Dodaj do ulubionych

Ażurowa czapeczka

17.03.11, 21:43

Czy znalazla by sie doswiadczona Pani ,ktora zechciala by mi rozpisac schemat na azurowa(nie podstawowy azur,tylko jakis ładnywink)czapeczke dla coreczki na obwod glowki 46-48.Chodzi mi o cos takiego jak np:
rzad1 tak i tak ,rzad2 tak i tak itd.wiem,ze to czasochlonne ale moja coreczka i ja bedziemy bardzo wdzieczne.Zbliza sie malymi krokami wiosna,wiec chcialabym zrobic cos sama dla mojej coreczki,ale jestem poczadkujaca ,wiec pomoc jest mi niezbedna.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • adamala Re: Ażurowa czapeczka 18.03.11, 16:27
      Nie napisałaś, czy to ma być czapeczka na szydełku, czy na drutach.
      Nie da się tak rozpisać na rozmiar. Wielkość zależy też od grubości nici, od wielkości szydełka, czy drutów, od tego jak ktoś robi, czy ściśle, czy na odwrót, itp. Czasem trzeba robić próbki, albo dziergać metodą prób i błędów, np. jak za duża, trzeba spruć i zacząc od mniejszej ilości oczek.
      Tu club.osinka.ru/topic-54716?&start=75 jest 6 stron wzorów, może coś wybierzesz.
    • adamala Re: Ażurowa czapeczka 18.03.11, 16:34
      A może takie Cię zainteresują/2 strony/ club.osinka.ru/topic-51742?&start=15 wprawdzie po rosyjsku, ale jest kurs obrazkowy.
      • magdalenatrosinska Re: Ażurowa czapeczka 18.03.11, 18:16
        Pieknie dziekuje za odp.Niestety nie znam jezyka dlatego nie korzystam ze stron obcojezycznychsad czapeczke chcialam zrobic na drutach.Co do welny jeszcze nie mam ale na probe kupilam cienki akryl.W zwiazku z tym ze nie znam jezyka zalezaloby mi na pomocy rozpisania rzedow.
        • magdalenatrosinska Re: Ażurowa czapeczka 18.03.11, 18:19
          np takiej czapeczki
          radikal.ru/F/s42.radikal.ru/i097/1008/22/91914a400a25.jpg.html lub takiej radikal.ru/F/i055.radikal.ru/1006/a9/681e6b59ef53.jpg.html
          • magdalenatrosinska Re: Ażurowa czapeczka 18.03.11, 18:27

ta jest tez piekna ale podejrzewam ze szydelkowa?www.babyblog.ru/community/post/rukodelie/687347
            • adamala Re: Ażurowa czapeczka 18.03.11, 20:11
              wszystkie 3 z podanych linków sa szydełkowe, ale są bardzo proste do wykonania.
              • magdalenatrosinska Re: Ażurowa czapeczka 18.03.11, 20:59
                Nie wiem jak odrózniac szydelkowa od drucianej,takze zadowolila by mnie jaka kolwiek drucianawink
                • aga.kulka Re: Ażurowa czapeczka 19.03.11, 14:23
                  A znasz podstawy szydełkowania?
                  • magdalenatrosinska Re: Ażurowa czapeczka 19.03.11, 17:30
                    Wlasnie stwierdzilam ze najpierw naucze sie szydelkowac.Wczoraj nauczylam sie robic slupki,polslupki i oczko scisle.Jeszcze tylko nie umiem odczytywac schematow graficznych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka