Dodaj do ulubionych

Druty Hiya Hiya

27.03.11, 14:31
Przymierzam się do kupienia tych drutow na e-bay'u. Chce kupić małe rozmiary 1,5-2,5 mm z żyłką /nie łączone/i w związku z tym mam pytanie, które mam wybrać stalowe, czy bambusowe. Będą służyć głównie do serwet, czyli do bawełny. I czy cena 7,90$ + 4,12$ /przesyłka/ jest adekwatna do jakości drutów. A może kupi je gdzieś w Polsce? W e-dziewiarce były, ale tylko z bardzo krótkimi żyłkami i poszły jak ciepłe bułeczki. Możnaby pomyśleć o wspólnych zakupach, ale ponieważ sprzedawca jest z USA, to urząd celny miałby coś do powiedzenia.
Obserwuj wątek
    • viola0507 Re: Druty Hiya Hiya 02.04.11, 14:34
      Mam jedne metalowe i jedne bambusowe...hmmmm, kupilam na probe, bo naczytalam sie wiele achow i ochow a mam "kota" na punkcie drutow, ksiazek itd. Lubie wiedziec jakie sa i miec. Moim zdaniem (podkreslam tylko moim) porownywalne sa z addi, na plus dla addikow, bo chociazby wygladaja ladniej. HijaHija chyba sa o ciupke lzejsze ale nie mam pewnosci ( nie wazylam) addiki tez sa leciusienkie jak piorka a i tak mnie najbardziej podchodza knit pro.
      Pytasz jakie lepiej kupic metalowe czy bambusy? To zalecy czy wolisz bardziej "poslizgowe" czy bardziej "tepe". Metalowe sa sliskie, naprawde sliskie, bardzo latwo i leciutko na nich sie dzierga, bambusowe tak jak drewniane nie maja takiego poslizgu. Jesli masz wiecej doswiadczenia to z powodzeniem mozesz miec metalowe, napewno zapanujesz nad wloczka.
      Ja dziergam od zawsze, uzywam i lubie najbardziej metalowe ale ...no wlasnie do dziegania cieniutkich, mgielkowych welanianych szali biore drewniane knitpro. Zlamalam raz ta zasade wzielam metalowe, bo ja lubie jednak ten poslizg i zjechalo mi pol rzedu, bo telefon zadzwonil i odlozylam byle jak robotke. Przy estonskicm wzorze to koszmar polapac oczka i potem polapac sie w ogole . Do cieniutkiej bawelny wybralabym bambusy albo drewniaczki, ja dostalam juz nauczke hahaha. Pozdrawiam
      • adamala Re: Druty Hiya Hiya 05.04.11, 15:18
        No właśnie, ja tez pod wpływem tych zachwytów postanowiłam je kupić, ale teraz ......chyba już nie skoro są porównywalne z addi i knitPro. Te sa tamnsze i łatwiejsze do zdobycia. dziękuję Ci za informacje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka