arsz
06.11.05, 11:27
Pisałam już o tym w innym wątku, ale może nikt tam nie zajrzał, więc zakładam nowy wątek, bo sprawa jest dla mnie ważna.
Zamówiłam dilka, dzięki zresztą waszym zachętom i mam kilka pytań. Mam zamiar zrobić duży sweter dla męża. Zamówiłam 1 kg, więc na pewno starczy. Wymyśliłam sobie, że sweter podszyję polarem, albo czymś w podobie, żeby był jeszcze bardziej ciepły. Nigdy nie robiłam nic z tej włóczki i nie wiem jak bardzo się rozciąga. Ze znanymi włóczkami robiłam sweterki troszkę za małe i w trakcie użytkowania szybko dochodziły do odpowiednich rozmiarów.
I tak się zastanawiam, czy mój pomysł podszycia swetra innym materiałem jest pomysłem dobrym (to też nowe wyzwanie), a jeśli tak, to jak to będzie się 'nosić'. Do głowy przychodzą mi wybrzuszenia i zwisy w miejscu zszycia jednej materii z drugą. Ale może się mylę. Mam nadzieję.
Może któraś z was ma podobne doświadczenia, albo jakiś pomysł w wykonaniu, żeby to wyszło porządnie.
Poza tym kwestia drutów. Zalecane są 8, ale ja mam tendencję do ścisłego robienia, więc chyba będą lepsze większe.
Ze wzorem chyba nie ma problemu, wydaje mi się, że powinno wszystko z tego wyjść.
Dzięki bardzo za wszystkie rady.
Jestem z wami bardzo krótko, ale bardzo się cieszę, że są inne tak samo nawiedzone jak ja. Bo w realu nie znam nikogo.