smia 07.04.11, 13:52 juz jest knitty wielbicielki skarpet nie beda zawiedzione Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiaba1 Re: knitty wiosna 2011 07.04.11, 19:35 Jakaś rozczarowana jestem tym wydaniem, prawie zawsze od razu chwytałam za druty po ukazaniu się nowej Knitty. Teraz kompletnie nie mam ochoty Podoba mi się jedynie brązowy top, ale niekoniecznie go wydziergam. Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: knitty wiosna 2011 08.04.11, 10:27 brązowy top jest ok, jeśli chodzi o zestawienie wzorów i fajnie leży, ale dla mnie mija się z celem robienie letnich rzeczy na drutach - albo w nich za gorąco, albo są zbyt dziurawe i trzeba cos pod nie założyć i znowu robi się zbyt gorąco. też jakoś rozczarowana jestem... Odpowiedz Link
smia Re: knitty wiosna 2011 08.04.11, 11:10 ja sie zastanawiam, czy to nie swego rodzaju przesyt wzorami, bo mialam podobna reakcje po obejrzeniu twist collective. niby ladne, ale nic mnie nie porwalo (w knitty podoba mi sie ten szal z liscmi, glownie ze wzgledu na technike). bo w sumie "to juz bylo", jakby nie patrzec, 1% wzorow jest nowatorska w jakis sposob, reszta to wariacje na znane tematy (co nie znaczy, ze to zle wzory). Odpowiedz Link
kasiaba1 Smia... 08.04.11, 11:19 Zapewne coś w tym przesycie jest. Ja widzę to po reakcji mojej ciotki- dziergającej, ale bez dostępu do sieci. Czasem robimy sobie takie sesje- pokazuję co ciekawsze "kąski". To co dla mnie jest wzorem typu "wszyscy już to mają" i widzianym na pięciu forach, dla niej wielka nowość oglądana z wypiekami na twarzy. Odpowiedz Link
undoo Re: knitty wiosna 2011 08.04.11, 12:07 Skarpetki fajne, ale co mi po nich, skoro robi sie je od gory, a nie od palcow? Nie lubie takich, bezpieczniej robic od palcow, zawsze starczy wloczki. Do tego pieta musi byc ze skroconych rzedow. I tym sposobem skarpetki z knitty dla mnie w przedbiegach odpadaja. Odpowiedz Link