02.10.06, 18:39
Dziękuje Wam bardzo za wszystkie wasze modlitwy Bóg miał nas w swojej
opiece.Nie pisałam do was długo bo przez te straszne dni nie miałam siły
włączyć komputera,a potem sie zepsuł.A teraz UWAGA!!!!!! Filipek oddycha SAM
a tylko budke tlenową trwa to już 5 dobe ,drgawki ustąpiły bierze jeszcze na
nie leki,wyniki rezonansu magnetycznego bedą jutro do południa lecz z tego co
podglądnęli lekarze dziś to nie widzieli zmian w mózgu nie ma wodogłowia nie
ma guzów nie ma licznych wylewów nie ma również uszczerbków to mnie juz
pociesza dużo bo okropnie się bałam jakiegoś upośledzenia.Pisemne wyniki będą
jutro to napewno napisze.Więc Filipek leży w łużeczku je z buteleczki zaczyna
byc wkońcu troche normalności w naszym życiu .Pani ordynator chce przewiez
Filipka na oddział do naszego miasta czyli Nowej Dęby gdzie będe mogła być
przy nim codziennie i nauczyć się odsysania z rurki trachostominej,więc jest
coraz bliżej domku mój malutki "Wielki" Filipek ,a cha waży 3250 gram i
baaaaardzo lubi jeść jak bede miała jak prześle wam zdięcia.Ogromnie wam
dziękuje za to że byłyście przy Nas że wspierałyście nas i za wasze modlitwy
dziękujemy bardzo.MOCNE BUZIACZKI OD FILIPKA będe pisała jeszcze jak postępy!
Całuski i pozdrowienia Justyna
Obserwuj wątek
    • jolantusia1 Re: CUD 02.10.06, 18:47
      fantastyczne wiesci. Dzielny chlopak
      • zorrgula Re: CUD 02.10.06, 20:31
        Barrrdzo się cieszymy!!!! Teraz musi być coraz lepiej i tylko z górki. Dzielny
        i silny mężczyzna z Waszego synka. Niech dalej będzie tak uparty wink
        Pozdrawiamy Zuzia&Ania
    • venla Hura, hura, hura!!! 02.10.06, 18:51
      Tak się cieszę, że aż się mi się oczy zrobiły mokre smile))Justynka, to wspaniała
      wiadomość, wierzyłam, że będzie dobrze i twój syneczek będzie zdrowy. Z całęgo
      serca, życze samych pieknych dni i dobrych wiadomości
    • mamaalana1 Re: CUD 02.10.06, 20:10
      Strasznie, strasznie się cieszę. Wspaniały Filipeksmile
      Już teraz musi być z górki.
      Pozdrowienia dla dzielnej mamy.
      asia
    • firanka1243 Re: CUD 02.10.06, 20:29
      To naprawde wspaniała wiadomość,jesteśmy z Wami .Z moim małym Piotrusiem
      modlimy sie o Wasze zdrowie.Obyście już teraz spokojnie doczekali domku.A wtedy
      juz bedzie naprawde normalnie smile Trzymamy kciuki żebyście szybko wyszli do
      domku.
      Pozdrawiamy
      Karolina mama i jej Piotruś
      • pkaszuba Re: CUD 03.10.06, 11:24
        Hurra, jestem bardzo zadowolony z tej wiadomosci. Dzielny Filipek i jego mama.
        Trzymamy za was kciuki Ja oraz Milek (24tc 945 g)

Pozdrawiam.
        Ucaluj ode mnie filipka
    • ania.silenter Super wiadomość:)))) GRATULACJE:))) n/t 02.10.06, 20:54

• mbkow Re: CUD 02.10.06, 21:42
      Jak zobaczylam ten tytul to mi serce podskoczylo!!! Twoj synek to rewelacyjny
      chlopak!!! Strasznie sie cieszymy smile)))))))
      Trzymamy kciuki za szybki powrot do domu smile))
      SUPER!!!
      • nina02 Re: CUD 02.10.06, 21:53
        Wspaniała wiadomość!!! Ja też miałam mokre oczy jak to czytałam. Zuch chłopak.
        Te wcześniaki to jednak silne dzieciaki.
        Teraz tylko trzeba mocno wierzyć aby tak dalej szło i maluszek szybko mógł
        trafić do domku smile
    • kamelia14 Re: CUD 02.10.06, 22:21
      HURRRAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cały czas o was myślę,modlę się i
      wyglądam nowych lepszych wieści-wreszcie się doczekałam!!!Strasznie jestem
      szczęściwa.Całuski od nas!!!
    • ewaq Re: CUD 02.10.06, 22:33
      I mi się oczy spociły jak zobaczyłam ten post.
      Filipek jest wielki!
      A dla swojej mamy będzie już tylko jedną wielką radością smile
    • minkapinka Re: CUD 02.10.06, 22:42
      wspaniała wiadomość!!!! czekamy na dalsze dobre informacje!!!!
    • gruchotka Re: CUD 02.10.06, 22:44
      Cieszę się ogromnie, że Filipowi sie poprawiło. Chociaż nie dopisywałam się do
      poprzedniego wątku, to trzymałam kciuki. I trzymam je nadal, za jak najszybsze
      pozbycie się rurki tracheostomijnej.
      Pozdrawiam cieplutko smile
    • roksana.cz cudowne wieści 03.10.06, 06:29
      Juatynko! Tak bardzo się cieszymy, że nareszcie do przodu!! Cały czas wierzyłam
      w Twojego Filipka. Dzielny chłopak z niego i Ty też jesteś bardzo dzielna.
      Życzę Wam wszystkiego dobrego, a póki co nie opuszczam Was w modlitwie. Roksana
      z Kacperkiem
    • mamaigora1 Re: CUD 03.10.06, 07:27
      oby takich cudow jak najwięcej.
      życze Wam jak najszybszego usamodzileneinia oddechowego wink
    • evimama Re: CUD 03.10.06, 09:11
      Naprawdę bardzo, bardzo się cieszymy. Pozdrowienia dla Was i oby tak dalej
      • mamaemmy Re: CUD 03.10.06, 10:17
        Boże jak się cieszę!!
        Teraz to już ż górkismileWszystko już będzie dobrze!!!
    • alex331 Re: CUD 03.10.06, 10:45
      Witaj, ja też się bardzo cieszę, codziennie sprawdzałam wiadomości na
      wczesniakach, zobaczysz, teraz to juz będzie tylko lepiej.
      Pamietaj, jak będziesz potrzebowała jakiś informacji dotyczących ssaka,
      oddsysania, pielęgnacji i wszystkiego co jest związane z rureczką to pisz na
      maila gazetowego.
    • gandzia4 Re: CUD 03.10.06, 11:49
      Popłakałam się z radości jak przeczytałam ten postsmile)) Przez te wszystkie dni
      kiedy nie odzywałaś się, bardzo bałam się o Filipka. Czekam niecierpliwie na
      dalsze wieści, zresztą jak wszystkie tu dziewczyny. Powodzenia i kciuki ściskam
      z całych siłsmile)
      • angieblue26 Re: CUD 03.10.06, 12:35
        Wspaniala, cudowna nowina !
        caluje Was mocno i nadal trzymam kciuki !
        • justynakif Re: CUD 03.10.06, 18:15
          No witam winkjestem taka szczęśliwa rezonans magnetyczny nie wykazał nic złego
          więc jest wszystko takie piękne bardzo jeszcze raz wam dziękuje za wszystkie
          modlitwy za nas.Filipek całuje was wszystkich niesamowicie mocno w przyszłym
          tygodniu na pewno będzie tu w naszym mieście więc będziemy już zawsze
          razem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • niux3 Re: CUD 03.10.06, 23:07
            Całym sercem jesteśmy z Wami i razem z tobą cieszymy się z tej radosnej nowiny.
            Rozumiem co czujesz. Jesteś wspaniałą mamą i niezwykłą kobietą. Wiem co mówię.
            Ucałuj od nas (oczywiście w stópki) małego - WIELKIEGO FILIPKA.
            Monika z Olą i Kubusiem
          • ania.silenter Tak bardzo się cieszę, że los uśmiechnął się 04.10.06, 22:32
            do Wassmile)). Cudownie czytać takie postysmile))).
            pozdrawiam
    • tartulina Re: CUD 04.10.06, 07:22
      Tak się cieszę,że Filipek to taki zuch. Życzę z całego serca szybkiego powrotu do domu. Pozdrawiam gorąco.
    • mathiola Re: CUD 04.10.06, 12:38
      jessssu, jak ja lubie takie wiesci smile Az mi sie oczy spocily smile Trzymajcie
      sie dzielnie!
      • attache1974 Oj wstyd wstyd tak nie wierzyć w swoje dziecko :) 04.10.06, 13:51
        Przecież ono ma takie malutkie nóżki, więc malutkimi kroczkami dochodzi do
        zdrowia.
        Nasza też pokazuje nowe zdolności bez ostrzeżenia - na przykład leży na płasko
        na pleckach a tu nagle myk i kombinuje jak by się tu przewrócić na boczek - nie
        to że najpierw próbuje obracać się toszkę na boczek - od razu kładzie się na
        boku tylko pupcia trochę za dużo waży i jeszcze jej nie potrafi obrócić ale jak
        się jej troszkę pomoże leży na brzusiu jak "stara 6 miesięczna baba" smile i jak
        się jej uda ta sztuka wydaje tyle sapnięć i pomruków zadowolenia jak by mówiła
        patrzcie a mówili o częściowym albo całkowitym niedowładzie a tu mało wózka nie
        rozniosę o kopniakach sprzedanym mamie i tacie podczas gaworzenia nie
        wspominając.
        • justynakif Re: Oj wstyd wstyd tak nie wierzyć w swoje dzieck 05.10.06, 08:11
          Zgadzam się potrafią zaskakiwać te nasze maleńkie cudowne łobuziaki Całuje
          bardzo mocno wszystkie wcześniaczki na naszym Forum i dziękuje że to FORUM
          istnieje i że piszą tu tacy wspaniali ludzie bużki od FILIPKA który nadal sunie
          do przodu,oczka zdrowe ,rezonans wykazuje rozwój mózgu prawidłowy co do wieku
          Filipka ważu dziś łobuzek 3170gram więc już nie boimy się niczego!!!!!!!
          • roksana.cz Re: Oj wstyd wstyd tak nie wierzyć w swoje dzieck 05.10.06, 22:57
            Justyko, nie masz pojęcia jak się cieszę, że wstąpiły w Ciebie takie siły, że
            na bok odeszły smutki. Choć się nie znamy, czytając Twoje słowa, widzę jak
            śmieją Ci się oczy, na samą myśl o tym jak dzielny jest Fifi. Oby tak dalej
            dzielna Matko dzielnego Łobuziaka. Pozdrawiam - Roksana
    • afire Super 06.10.06, 07:29
      Silny i dzielny ten Wielki Kruszynek, teraz to już z górkismile
      Pozdrawiam
      Mama Kamila ur.28.11.05r. 33tc, 1720g,49cm
      • justynakif Re: Super 06.10.06, 21:37
        Filipek już we wtorek będzie w Nowej Debie dziś posiedzieliśmy sobie razem
        nadal jest pod butka tlenowa lecz jest wszystko ok dzis sie tylko
        przestraszyłam bo zobaczyłam wodniaka,którego ma Filipek ,ale nie jest to
        grożne.Waży dziś "Mistrzu" 3190g i jest kochaniutki uśmiecha się i ogląda świat
        Gorąco was wszystkich kazał ucałować smilesmilesmileJESTEM TAKA DUMNA Z MOJEGO SYNKA PA
        PA
        • pelna.nadziei Re: Super 06.10.06, 22:00
          Tak się cieszę!!! Trzymałam, trzymam i będę trzymać za Was kciuki. Jesteście
          dla mnie żywym przykładem na to, że nie wolno tracić wiary. I że choćby nie
          wiem co mówili lekarze - jest KTOŚ, Kto i tak wie lepiej niż oni co będzie.
          Pozdrawiam i całuję gorąco!
          • justynakif Re: Super 09.10.06, 15:01
            Witam!!! no jutro wielki dzień Filipek będzie juz tak blisko nas!!!kolo
            południa ma być już w Nowej Dębie w szpitalu więc wszyscy czekamy,najbardziej
            chyba czeka mój siedmioletni synek,który jeszcze na "żywo" nie widział
            braciszka już ciągle pyta czy jak nie ma kataru to czy będzie mógł wejść do
            niego.Jesteśmy wszyscy tacy szczęśliwi.Filipek waży już 3210gram i chętnie je
            jeszcze jest tlenozależny lecz coraz mniej wymaga tego tlenu.POZDRAWIAM pa pa
            • roksana.cz Re: Super 09.10.06, 17:40
              Świetnie, że będziesz miała już od jutra Filipka tak blisko. Będzie Ci Justynko
              zdecydowanie łatwiej. Trzymam za Was kciuki. Roksana
            • kamelia14 Re: Super 10.10.06, 12:47
              No to pewno teraz jesteście juz wszyscy razem!!!Mam nadzieje że nie zaniedbasz
              teraz forum i bedziesz nam dalej opowiadać o kolejnych sukcesach swojego
              dzielnego synka!!!
            • ewelina-s-82 Re: Super 11.10.06, 15:51
              jak sie ciesze ze juz jest u was lepiej,mam nadzieje ze teraz bedziesz tylko
              pisac takie pozytywne wiadomosci
              lezka tez mi sie zakrecila z ewzruszenia...
    • misia0000 Re: CUD 09.10.06, 19:36
      Znowu się popłakałam, ale to dobrze płakać z RADOŚCI!! Trzymajcie się i piszcie
      często, co u Was słychać. Cały czas mocno trzymamy kciuki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka