17.12.10, 19:05
Bardzo proszę o pomoc w wyborze prezentu dla mojej mamy. Wpadły mi w oko zestawy drutów
www.e-dziewiarka.pl/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=190
Najbardziej podobają mi się te drewniane, ale ja kompletnie się na drutach nie znam. Mama robi tylko szaliki, czapki, pledy i przede wszystkim skarpetki. Nie robi swetrów. Czy taki zestaw by ją ucieszył? Przyda się czy to raczej do swetrów? Czy to dobra firma?
Bardzo proszę poradźcie !
Obserwuj wątek
    • bpieniazek1 Re: Prezent 17.12.10, 20:44
      A która dziewiarka nie ucieszy się z takiego prezentu? Zestaw jest przepiękny i jeszcze ładnie opakowany. Problem tylko, czy mama lubi robić na drutach bambusowych - są nieco mniej śliskie niż te metalowe. No a może kup po prostu komplet do skarpet
      www.e-dziewiarka.pl/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=189
      chociaż to już zupełnie inna kategoria cenowasmile Firma pierwsza klasa - polecam.
      Pozdrawiam Basia
      • xojo Re: Prezent 17.12.10, 20:53
        Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź. Te do skarpetek już tak fajnie nie wyglądająsmile Trochę skromnie. Podobają mi się te zestawy.
        U Mamy widziałam druty zwykłe - metalowe, drewniane i takie plastikowe czy cuś wink
        Może rzeczywiście metalowe lepsze - podpytam może jej przyjaciółkę, które moja Mama woli.
        A który zestaw kupiłabyś dla siebie? Bo te metalowe też są dwa - nie wiem, który lepszy. A może jakiś zupełnie inny nieznany mi zestaw?
        • luna_tika Re: Prezent 17.12.10, 21:21
          Wybrać taki prezent dla kogoś, nie znając jego upodobań jest, moim zdaniem, bardzo trudno.
          Bo jeśli mama robi od lat, to pewnie ma swoje przyzwyczajenia, może lubi druty z mniej ostrymi końcówkami, takie jak te metalowe Addi, wtedy przejdzie na nie z przyjemnością, a może z przyjemnością przerzuci się na ostrzejrze Knit Pro. Jeśli robi skarpetki, to na ilu drutach na pięciu czy na dwóch z żyłką? Bo to też różnica smile I tak dalej. Druty obu firm, które można znaleźć między innymi w tym sklepie są bardzo fajne, dobrze się na nich robi, żyłki są miękkie. Ale ilu dziewiarek nie zapytasz, każda może powiedzieć coś innego na ich temat smile Dlatego radzę dobrze przeanalizować i ewentualnie podpytać mamę, żeby prezent sprawił jej rzeczywistą przyjemność. Pozdrawiam!
          • xojo Re: Prezent 17.12.10, 21:29
            Dziękuję za odpowiedź . W takim razie nie mam wyjścia - jutro dzwonię do Babci i do przyjaciółki mojej Mamy . Obie robią na drutach , pewnie mi podpowiedzą na czym Mama najchętniej robi. Chociaż do Babci to ryzykowne- po to "papla" i chyba na jedno wyjdzie jak zadzwonię od razu do Mamy big_grin Dziękuję bardzo za pomoc.
            Ps. Moja Mama wszystkie druty kupuje w Niemczech - są lepsze czy tańsze?
    • elaelisheva Re: Prezent 17.12.10, 22:00
      Poczekaj, jutro mają być nowe druty w tym sklepie... może pojutrze, zupełnie nowej firmy na polskim rynku - ja mam takie (kupowałam przez internet za granicą) i są to najlepsze druty! Wstrzymaj się chwilę z zakupem... druty już przyszły, tylko czekają na zdjęcia i wystawienie.
      • xojo Re: Prezent 17.12.10, 23:02
        Ok i tak dopiero jutro będę mogła się podpytać. Chodzi mi o jakiś ładny komplecik. Masz może jakiegoś linka to tych swoich drutów, żebym mogła już popatrzeć?
        Ps. To Twój sklep, że masz takie informacje superanckie?
        • xojo Re: Prezent 17.12.10, 23:04
          PS. Ile idą paczki z tego sklepu?
          • elaelisheva Re: Prezent 18.12.10, 08:49
            Jestem od dawna klientką tego sklepu. Paczki idą błyskawicznie, wysyłka zaraz po wpłacie. Pobraniówki są przy dobrych wiatrach poczty następnego dnia.
            O dostawie wiem, bo jestem fanką tych drutów i ja namawiałam właścicielkę na ich sprzedaż...
            Link do amerykańskiej strony, gdzie jest wszystko,
            www.shopatron.com/products/category/1328.0.1.1.57452.0.0.0.0?pp=8&pg=1
            co będzie w tym sklepie, to nie wiem, niestety. Myślę, że komplety na pewno. Druty są leciusieńskie, żyłka obrotowa i mięciutka (w tych do łączenia - innych nie miałam...), robi się na nich super. Dla mnie to najlepsze druty, ale oczywiście jest to rzecz bardzo indywidualna.
            Tu masz jeszcze inne linki, gdzie jest trochę więcej opisów
            brownberryyarns.co.uk/shop/index.php?main_page=index&cPath=52&zenid=fa0225d94178037f351eb3dded453eaa
            www.loopknittingshop.com/category/236/HiyaHiya
            www.p2tog.com/onlineshop/cat_232150-HiyaHiya-Needles.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka