ninga 06.09.10, 15:06 Jakim sposobem narzucałyście oczka? takim zwyvczajnym? czy jakimś "stretchy" Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krymistado Re: Abrazo 06.09.10, 16:01 Ja robilam tak:przerabialam oczka do miejsca w ktorym mam zawrocic -przekladam oczko z lewego na prawy drut nie przerabiam go,nastepnie przekladam nitke do tylu miedzy drutami, z powrotem przekladam nie przerobione oczko na lewy drut , nitke przekladam pomiedzy drutami do przodu robotki-wyglada to tak jakbym owijala oczko.Obracam robote/teraz ta nitka znajduje sie z tylu robotki.I przerabiam robotke ,a w powrocie przerabiam oczko razem z owinieta nitka.Aby nie bylo to nawiniecie widoczne wkladam drut od tylu w petelke owijki i przekladam petelke na lewy drut i przereabiam razem z oczkiem na lewo.Posilkowalam sie opisem z ksiazki. Odpowiedz Link
antoska54 Re: Abrazo 06.09.10, 17:03 ninga napisała: > Jakim sposobem narzucałyście oczka? > takim zwyvczajnym? > czy jakimś "stretchy" ja narzucalam zwyczajnym, ale na grubszych drutach tzn. gdy calosc mialam robic na 5mm, to oczka narzucalam na 6.5 mm i luzno. Odpowiedz Link
krymistado Re: Abrazo 06.09.10, 18:11 Ja jak zwykle nie dokladnie czytam i zrobilam wykalad na skrocone oczka ,nie na temat ale moze sie przyda. Odpowiedz Link
ninga Re: Abrazo 06.09.10, 20:17 Dzięki ! jeżeli chodzi o skrócone oczka to na ostatnim Szarotkowie Gackowa demonstrowała niezły myk i obiecała, ze zamieści na swoim blogu tutorial do tego Odpowiedz Link