Dziewczyny,
poszlam z moja wczesniaczką (

) do gastrologa (skorzystalam z Waszych rad i bylysmy prywatnie u pani Więcek). Do wizyty sklonil mnie fakt, ze Berenia tragicznie powoli przybiera na wadze(za 4 miechy bedzie miala 4 lata, a wazy 10,8kg

), ma maly apetyt, i boje sie ze za chwile moje dziecko bedzie niedozywione

.
Mamy szereg badan do wykonania, min. na celiakie, oraz pani dr przepisala nam fantomalt i zamiast zwyklego bebilonu 4 mleko o nazwie peptamen junior (bo bardziej kaloryczne). Za miesiac-poltora powinna (oczywiscie Bercia a nie pani dr

) przybrac ze 20dkg (pierwsza wersja byla 40dkg, ale tu sie zgodnie z mezem rozesmielismy). Trzymajcie za nas kciuki zeby przybrala.
No wlasnie, i co do tego fantomaltu - wiem ze miektore z Was stosowaly/stosuja go dla swoich maluszkow. Czy mozna podawac go bezkarnie, tzn. w dowolnych ilosciach? Do zup, herbat, kanapek? Na opakowaniu nie ma informacji jak dawkowac, mamy tu z mezem roznice zdan. Ja tak bardzo chcialabym zeby Bercia przybierala ze moge przedobrzyc, wiec prosze Was o pomoc.
P.S. Byl tu kiedys watek o przedszkolach. Moja Bercia w zeszlym roku nie zostala przyjeta do przedszkola integracyjnego (!), bo wg. slow pani dyrektor - jest za mala i za drobna. Nie bede rozwijac tego tematu, bo mogloby byc niecenzuralnie, ale mysle ze wiecie co czulam. Wiec bardzo chce zeby juz nie byla mala i drobna
Pozdrawiam