się 10 maja 2005 w Klinice im Orłowskiego przy ul.
      Czerniakowskiej w Warszawie.
      Krzyś 1000g z ciężką zamartwicą 4 pkt, wylew II st,
      Marysia 950g ze średnią zamartwicą 5 pkt., wylew I st., który po 2 tyg.
      niestety powiększył się do II st na jednej półkuli i III st. na drugiej
      półkuli.
      A na dokładkę jest jakieś ognisko w części białej, czyli jak domyślam się
      głębiej w mózgu, obszar o innej strukturze spowodowany niedotlenieniem.
      Krzyś przy pierwszej próbie rozintubowania, dostał krwotoku z nosa, co
      spowodowało, że stracił wszystkie ciała zakrzepowe i ranki jakie miał po igłach
      na lewej rączce otworzyły się. Przez 24 godz. krwawił z nosa, buzi, ran z
      rączki wyglądał jak kukiełka woskowa.
      Myśleliśmy, że to koniec, ale lekarze nie poddali się miał około 3-4 transfuzje
      + płyn z ciałami zakrzepowymi.
      Nie wierzyliśmy jak nam powiedzieli, że krwawienie ustało. Dopiero jak Krzysia
      zobaczyliśmy, uwierzyliśmy.

Jakby tego było mało, oczywiście nie ominęła Marysi i Krzysia infekcja.
      Bakterie Klepsielli zostały wykryte w płynie rdzeniowym, czyli nie owijając w
      bawełnę - zapalenie opon mózgowych. Są jeszcze na antybiotyku ale współczynnik
      infekcji CRP jest już w normie.

Co jeszcze, niewiele brakowało a dzieci były by operowane z powodu
      niedomknięcia tętniczek Botala.
      Były już zawiezione do szpitala na ul. Działdowskie do prof Karolczaka (to ten,
      który 2 tyg temu przeprowadził jako pierwszy na świecie operacje na sercu u
      wcześniaczka, który ważył około 650g. Przemiły człowiek).
      Na szczęście przed operacją zostały jeszcze raz zbadane. I Co się okazało ?!!!
      Botale samoistnie się zamknęły u Marysi i Krzysia. Jaka była nasza radość,....

W skrócie to, to co się działo najważniejszego przez 1 miesiąc.

Teraz, Marysia radzi sobie sama z oddychaniem, bardzo ładnie je co 3 godz. po
      20ml mleczka, waży już 1450g.
      Wylewy II i III st jak lekarze mówią prawidłowo ewoluują - zrobiła się torbiel.
      Nie mogli by odrazu powiedzieć, że jest lepiej, że się zmniejsza. Dopiero jak
      się ich "przyciśnie", to mówią, że idzie wszystko w dobrą stronę. Musimy się
      uzbroić w cierpliwość.

Krzyś po Coordinax'e, zaczoł bardzo dobrze radzić sobie z jedzeniem po 5 dniach
      przyjmowania, je już 20 ml. Udało mu się osiągnąć sporą wagę bo 1750g.

Dzięki też wspaniałym ludziom z Fundacji Wcześniak, udało się ściągnąć lek
      Coordinax, na lepsze trawienie, który został wycofany ze sprzedaży kilka
      miesięcy temu.

Wierzymy z całych sił, że będzie dobrze i że damy sobie wszyscy radę.
      Przy okazji, mamy jeszcze starszego synka Kubę 3,5 roczku.

Zaczynam już myśleć o bardzo dobrym specjaliście neurologu, rehabilitacji.
      Słyszałem wiele dobrego o Pani Dr Szymańskiej z IMiDz.
      Proszę o wasze opinie.

Serdecznie pozdrawiam
      Paweł
      • mlagodna Re: PILNE LEK COORDINAX DLA KRZYSIA 20.06.05, 22:55
        Nie chcę się wypowiadać na temat dr Szymańskiej bo widziałam jak bada dziecko (
        w minutę wszystkie odruchy!!! - dzieci w ciężkim szoku!)
        Zazdroszczę ci że dzieciaczki tak szybciutko rosną smile Grześ urodził się z wagą
        990g (3 pkt. Appgar) i żeby dojść do 1750g potrzebował 2 miesiące. Z taką wagą
        był wypisany do domu, a raczej do CZD na laser oczek. A wszystko oczywiście z
        powodu infekcji, z resztą wszystko można przeczytać w wątku o Grzesiu smile)
        Miejmy nadzieję że wszystko już jest na dobrej drodze i że wkrótce razem
        wrócicie do domq smile)My wróciliśmy szczęśliwie po 2,5 m-ca tułaczki smile Do tej
        pory ledwo katarek raz się przyplątał - żadnych chorób więcej !! (no oprócz
        standardowych powikłań wcześniaczych smile)
        Zdrówka życzymy
        • zorka7 Re: PILNE LEK COORDINAX DLA KRZYSIA 21.06.05, 09:17
          Co prawda, my z Poznania, ale w Warszawie macie przecież Pawła Zawitkowskiego -
          rehabilitanta legendę. Ja bym do niego udzerzała w pierwszej kolejności. smile
          Będzie dobrze, choć cięzko przez pierwszy rok. Dacie radę!
          • tabaluga0 Re: PILNE LEK COORDINAX DLA KRZYSIA 21.06.05, 21:26
            Nasz mały dostawał na trawienie Kreon. Nie mowili o coordinaxie. A w domku
            gasprid ale nie pomogł.
      • hania.wiecewicz Re: PILNE LEK COORDINAX DLA KRZYSIA 21.06.05, 22:59
        Pawle! Trzymam kciuki za dzieciaczki:0))) i wierze ze bedzie wszystko dobrze.

Pozdrawiam
        Hania i Szymcio 33 t
      • fundacja_wczesniak Re: PILNE LEK COORDINAX DLA KRZYSIA 22.06.05, 11:26
        Panie Pawle,
        odpowiem na Pana prosbe na forum, bo w ten sposob moze pomoge Tez innym.
        Otoz jako rehabilitanta w Warszawie polecam oczywiscie Pawla Zawitkowskiego z
        IMiDz, ale poniewaz jest to czlowiek bardzo zajety - polecam z reka na sercu
        jego bliskiego kolege po fachu - mgr Artura Bartochowskiego, ktory tez
        przyjmuje w IMiDz lub prywatnie (jesli jest pan zainteresowany, to przesle
        numer telefonu do gabinetu). Moze sie Pan tez umowic prywatnie w Osrodku
        Terapii NDT Bobath na Ursynowie, na ul. Polnej Rozy 6, tel. 649-8222. Tam np.
        moje dziecko (wczesniaczek 29. tydz.) prowadzila Pani Zofia Szwiling (w tej
        chwili przebywa za granica), dzieki ktorej metoda NDT Bobath w ogole zaistniala
        w Polsce. Szczerze polecam fizjoterapeutow tam pracujacych.
        Mysle, ze wybor neurologa jest sluszny, jesli nie to w IMiDz pracuja sami
        specjalisci. Ja osobiscie chodzilam ze swoim dzieckiem do kogos innego, ale ta
        pani doktor juz przeszla na emeryture smile
        Co do okulisty, to polecam dr Wojciecha Hautza, na co dzien pracujacego w CZD.
        Ja sama chodzilam do niego prywatnie, przyjmuje na pl. Powstancow Warszawy w
        Gromadzie Medica - tel. 582-9455 - jest doskonalym specjalista od wczesniaczkow.

Pozdrawiam i jesli jeszcze moge jakos pomoc, to prosze o kontakt
        Magdalena Makaruk
        www.wczesniak.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka